مشکلات مالی شهروندان عربستان چالشی برای آل سعود

تهران - ایرنا - با ادامه مشکلات اقتصادی دولت عربستان، کاهش تراز بازرگانی و قدرت خرید مردم این کشور، مقامات ریاض خود را در مقابل چالش های بیشتری می ببینند.
  • یکشنبه 2 آبان 1395 ساعت 12:34
به گزارش ایرنا، آمارهای منتشر شده از سوی نهادهای منطقه ای و بین المللی حکایت از آن دارد که شهروندان عربستان در یک سال گذشته شرایط سختی را پشت سر گذاشته و سیاست دولت برای کاهش دستمزدها و ریاضت اقتصادی، چالش های پیش روی مردم را افزایش داده است .
در این میان کارشناسان اقتصادی از خطرپذیری (ریسک) بالای تدابیر ریاضتی اتخاذ شده از سوی 'محمد بن سلمان' جانشین ولیعهد عربستان نگران هستند، چرا که مردم به حمایت های مالی دولت عادت کرده و لغو آنها به یک امر نگران کننده برای اقشار مختلف این کشور تبدیل شده است .
دولت عربستان همچنین در راستای کاهش مشکلات خود طرح های کلان عمرانی به ارزش بیش از 20 میلیارد دلار را لغو کرده است.
صندوق بین المللی پول نیز پیش بینی کرده که کسری بودجه عربستان سعودی در سال 2017 به مرز 10 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور برسد، بنابر این کارشناسان اقتصادی برای سال آینده، یک روند پرچالش و دشوار برای عربستان پیش بینی می کنند.
از سویی دیگر طرح جامع اصلاحات اقتصادی که محمد بن سلمان قصد اجرای آن تا سال 2030 را دارد، نگرانی مردم عربستان را برانگیخته، چرا که افکار عمومی اعتمادی به موفقیت آمیز بودن این طرح ندارند.
گزارش های منتشر شده نیز حاکی است که مردم عربستان در تابستان گذشته از رفتن به سفرهای پرخرج خودداری کرده و خود را برای روزهای سخت آماده می کنند.
با توجه به ناتوانی عربستان برای تحمل دراز مدت کاهش قیمت نفت، ریاض حدود 180 میلیارد دلار از ذخایر ارزی خود را از دست داده است. این درحالی است که عربستان در جستجو راهی برای جبران کسری بزرگ بودجه خود برآمده است.
به گفته کارشناسان اقتصادی بین المللی، عربستان باید برخی اقدامات مالی دردناک را اتخاذ کند تا بتواند به تعهدات مالی خود عمل نماید. این اقدامات در ارتباط با اقتصاد و افزایش سن بازنشستگی در بخش های دولتی است.
همچنین نیاز به کاهش هزینه های دولتی و برداشتن یارانه کالاها و خدمات روزانه نظیر برق ، آب و سوخت است. عربستان هزینه پرداخت حقوق کارمندان را کاهش داده که این امر باعث بیکار شدن تعداد زیادی از کارگران و کارمندان بخش عمومی و خصوصی شده است .
با توجه به نوع ساختار روابط اجتماعی عربستان، اخراج کارگران واکنش و تاثیر منفی برجای خواهد گذاشت. دولت عربستان همچنین در ماه ژوئن، برنامه کاهش سالیانه 6.4 میلیارد دلار از هزینه پرداخت حقوق را تا سال 2020 میلادی در دستور کار قرار داد.
از سویی دیگر ادامه جنگ در یمن و درگیری های بی نتیجه برای رژیم سعودی روز به روز موقعیت خاندان حاکم این کشور را تضعیف می کند و مقامات ارشد عربستان به دنبال یافتن راه حلی جهت برون رفت از شرایط کنونی هستند، اما تاکنون راهکاری برای حل این بحران نیافته اند، چرا که با مقاومت شجاعانه مردم یمن روبرو هستند.
خاورم*320**1651
انتشاردهنده:مسعودجعفریان

ثبت نظر

ارسال