به گزارش عیارآنلاین، عظیم حجت افزود: چندی پیش وزارت جهادکشاورزی در حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده مرغ و توسعه صادرات، طرح کاهش سن وزن کشتار مرغ به کمتر از ۲٫۵ کیلوگرم را برای اجرا ابلاغ کرد.
وی اظهار داشت: اما متاسفانه برخی دلالان و کشارگاه ها و کسانی که روی نرخ مرغ تاثیرگذار هستند، مرغ سایز را با قیمت ارزان تر خریداری می کنند که این اهرم منفی با اجرای طرح کاهش سن وزن کشتار مرغ وزارت جهادکشاورزی مغایرت دارد.
رییس اتحادیه صنفی مرغداران گوشتی کشور با بیان این که مسوولان امر باید بر عوامل موثر در اجرای طرح کاهش سن وزن کشتار مرغ بازنگری کنند، تصریح کرد: مرغ سایز به دلیل بالابودن کیفیت گوشت به مراتب به نفع مصرف کنندگان و از لحاظ کاهش هزینه های تولید به نفع تولیدکنندگان است.
حجت افزود: انتظار می رود کشتارگاه ها برای حمایت از این طرح و عرضه مرغ با کیفیت تر به بازار؛ مرغ سایز را با قیمت های مناسب تری از تولیدکنندگان خریداری کنند تا پرورش دهندگان رغبت بیشتری برای تولید مرغ با وزن کمتر از ۲ کیلوگرم داشته باشند.
به گفته رییس اتحادیه مرغداران گوشتی کشور، در دنیا مرغ سایز با وزن بین ۱٫۵ تا ۱٫۸ بیشترین طرفدار را دارد اما ایرانی ها مرغ را با وزن های بالای ۲ تا ۲٫۵ کیلوگرم مصرف می کنند که این امر علاوه بر قیمت، از نظر کیفیت نیز به نفع مصرف کنندگان نیست.
حجت با بیان این که اکنون طرح کاهش سن وزن کشتار در اکثر استان های کشور در حال اجرا است، افزود: تنها علت اجرا و یا اجرانشدن این طرح بالا بودن قیمت جوجه یک روزه و همچنین قیمت پایین خرید این محصول توسط واسطه ها و کشتارگاه ها است.
این مقام مسوول تصریح کرد: این درحالی است که در کشورهای حاشیه خلیج فارس و حتی دیگر کشورهای دنیا مرغ با وزن پایین تر از دو کیلوگرم به دلیل کیفیت بالا به مصرف می رسد، بنابراین تولید مرغ سایز می تواند در بخش صادرات نیز موفقیت هایی حاصل کند.
حجت افزود: در صورت مناسب شدن قیمت جوجه یک روزه و خرید مرغ سایز با قیمت منطقی، این مهم نه تنها به نفع تولید کنندگان و مصرف کنندگان بلکه در نهایت به نفع اقتصاد ملی خواهد بود.
رییس اتحادیه مرغداران گوشتی توصیه کرد: برای تولید مرغ سایز نه تنها نیازمند ترویج مصرف در بین مردم هستیم ، بلکه مسوولان نیز باید به دنبال مشوق هایی برای گسترش تولید این نوع مرغ باشند.
به گزارش ایرنا، طرح کاهش وزن و سن کشتار مرغ های گوشتی از ابتدای آذرماه امسال در سراسر کشور اجرایی شد. براساس بررسی های مسوولان کاهش سن کشتار مرغ به ۴۲ روز منجر به صرفه جویی هفت هزار و ۵۹۰ میلیارد ریالی در واردات نهاده های طیور می شود.
در مرحله نخست اجرای این طرح که قرار شد با کاهش سن کشتار مرغ از ۵۲ روز کنونی به ۴۲ روز، ضریب تبدیل دان به گوشت مرغ از ۲٫۰۷ به ۱٫۸۵ کاهش یابد. البته ضریب تبدیل دان به گوشت ۱٫۷ در برخی مرغداری های پیشرو کشور است که این عدد باید در سایر واحدهای مرغداری رواج پیدا کند.
در مرحله نخست دستورالعمل اجرایی طرح کاهش سن و وزن کشتار مرغ، وزن کشتار یک کیلو و ۹۰۰ گرم تا دو کیلو و ۲۰۰ گرم در نظر گرفته شده و افق طرح، رسیدن به وزن یک کیلو و ۹۰۰ گرم است.
هدفگذاری کشورهای پیشرفته در زمینه ضریب تبدیل غذایی گوشت مرغ برای سال ۲۰۲۵ دستیابی عدد یک به یک است، یعنی در ازای یک کیلوگرم دانی که مرغ می خورد، یک کیلو وزن پیدا کند.
رشد سود با تغییر سن پرورش، کاهش قیمت جوجه، افزایش دفعات جوجه ریزی، توسعه صادرات و دستیابی به بازارهای هدف، ارتقای کیفیت و طعم و کاهش ضایعات از دیگر مزایای اجرای طرح کاهش سن و وزن کشتار مرغ است.
برخی مسوولان اجرایی این طرح ابلاغ قیمت بالاتر برای مرغ سایز برای تشویق مرغداران، کنترل و ارزیابی مبادی و ورود مرغ در میدان بهمن تهران و ارایه خدمات به مرغداران را از الزامات اجرای این طرح عنوان می کنند.
درحالی که کارشکنی واسطه ها به دلیل کاهش سودهای غیرمتعارف، بی ثباتی قیمت نهاده ها بویژه جوجه یک روزه، افزایش شمار واحدهای پرورش مرغ در کشور و نبود زیرساخت ها و تجهیزات کشتارگاه ها را از مشکلات موجود در زمینه تولید مرغ سایز می توان برشمرد.
سالیانه ۱۰۰ میلیون تن گوشت مرغ در سطح جهان تولید می شود که نزدیک به ۱۰ میلیون تن آن در مبادلات تجاری قرار می گیرد که از این رقم حدود سه میلیون تن آن به مصرف همسایگان ایران می رسد.
ایران ظرفیت تولید بیش از ۲٫۵ میلیون تن گوشت مرغ دارد و به دلیل نبود زیرساخت های مناسب و ضعف در صادرات بیش از دو میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید و سالیانه ۱۰۰ هزار تن آن به کشورهای هدف صادر می شود.
منبع: ایرنا