به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، به نقل از مرکز خبر حوزه، آیتالله علیرضا اعرافی در دیدار معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراثفرهنگی کشور، هویتسازی، گام برداشتن در زمینه اقتصاد مقاومتی و فعال شدن چرخه اقتصاد، رشد جایگاه بینالمللی کشور و ارتقاء سلامت روحی و روانی و ایجاد نشاط اجتماعی را از ثمرات پرداختن به حوزه هنر و صنایع دستی برشمرد و اظهار داشت: علاوه بر این محورها، بخشی از اندیشه دینی ما نیز با صنایعدستی گره خورده است. برای نمونه، «زیلو» یک نماد عبادی به شمار میآید و این دید علاوه بر سایر نگاهها، مسئولیت حوزه علمیه را در این مقوله بیشتر مینمایاند.
امامجمعه قم با اشاره به عنایت ویژه مقام معظم رهبری در استفاده از صنایعدستی، اظهار داشت: ساماندهی چرخه اقتصاد صنایعدستی از بیمه، ارائه تسهیلات و ایجاد تنوع تا تبلیغات، فروش و صادرات، باید راهاندازی شود. حوزه علمیه نیز آمادگی دارد از همه امکانات خود در داخل و خارج از کشور برای معرفی صنایعدستی و آشنا کردن مردم با اهمیت این مقوله، استفاده نماید.
رئیس جامعة المصطفی، با اشاره به ابتکار جامعه المصطفی در برگزاری جشنواره بینالمللی غذای ملل مختلف جهان، استفاده از این تجربه برای راهاندازی نمایشگاه بینالمللی صنایع دستی در قم را سبب معطوفشدن نگاههای جهانی به صنایعدستی کشور دانست و گفت: حضور طلاب غیرایرانی جامعه المصطفی از صد ملیت، در زمینه معرفی و رونق بخشیدن به بازار صنایعدستی ایران در گستره جهانی، فرصتی به بدیل و ارزشمند است که میتوان از آن به خوبی بهره برد.
مدیر حوزههای علمیه، تدوین سند کلان صنایع دستی در شورای عالی انقلاب فرهنگی را گامی اساسی برای تحول و رونق روز افزون این صنعت در کشور دانست و از آمادگی خود برای همکاری در این زمینه خبر داد.
نیازمند همکاری حوزه علمیه هستیم
بهمن نامور مطلق نیز در این دیدار، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت صنایعدستی کشور، اظهار داشت: خوشبختانه صنایعدستی کشور، پس از تجربه پشت سر گذاشتن یک دوره رکود در زمینههای اشتغال، فروش و کیفیت که حتی امکان رقابت با محصولات چینی، هندی وغیره در بازار داخلی را نیز از دست داده بود، در دو سه سال اخیر، با رشد 10 تا 15 درصدی در اشتغال، 20 تا 35 درصدی در صادرات و پنجاه درصدی در فروش داخلی، جان تازهای گرفته است.
وی، استفاده از طراحیهای جدید متناسب با سلیقه جهانی، مبارزه با قاچاق و حمایت از تولید و فروش صنایع دستی کشور را موجب ورود مجدد این صنعت در بازارهای بینالمللی خواند و گفت: برگزاری شورای جهانی صنایعدستی در ایران برای نخستین بار، نشانهای از پررنگ شدن جایگاه صنایع دستی ایران در عرصه بینالمللی است.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، با اشاره به وجود انواع رشتههای صنایع دستی در ایران به دلیل تنوع قومی و اقلیمی، خاطرنشان کرد: حدود چهارصد رشته صنایعدستی در جهان وجود دارد که بیش از سیصد رشته آن در ایران رایج است. خوشبختانه در سالهای اخیر نیز، افزایش صنایعدستی بیش از ریزش آن بوده و آمار و ارقام نشان از احیای مجدد این صنعت راهبردی در کشور دارد.
نامور مطلق، ترویج استفاده از صنایعدستی را یکی از بهترین راهها برای عمق بخشیدن به گفتمان ایرانی - اسلامی در مردم و به ویژه نسل جوان دانست و تأکید کرد: صنایعدستی کشور برای گفتمانسازی، تغییر الگوی مصرف و آگاه نمودن مردم از نقش مهم اقتصادی و هویتی این صنعت، نیازمند همکاری همه نهادها و به ویژه، حوزههای علمیه است.
وی با اشاره به ظرفیت بینالمللی قم و حضور طلاب غیرایرانی المصطفی از دهها ملیت مختلف در این شهر، اظهار داشت: راهاندازی دهکده صنایعدستی اسلامی در شهر قم و فعالیت غرفههای صنایعدستی کشورهای مختلف در این شهر، میتواند علاوه بر تبادلات فرهنگی، زمینهساز ترویج و تبلیغ صنایعدستی ایران در کشورهای مختلف جهان گردد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، با اعلام آمادگی این سازمان برای انجام طرحهای مشترک با جامعه المصطفی و حوزه علمیه در زمینه برگزاری دورههای آموزش صنایعدستی و خلق آثار هنری برای خانوادههای طلاب ایرانی و غیر ایرانی، خواستار استفاده از معماری ایرانی- اسلامی در پروژههای داخل و خارج از کشور این دو نهاد شد.
نامور مطلق، در پایان با تشکر از عنایت و پیگیریهای آیتالله اعرافی در زمینه تقویت و گسترش صنایعدستی کشور و به ویژه تلاشهای وی در زمینه احیای صنعت زیلوبافی در شهرستان میبد، از آمادگی سازمان میراث فرهنگی برای همکاری همهجانبه در این زمینه خبر داد.
انتهای پیام/