به گزارش ایرنا کیخسرو چنگلوایی شامگاه پنجشنبه در نشست بررسی مشکلات بخش کشاورزی شهرستان بهبهان که با حضور استاندار خوزستان در سالن اجتماعات هتل مارون این شهر تشکیل شد با تاکید بر اهمیت تامین به موقع آب کشاورزی در استان اظهار کرد: به ازای هر یک هفته تاخیر در تاریخ کشت توصیه شده در هر فصل 10 درصد کاهش عملکرد خواهیم داشت که معادل 90 میلیارد ریال خسارت در بهبهان و 2 هزار میلیارد ریال خسارت در استان خواهد بود.
وی با اشاره به مکاتبه اش با سازمان آب و برق خوزستان از شهریور ماه برای تامین آب کشت پائیزه افزود: هنوز آب مورد نیاز کشاورزان از سد مارون رهاسازی نشده و امسال نیز شاهد محدودیت کشت در حوضه های مارون و زهره خواهیم بود.
چنگلوایی اضافه کرد: انتظار ما عقد قرارداد آب با کشاورزان تا اول آبان است تا زمان کاشت را از دست ندهیم.
وی تصریح کرد: با وجودی که همه تمهیدات را برای کشت پاییزه پیش بینی کرده بودیم اما به دلیل تاخیر در رهاسازی آب، فرصت کشت چغندر و کلزا را در این حوضه ها از دست داده ایم.
به گفته وی، پیش بینی شده بود که یک هزار هکتار چغندر در بهبهان زیرکشت برود.
چنگلوایی بهبهان را یکی از بزرگترین قطب های کشاورزی استان دانست و گفت: سالانه هفت هزار میلیارد ریال درآمد ناشی از تولیدات بخش کشاورزی این شهرستان است که نقش عمده ای در اقتصاد استان دارد.
وی با بیان اینکه بهبهان طی چهار سال گذشته با مشکلات بی آبی روبه رو بوده است افزود: مشکل حوضه های مارون و زهره فقط خشکسالی نیست بلکه برداشت های بی رویه آب در استان های بالادست باعث بی آبی در استان شده است.
چنگلوایی تصریح کرد: کشت های بی رویه در بالادست سد مارون و رودخانه زهره و خیرآباد در استان های دیگر در حال انجام است این در حالیست که باید همانطور که در خوزستان محدودیت و ممنوعیت کشت ایجاد می شود در استان های دیگر هم اعمال شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان همچنین خواستار رهاسازی آب از سد مارون و سد کوثر برای کشاورزان خوزستان شد و اظهار کرد: پارسال میزان آب قابل برنامه ریزی در سد مارون 70 میلیون مترمکعب بود که امسال حداقل سه برابر شده اما مدیران سازمان آب و برق همچنان اعلام می کنند آبی برای کشاورزان ندارند.
وی افزود: ظرفیت سد کوثر 570 میلیون مترمکعب است که هم اکنون حدود 50 میلیون مترمکعب برای آشامیدنی و همین مقدار نیز برای صنعت استفاده می شود.
چنگلوایی ادامه داد: اراضی پایاب زهره و خیرآباد 43 هزار هکتار است که با احداث سد کوثر دچار مشکل شده اند و باید برای رهاسازی آب از این سد برای آبیاری این اراضی هماهنگی هایی با استان های دیگر انجام شود.
وی خواستار صدور حفر چاه در برخی نقاط بهبهان شد و گفت: در بعضی نقاط بهبهان آب های زیرزمینی به قدری بالا آمده که در حال از بین بردن اراضی کشاورزی است با این حال سازمان آب و برق مجوز حفر چاه را نمی دهد.
بر اساس این گزارش، استاندار خوزستان در ادامه سفرهای شهرستانی خود، پنجشنبه به بهبهان سفر کرد. وی در این سفر تعدادی از طرح های عمرانی شهرستان را افتتاح یا کلنگ زنی کرد و از بخش های مختلف این شهرستان بازدید کرد.
6065/7151
خبرنگار: نادره وائلی زاده** انتشاردهنده:محمدرضا بنوره