افزایش صادرات آبزیان در سال جاری

  • شنبه 1 آبان 1395 ساعت 12:52
افزایش صادرات آبزیان در سال جاری

افزایش صادرات آبزیان در سال جاری

دبیر اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران از افزایش صادرات آبزیان در سال جاری در مقایسه با سال گذشته خبر داد.
علی اکبر خدایی در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: صادارت انواع آبزیان از ابتدای سال جاری از نظر ارزشی با 38 درصد رشد همراه بوده است.
وی ادامه داد: اصلی ترین گونه های آبزی در بخش صادرات شامل ماهیان غیرماکول، میگو و کپورماهیان پرورشی است.
به گفته وی، در کنار آبزیان مذکور مقداری خاویار، پودر ماهی، کنسرو ماهی و قزل آلا نیز به کشورهای هدف صادر شده است.
وی یادآور شد: سال گذشته از صادرات خاویار دو میلیون دلار درآمد ارزی به دست آمد و این در حالی است که از ابتدای امسال تاکنون از صادرات این محصول ، بیش از یک میلیون دلار در آمد کسب شده است.
دبیر اتحادیه صادرکنندگان آبزیان بیان داشت: این امر حاکی از افزیش میزان تولید خاویار در سال جاری است که افزایش صادرات را نیز در مقایسه با سال گذشته به همراه داشته است.
وی با اشاره به اینکه بین 10 تا 12 سال طول خواهد کشید تا خاویار از ماهیان خاویاری قابل استحصال باشد، بیان کرد: هم اکنون این مدت زمان در بسیاری از مزارع پرورش ماهیان خاویاری طی شده است و ما شاهد رشد تساعدی تولید خاویار پرورشی در کشور هستیم.
خدایی در خصوص وضعیت واردات انواع آبزیان به کشور طی سال جاری گفت: واردات آبزیان از ابتدای سال تاکنون در مقایسه با مدت مشابه سال قبلی تغییری نداشته است.
این مقام مسئول در اتحادیه صادرکنندگان آبزیان در خصوص صادرات ماهیان پرورشی گفت: به جز کپور ماهیان هم اکنون صادرات ماهیان پرورشی در کشور ما از جایگاه خاصی برخوردار نیستند.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون صادرات کپورماهیان به عراق از رونق بسیار خوبی برخوردار است و سالانه حجم قابل توجهی از این گونه به صورت ثابت به این کشور صادر می شود.
وی بیان داشت: البته بر اساس سیاست های سازمان شیلات ایران در جهت حمایت پرورش ماهی در قفس در آبهای جنوبی و شمالی کشور، در سالهای نه چندان دور شاهد تولید ماهیان پرورشی در حجم انبوه در کشور خواهیم بود. 
وی تصریح کرد: همین امر زمینه ساز افزایش صادرات ماهیان پرورشی در سالهای آینده و ارزآوری قابل توجه از طریق صنعت شیلات برای کشور خواهد بود.
این مقام مسئول در اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران در ادامه گفته های خود در خصوص وضعیت پرورش میگو اظهار داشت: پیش بینی می شود ظرف دو ماه آینده با اتمام فصل برداشت میگو، بین 17 تا 18 هزار تن میگوی پرورشی در مزارع پنج استان ساحلی فعال در این امر شیلاتی تولید شود.
وی گفت: این در حالی است که امسال در مقایسه با سال گذشته ، 300 میلیون قطعه لارو میگو کمتر ذخیره سازی شده بود.
خدایی اذعان داشت: این امر به دلیل کمبود نقدینگی پرورش دهندگان صورت گرفت و صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیز خسارات وارده به پرورش دهندگان ناشی از شیوع بیماری لکه سفید را پرداخت نکرد تامشکلات مالی این قشر فعال در صنعت شیلات برطرف شود.
وی به شیوع بیماری لکه سفید در برخی از مزارع پرورش میگوی استانهای خوزستان و بوشهر اشاره کرد و گفت: البته گستردگی بیماری امسال در مقایسه با سال گذشته بسیار کمتر بود و خسارت کمتری را متوجه پرورش دهندگان کرد.

ثبت نظر

ارسال