نابرابری در کشور نتیجه توزیع نامناسب امکانات و فرصت هاست/ قائل به توسعه علوم برای توسعه کشورهستم

وزیر کشور گفت: عدم توازن و تعادل و نابرابری و فقر عمومی در کشور نتیجه عدم تعادل و توزیع نامناسب امکانات، فرصت ها و فعالیت ها است.
  • دوشنبه 3 آبان 1395 ساعت 21:47
نابرابری در کشور نتیجه توزیع نامناسب امکانات و فرصت هاست/  قائل به توسعه علوم برای توسعه کشورهستم
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عبد الرضا رحمانی فضلی وزیر کشور عصر امروز در مراسم چهارمین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور در دانشگاه خاتم با اشاره به طلب علم سبب ارتقای آن در کشور می شود  اظهار داشت: یک دانشگاه برتر می توامد نقش پیشگام را داشته باشد و بقیه دنبال روی آن باشند.

وی ادامه داد: به عنوان حکومت اسلامی باید به نیازها و مطالبات مردم که به آنها مدیون هستیم و هم دنیای اسلام که به ما رو آورده و توقع دارند و نیز تقویت قله های اقتصادی و امنیتی و افزایش توان تکنولوژی پاسخ داده شود.

وزیر کشور با بیان این که تاکید بر این است که توسعه و پیشرفت علم برای توسعه و پیشرفت کشور باشد گفت: پیشرفت علم باید متناسب با قدرت پاسخگویی و انطباق آن با دنیا باشد.

وی ادامه داد: به منظور این که با تمام دانشگاه ها و علمای جهان مسابقه بدهیم، این نشان از بلند همتی داشته و نگاه های مختلفی در این مساله است که باید بدانیم چه کار کنیم.

وزیر کشور گفت: عدم توازن و تعادل و نابرابری و فقر عمومی در کشور نتیجه عدم تعادل و توزیع نامناسب امکانات، فرصت ها و فعالیت ها، مهاجرت، حاشیه نشینی، جرم و جنایت و بزهکاری است و توقع داریم بخش خصوصی بیاید و بگوید دانشگاه می سازد و این کار را نمی کند و بر اساس رابطه عرضه و تقاضا این کار را می کند و باید مشکل این بخش حل شود. 

رحمانی فضلی ادامه داد: در بحث توسعه و علم همیشه بین صفر تا 100 ، به گونه ای توقع داریم که تمام دانشگاهیان به جایی برسند که درون آن علم حرکت کند و این توقع درستی نیست. 
تعدادی از دانشگاه ها باید پیشگام و پیشرو بوده و بقیه دنبال آنها حرکت کنند.

رحمانی فضلی همچنین گفت: نظام برنامه ریزی ما از 40 سال پیش تاکنون یک نظام بخشی کلان بوده است و نگاه بخشی کلان نمی تواند پیوند منظومه ای بین دستگاه ها را برقرار کند و نظام اداری آمده و همه امکانات را در مرکز متمرکز کرده و دیگر مناطق مورد غفلت واقع شده است. 

وی ادامه داد: اگر می خواهیم اتفاقی در کشور بیفتد بخش خصوصی باید حمایت شود و در غیر این صورت نمی تواند. اگر نتوانیم عدم توازن و تعادل و مشکلات کشور را حل کنیم قطعا مساله علم برای توسعه کشور دچار خلل شده و مردم مطالبه خواهند داشت و مشکلات گریبان ما را خواهد گرفت.

رحمانی فضلی همچنین تصریح کرد: دانشجویان ما در حوزه کاربردی و بهره برداری از علمشان دچار مشکل اساسی هستند.

وزیر کشور گفت: از روز اول به دولت گفتم که ما قادریم استان هایمان را حداقل 15 استان در مرحله نخست و در یک برنامه 4 ساله خودکفا کنیم و در دو برنامه تمام استان ها در اداره خود مستقل شوند و همین الان هم هستند. 

وی افزود: مقام معظم رهبری هم اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند و در سیاست 24 گانه همه اینها هست و این ویژگی ها ، مردم محور و عدالت محور بوده، رئیس جمهوری حامی این نظریه است و حمایت هم می کند.

وی افزود: سه استان را برای نمونه به ما دادند و گفتند اگر در این استان ها موفق شوید برای هر استانی وزیر معین و برای استان ها هفت اختیار هم گرفته شد و با برقراری جلسات و اولویت بندی ها بعد از 4 ماه با ارزیابی ها هر وزیری متولی یک استان شد.

وزیر کشور گفت: از بین رویکردهای مطرح در عرصه توسعه علمی کشور، قائل به توسعه علوم برای توسعه کشور هستم. 

وی ادامه داد: نابرابری و عدم توازن در همه کشور به چشم می خورد و مسیر توسعه علمی کشور باید در جهت اصلاح این وضعیت پیموده شود.

انتهای پیام/

ثبت نظر

ارسال