استقبال کشاورزان از طرح توسعه پسته کاری در استان زنجان/ ایجاد اشتغال پایدار با توسعه حوزه کشاورزی

توجه به بخش کشاورزی و بهره گیری از ظرفیت‌های حوزه کشاورزی موثرترین اقدام برای ایجاد اشتغال پایدار در استان زنجان است.
  • یکشنبه 2 آبان 1395 ساعت 13:31

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا, استان زنجان با توجه به موقعیت جغرافیایی و آب هوایی یکی استان‌های مستعد در بخش کشاورزی بوده و در این بخش دارای ظرفیت‌های بالایی است که توجه به این بخش می‌توان در کاهش آمار بیکاری استان نیز موثر واقع شود.

با توجه با اینکه بخش کشاورزی یکی از ظرفیت‌های مهم استان زنجان بوده که توجه به این بخش می‌تواند در اقتصاد داخلی تاثیر بگذارد. طرح توسعه باغات پسته در استان زنجان یکی از اقدامات مثبت جهاد کشاورزی برای ایجاد اشتغال بوده است.

همچنین توسعه بخش کشاورزی و افزایش صادرات در این حوزه در اقتصاد مقاومتی تاثیر بگذارد و هدف اقتصاد مقاومتی بازسازی و احیاء اقتصاد ملی است، موجودیت این اقتصاد که ایرانی و اسلامی است باید هر چه بهتر معلوم و مشخص شود و اگر بومی سازی، خصوصی، پر بازده و تولید زا بودن را از شاخص های اقتصاد مقاومتی بدانیم بدون شک کشاورزی اقتصادی مقاوم است.

با توجه به اینکه برخی از مناطق استان زنجان مستعد برای توسعه کاشت پسته بوده جهاد کشاورزی توسعه کشت این محصول در استان را جزو اولویت‌های خود قرار داده است.

کاشت پسته در زنجان

پسته از جمله محصولاتی است که به دلیل نیاز آبی پایین و درآمدزایی بالا، توسعه کشت آن به صورت جدی در استان زنجان در دستور کار قرار گرفته و هم اکنون سطحی بالغ بر 193 هکتار از اراضی استان به زیر کشت پسته رفته است.

براساس آمار سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در حال حاضر 153 هکتار از پسته کاشته شده در استان زنجان غیر بارور بوده و فقط 40 هکتار آن امسال محصول دهی دارد و میزان برداشت پسته از این سطح حدود 43 تن بوده است.

بهنام اوجاقلو مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در گفت‌و‌گو با خبرنگار موج رسا در رابطه با توسعه باغات پسته در استان زنجان اظهار کرد: در حال حاضر به دلیل اینکه باغات پسته استان زنجان سال‌های اولیه رشد خود را سپری می‌کنند در هر هکتار به طور متوسط یک تن محصول برداشت می‌شود این درحالی است که در شرایط ایده آل و با رسیدن به رشد قابل قبول به ازای هر هکتار 8 الی 10 تن پسته قابل برداشت است.

وی «اکبری» و«احمدآقایی» را مناسب‌ترین ارقام پسته برای کشت در شهرستان ماهنشان اعلام کرد و گفت: شهرستان ماهنشان مستعدترین منطقه برای کشت پسته در استان شناخته شده و در حال حاضر بیشترین سطح زیر کشت پسته نیز به این شهرستان اختصاص دارد.

کاشت پسته در زنجان

اوجاقلو بیان کرد: برداشت پسته امسال در استان زنجان از 15 مرداد ماه آغاز شده و تا 20 مهر ماه ادامه داشته است.

وی با اشاره به استقبال چشمگیر کشاورزان از طرح توسعه پسته کاری در استان زنجان گفت: باغات پسته در شهرستان ماهنشان تا سطح 2 هزار هکتار قابل توسعه است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان بیان کرد: هم اکنون تحقیقات و بررسی های لازم توسط مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی به منظور شناسایی مناطق مستعد استان زنجان برای کشت پسته در حال انجام است و با ادامه طرح توسعه کشت پسته در استان و رسیدن باغات به رشد مطلوب، طی سال های آتی زنجان یکی از استان های مهم تولید کننده پسته در سطح کشور خواهد بود.

وی سطح زیر کشت پسته در استان زنجان را 193 هکتار اعلام کرد و افزود: امسال در دشت «رجعین» شهرستان زنجان در سطح20 هکتار پسته کاری انجام گرفته و درصورت حصول نتیجه مورد انتظار، درصدد هستیم اراضی این منطقه را از هندوانه کاری به کشت پست تغییر دهیم چراکه در این صورت ضمن افزایش قابل توجه درآمد بهره برداران، گام بسیار موثری در مدیریت مصرف آب در استان برداشته می شود.

اجاقلو تصریح کرد: درخت پسته علاوه بر نیاز آبی پایین ویژگی دیگری دارد که می توان در روند تولید آن از آب های با کیفیت پایین نیز استفاده کرد و این در شرایط کنونی فعلی که با کمبود منابع آبی مواجه هستیم امتیاز بزرگی به حساب می آید.

وی با اشاره به استقبال بالای بهره برداران بخش کشاورزی استان زنجان برای کشت پسته تاکید کرد: از آنجایی که کشت و تولید پسته شرایط خاص خود را می طلبد لذا از علاقه مندان به کشت پسته در استان تقاضا می شود تا زمانی که منطقه ای برای کشت پسته مستعد اعلام نشده، از کشت این محصول خودداری کنند چراکه ممکن است افراد در این زمینه سرمایه گذاری کرده و باغ احداث شده پس از رشد محصول دهی مورد انتظار را نداشته باشد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان بیان داشت: شهرستان ماهنشان از ظرفیت های بسیار بالایی در زمینه کشت و تولید پسته برخوردار است و باغات پسته در این شهرستان تا سطح 2 هزار هکتار نیز قابل توسعه است.

وی بیان کرد: تلاش بر این است که در طرح توسعه باغات پسته در استان زنجان پایه «یو سی بی وان» مورد استفاده قرار گیرد چرا که این پایه علاوه بر اینکه مقاوم به سرما و برخی بیماری های خاکی است، امکان پیوند روی آن در همان سال اول کشت وجود دارد در حالیکه پایه های دیگر دو سال طول می کشد تا امکان پیوند روی آن ها ایجاد شود.

انتهای پیام/


ثبت نظر

ارسال