انتقاد انجمن واردکنندگان سم و کود از دخالت شرکت های دولتی و شبه دولتی

رئیس انجمن واردکنندگان سم و کود گفت : شرکت های دولتی و شبه دولتی همچنان سم و کود وارد می کنند.
  • چهارشنبه 29 دی 1395 ساعت 18:33
سید مهدی حسینی یزدی رئیس انجمن وارد کنندگان سم و کود در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ با بیان این خبر گفت : در حوزه تولید و واردات سم به حد کافی موجودی داریم و حتی می توانیم صادر کنیم.

وی اضافه کرد : دلیلی ندارد که سازمان خدمات حمایتی برای واردات سم و کود مناقصه برگزار کند.

حسینی با بیان اینکه وضع عوارض واردات بر نهاده های سم و کود از دیگر مشکلات این حوزه است ، گفت : برای واردات سموم گاهی تا بیش از 40 درصد عوارض و تعرفه وضع می شود و هزینه های ثبت سفارش و اختصاص ارز آزاد را نیز باید به آن اضافه کرد.

وی افزود: این هزینه ها موجب می شود کشاورز برای تامین نهاده ها، هزینه بیشتری بپردازد که بر قیمت تمام شده محصولی مانند گندم تاثیر دارد و موجب می شود واردات گندم به صرفه باشد.

حسینی گفت: رعایت نشدن سیاست های اصل 44 قانون اساسی ، موجب شده است که شرکت های دولتی و شبه دولتی همچنان برای واردات نهاده ها اقدام کنند.

وی با بیان اینکه رانت هایی در ورود شرکت های دولتی به واردات نهاده ها وجود دارد، گفت: به شرکت های دولتی و شبه دولتی ، ارز ارزان و امکانات دولتی می دهند که در این باره بارها به مسئولان جهاد کشاورزی پیشنهاد کردیم این یارانه ها را صرف موسسات زیرمجموعه کنید و اجازه دهید بخش خصوصی هم ورود کند.

حسینی گفت: بخش دولتی در عین برخورداری از همه امکانات ، واسطه گری هم می کند که باید علت آن را از مسئولان پرسید.

وی افزود : این امتیازات به جای کشاورز، به شرکت های دولتی و شبه دولتی داده می شود که در افزایش قیمت تمام شده موثر است در حالی که کشاورز باید کمترین هزینه را پرداخت کند و قیمت تمام شده کالا ارزان باشد.

رئیس انجمن وارد کنندگان سم و کود گفت : ورود شرکت های دولتی به عرصه واردات نهاده ها موجب می شود شرکت های دولتی ، کاری جدا از مسئولیت اصلی خود نیز داشته باشند.

حسینی با بیان اینکه مصرف کود و سم در ایران پایین تر از استانداردهای بین المللی است ، گفت : از وزارت جهاد کشاورزی خواستیم سالانه 10 تا 20 درصد از واردات کود را بخش خصوصی انجام دهد که هنوز اجرایی نشده است.

وی افزود : دولت هزینه های سنگینی را برای سرپا ماندن شرکت های دولتی پرداخت می کند در حالی که این حمایت ها باید نصیب کشاورزان انجام شود.

حسینی گفت : هزینه های اضافی که کشاورز پرداخت می کند ، موجب می شود قیمت تمام شده گندم داخلی در مقایسه با گندم خارجی بیش از 300 تومان در هر کیلوگرم بیشتر باشد.


ثبت نظر

ارسال