دومین نانو داروی ضد سرطان ایرانی وداروی موضعی درمان سالک در راه بازار

تهران- ایرنا- رییس کمیته نانو سازمان غذا و دارو با اشاره به وجود 35 محصول نانویی حوزه سلامت دربازار گفت:دومین داروی نانویی ضد سرطان و اولین داروی موضعی درمان سالک تا پایان سال جاری راهی بازار می شوند
  • شنبه 8 آبان 1395 ساعت 14:17
دکترسید مهدی رضایت روزشنبه درگفت وگو با خبرنگارعلمی ایرنا افزود: یکی ازمحصولات تولید شده شرکت های دانش بنیان نانویی، تولید داروی ضد سرطان است که دومین داوری ضد سرطان نانویی کشورخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه درحال حاضر این دارو به صورت وارداتی و با قیمت های بسیاربالا وارد کشور می شود، ادامه داد: درحال حاضر این دارو درمرحله نهایی اخذ مجوز از وزارت بهداشت قرار دارد.
رضایت با بیان اینکه این دارو از داروهای مهمی است که ماده موثره آن ترکیبی به نام 'تکلی تکسل' است، افزود: این دارو تحت پوشش بیمه قرارمی گیرد و با قیمتی بسیار پایین تر از نمونه خارجی آن وارد بازار خواهد شد.
رییس کمیته نانو سازمان غذا و دارو ادامه داد: این دارو تست های عدم سمیت، اثربخشی و کارایی،آزمایش های حیوانی و تست های اولیه بیواکی والانسی را گذرانده است.
رضایت با بیان اینکه وزارت بهداشت سختگیری های بسیاری دراعطای مجوز به محصولات دارد، تصریح کرد:در اعطای مجوز کارایی وعدم سمیت محصول برای فرد مصرف کننده و نیز بکارگیری فناوری نانو در محصول مورد توجه است.
وی با اشاره به اینکه درحال حاضردر کشور چندین داروی نانویی ایرانی وجود دارد و مورد استفاده قرار می گیرد گفت: داروی نانویی ' سینا داکسازوم' با نسخه پزشک استفاده می شود وتا کنون 15هزار ویال آن در داخل کشور فروخته شده است و پزشکان نیز از آن راضی هستند، داروی' نانو کورکومین' که ماده موثره آن زردچوبه است نیز از دیگر داروهای مورد استقبال مصرف کنندگان است.

*** ارایه اولین داروی موضعی وپوستی درمان سالک در دنیا
رییس کمیته نانو سازمان غذا و دارو افزود: درحال حاضر دارویی از سوی شرکت های دانش بنیان فعال درحوزه نانو برای درمان سالک تهیه شده است و تا 3ماه آینده با همکاری وزارت بهداشت به عنوان اولین داروی موضعی و پوستی درمان سالک در دنیا ارایه می شود.
وی گفت: درحال حاضر داروی درمان سالک در دنیا به صورت تزریقی استفاده می شود و ازفلزی تهیه می شود که عوارضی را نیز برای بیمار در بردارد.
رضایت بیان کرد: این داروی ایرانی، به صورت کِرم است و در یک ماه جواب خواهد داد، این بیماری درمناطقی شیوع زیاد دارد که از بهداشت کمی برخوردار است و یا مناطقی که پشه مولد این بیماری وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه این دارو بزودی مجوزهای خود را دریافت خواهد کرد، گفت: این کِرم درمرکز تحقیقات پوست وجذام دانشگاه تهران تست شده و بیش از95 درصد پاسخ دهی مثبت داشته است.
علمی** 9340**1440
خبرنگار: منیر ابراهیمی زاده** انتشار: معصومه گلشن

ثبت نظر

ارسال