به گزارش ایرنا، علیرضا صبوری چهارشنبه در نشست خبری اظهار کرد: از این میزان تولید انرژی برق 60 مگاوات در جاجرم و 60 مگاوات دیگر هم در روستای قاسم خان اسفراین این استان خواهد بود.
وی افزود: پیمانکارخارجی اجرای این طرح هم اکنون مقدمات کار را آغاز کرده به طوریکه تا 2 ماه آینده سازه ها را در محل نصب خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان شمالی ادامه داد: در نهایت پیمانکار، این قول را داده تا فروردین ماه سال آینده 10 مگاوات و 30 مگاوات دیگر را هم تا شهریورماه همان سال تحویل دهد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان شمالی گفت: هر مزرعه خورشیدی با تولید 30 مگاوات برق نیازمند 37 میلیون یورو سرمایه گذاری است و این نوع سرمایه گذاری کاملا خارجی باید باشد.
وی گفت: این میزان سرمایه گذاری برای 400 نفر در طول ساخت نیروگاه و به هنگام بهره برداری هم برای 40 نفر نیروی بومی اشتغال زایی خواهد داشت.
وی در ادامه اظهار کرد: میزان تلفات برق در استان در سال 93، 12.8 درصد بوده که این میزان در سال گذشته با انجام اقدامات موثر
به 9.76 درصد رسیده است.
وی گفت: این میزان باید تا پایان باید به 8.31 درصد کاهش یابد که نیازمند بسیج منابع و امکاناتی برای محقق شدن این برنامه هستیم.
وی اظهار کرد: در مورد دوم شاخص تصاعدی یا میانگین زمان خاموشی نیز باید تا سال 1405 به طور متوسط برای هرمشترک در ماه پنج دقیقه و در سال 60 دقیقه باشد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان شمالی گفت: در ارائه خدمات الکترونیکی هم باید تا پایان برنامه پنج ساله ششم توسعه 95 درصد خدمات حوزه توزیع برق به صورت الکترونیکی و غیرحضوری انجام شود.
وی با بیان اینکه در راستای اقتصاد مقاومتی در حوزه صنعت برق باید کاهش تلفات توزیع برق در کشور به کمتر از 10 درصد برسد، گفت: تلفات شبکه برق ایران بالای 10 درصد است که براساس آمار سال گذشته این تلفات حدود 11.2درصد در سال 94 بوده و امسال وزارت نیرو موظف شده این تلفات را به زیر 10 درصد برساند.
صبوری همچنین به اقدامات بعدی که در راستای اقتصاد مقاومتی در حوزه برق استان انجام شده است، اشاره کرد و افزود: در راستای پدافند غیرعامل، صرفه جویی در سرمایه گذاری در نیروگاه ها و کاهش تلفات تولید،300 مگاوات تولید پراکنده کشور در سال 95 است که از این میزان 10 مگاوات سهم برق منطقه ای خراسان با چهار شرکت توزیع برق بوده است.
وی با اشاره به اینکه از 325 هزار مشترک برق در استان، در مجموع سه هزار و 200 مشترک کیلوواتی و پرمصرف هستند که 42 درصد انرژی برق استان را مصرف می کنند، افزود: اقدام سوم در راستای اقتصاد مقاومتی، اجرای سیستم ای ام آی و هوشمند سازی شبکه با نصب 400 هزار کنتور هوشمند برای مشترکین صنعتی،کشاورزی و پرمصرف بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در راستای اجرای هوشمند سازی،2 هزار و 200 دستگاه کنتور دریافت و تعویض کنتورها انجام شده که در حال راه اندازی سامانه متمرکز قرائت و مانیتورینگ نهایتا تا یک ماه آینده افتتاح هستیم تا بتوانیم این کنتورها رو به صورت متمرکز مانیتور کرده و رفتار مصرف مشترک رو براساس الگویی که با مشترک به توافق رسیدیم مورد پایش قرار دهیم.
وی اظهار امیدواری کرد: با برنامه ریزی های انجام شده تا پایان آذر ماه با تامین لوازم،هزار کنتور دیگر نصب شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی با اشاره به اینکه براساس اطلاعات جمع آوری شده از فرمانداری تعداد 8 روستا بالای 10خانوار نیازمند برق بودند، افزود: 2 روستا در شهرستان فاروج، یک روستا در منطقه گیفان، یک روستا در اسفراین و یک روستا در مانه و سملقان و دو روستا در شهرستان راز و جرگلان تا 15 آذرماه براساس قرارداد منعقد شده با پیمانکار برق رسانی می شود.
وی گفت: روستای پست دره در مانه و سملقان به دلیل صعب العبور بودن نیاز به اعتبار 10 میلیارد ریال دارد که به همین منظور این شرکت به صورت پایلوت اجرای تامین برق خورشیدی را با هزینه 6 میلیارد ریال توسط پیمانکار اجرا خواهد کرد که پیش بینی می شود براساس قرارداد تا 15 آذر برقرار دار شده و تعهدات ما در راستای اقتصاد مقاومتی برای برق دار شسدن این هشت روستا اجرایی شود.
وی با بیان اینکه وزارت نیرو براساس برنامه پنجم توسعه مکلف به تولید پنج هزار مگاوات برق از منابع تجدیدپذیر در سبد تولید برق کشور شده است،گفت:در این بخش سه هزار مگاوات تکلیف شده که 2 هزار مگاوات مربوط به انرژی خورشیدی و هزار مگاوات نیز مربوط به انرژی های بادی است.
7182/ 6042 خبرنگار:عباس فتوره چی** انتشاردهنده:سید حسین قدسی