به گزارش عیارآنلاین، علیرضا یزدانی-مجری طرح چغندر قند وزارت جهاد کشاورزی- در رابطه با وضعیت کشت چغندر قند در کشور بیان داشت: در حال حاضر کارخانه ها بذور و نهاده ها را در اختیار کشاورزان قرار می دهند و با تحویل محصول طلب کارخانه ها وصول می شود.
او در پاسخ به این سوال که بازار کشور به چه میزان شکر نیاز دارد اظهار داشت: نیاز کشور به این محصول حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتن است که یک میلیون و ۵۲۵ هزارتن آن امسال در کشور تولید می شود؛ بنابراین حدود ۷۰۰ هزارتن نیاز به واردات وجود دارد.
یزدانی در پاسخ به این سوال که آیا طرح توقف واردات در زمان برداشت محصول برای چغندر قند هم اجرایی شده است یا خیر، بیان داشت: با توجه به اینکه برداشت چغندر تا اواخر مرداد ماه هرسال ادامه دارد، در زمان برداشت محصول داخلی میزان واردات آن محدود میشود.
او در رابطه برخی اظهار نظرها مبنی بر اینکه کشت چغندر قند در نقاطی از کشور که مشکل آب دارند موجب بروز مشکلاتی خواهد شد یا خیر، گفت: کشت این محصول در پاییز و در مناطق که وضعیت مناسبی از لحاظ بارندگی دارند هیچ مشکلی را به وجود نمی آورد.
گفتنی است که اصلیترین برنامه وزارت جهاد کشاورزی در راستای خودکفایی در تولید چغندر قند توسعه کشت نشایی، کشت پاییزه و پشتیبانیهای فنی و اعتباری است.
منبع: ایلنا