به گزارش ایرنا، مالزی نیز همچون فیلیپین، ویتنام و برونئی با پکن بر سر مالکیت بخش هایی از دریای جنوبی چین و منابع آن اختلاف دارد و سفر 'نجیب تون رزاق' به پکن یک هفته پس از سفر 'رودریگو دوترته' رئیس جمهوری فیلیپین به قدرتمندترین کشور آسیایی صورت می گیرد.
این سفرها ممکن است به مذاق مقامات آمریکایی که تلاش دارند به بهانه اختلافات دریای جنوبی چین در منطقه تنش آفرینی کنند، چندان خوش نیاید.
اما نجیب تون رزاق که علاوه بر نخست وزیری، مدیریت وزارت دارایی مالزی را بر عهده دارد روز پنجشنبه، گفت که در طول سفر به چین موافقت نامه هایی با این کشور امضا خواهد شد که رابطه میان این دو کشور را بیشتر توسعه می دهد.
وی در بیانیه ای با اشاره به اینکه این موافقت نامه ها اجازه خواهد داد مالزی و مردم ما شاهد رشد و رونق بیشتری باشند، تصریح کرد: به این منظور من مشتاقانه منتظر گفت وگوها با 'شی جین پینگ' رئیس جمهوری و 'لی کچیانگ' نخست وزیر چین هستم.
وی با تاکید بر اینکه قرن آسیا، آغاز شده است، به روابط دو جانبه با چین که سال 1974 میلادی آغاز شده است اشاره کرد و تاکید کرد: چین پیوندی قوی با مالزی از گذشته داشته است و مالزی متعهد به تقویت بیشتر روابط و دوستی با این کشور در آینده است.
چین و مالزی سال گذشته برای توسعه مناسبات تجاری توافق کردند، استفاده از ارزهای ملی خود در مبادلات تجاری را برای سه سال دیگر تمدید کنند.
براساس این توافق، حجم مبادلات تجاری که قرار است با ارزهای ملی چین و مالزی صورت گیرد معادل 180 میلیارد یوان (90 میلیارد رینگیت) برآورد شده است. این توافقنامه تا سال 2018 اعتبار خواهد داشت.
اقتصاد مالزی بسیار به اقتصاد چین وابسته است. مالزی و چین قرار است مبادلات تجاری دو جانبه را تا سال 2017 میلادی به بیش از 160 میلیارد دلار برسانند و ارزهای ملی (رینگیت و یوان) را در این مبادلات لحاظ کنند.
زمان دقیق و مدت زمان سفر نخست وزیر مالزی به چین در این بیانیه مشخص نشده است.
آساق**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی