به گزارش ایرنا، بعیدی نژاد در کنفرانس یک روزه 'چشمانداز تجارت و سرمایهگذاری انگلیس و ایران که صبح امروز (دوشنبه) در لندن گشایش یافت، بیان داشت: اقتصاد ایران ظرفیت بسیار بزرگی دارد. علیرغم محدودیتهای زیادی که در این چند سال اخیر علیه ایران وجود داشته است و در شرایطی که قیمت نفت کاهش بسیار زیادی داشته است، دولت ایران موفق شده است با توسعه یک اقتصاد پویا و مبتنی بر ذخایر و سرمایههای درونی خود نرخ رشد اقتصادی را از منفی چهار و نیم به حدود مثبت پنج و نرخ تورم را از حدود 48 درصد به حدود 8 درصد برساند.
سفیر ایران تصریح کرد: در همین دوره زمانی با وجود تهدیدات تروریستی در منطقه که کشورهای زیادی را در منطقه با تهدیدات جدی مواجه نموده است، ایران از نظر امنیت وضعیت بسیار مطلوب و ایده آلی را داشته است.
وی تأکید کردکه ایران براساس اسناد مهم توسعه، هدف خود را رسیدن به رشد اقتصادی 8 درصد تعریف کرده است و بر همین اساس جمهوری اسلامی ایران از گسترش همکاریهای اقتصادی بینالمللی و سرمایهگذاری استقبال میکند.
سفیر ایران تصریح کرد که بهرغم اینکه ظرفیت خوبی برای گسترش روابط تجاری میان ایران و انگلیس وجود دارد اما ما همچنان در حوزه بانکی با مشکل مواجه هستیم و این مساله برای شرکتها و بنگاههای اقتصادی «زحمت آفرین» شده است.
وی با بیان اینکه جای تأسف است که بانکهای بزرگ همچنان در تعامل با ایران به بهانه تحریمها و جریمههای آمریکا احتیاط میکنند، گفت: هر چند ارتباطات تجاری و اقتصادی بین ایران و کشورهای آسیایی و اروپایی برقرار شده است که سهم عمده را بانکهای متوسط و کوچکتر اروپایی و آسیایی به عهده دارند. بیش از 4صد رابطه کارگزاری میان بانکهای ایرانی با بانکهای خارجی ایجاد شده است که رشد آن ادامه دارد. سفیر ایران اضافه کرد: شرکت های متعددی در تعامل با شرکتهای ایرانی مراوده دارند و با هیچ مشکلی مواجه نیستند، ضمن آنکه دریافت عایدات فروش نفت و محصولات صادراتی ایران از طرق بانکی به ایران منتقل میشوند.
بعیدی نژاد توجیه بانکهای بزرگ در عدم همکاری و ارائه تسهیلات بانکی به ایران را «غیرقابلقبول» دانست و برداشتهای غلط و غیرواقع در خصوص وضعیت لغو تحریمها علیه ایران را عامل مانع اصلی گسترش روابط کارگزاری میان بانکهای بزرگ با ایران دانست.
وی افزود: متاسفانه گاهی در همین کشور ( انگلیس ) هنوز هم میشنویم که برخی تحریمها علیه ایران پابرجاست. این حرفی کاملا نادرست است و ریشه آن وجود برخی آثار روانی باقیمانده از دوره تحریم است.
بعیدی نژاد گفت من به شما اطمینان میدهم که تمامی تحریمهای اقتصادی، بانکی و مالی که توسط اتحادیه اروپا علیه ایران وضع شده بودند لغو شدهاند و تنها محدودیتهایی که علیه ایران وجود دارند در دو حوزهی تحریمهای اولیه آمریکا و برخی شرکتهایی است که محدودیت همکاری با آنها در برجام اشاره شده است.
بعیدی نژاد در بیان تحریمهای اولیه آمریکا توضیح داد: تنها افراد و شرکتهای آمریکایی که در خاک این کشور مستقر هستند هدف این تحریمها قرار دارند که خیلی از این محدودیتها جدید هم نیستند و طی سالهای طولانی وضعشده و به اجرا گذاشته میشدهاند .
وی خاطرنشان ساخت: اما غیراز این موارد محدودیت دیگری وجود ندارد و در واقع حتی شرکتهای آمریکایی که خارج از خاک آمریکا هستند، هم حتی میتوانند با ایران همکاری تجاری داشته باشند.
سفیر کشورمان اضافه کرد: همه به یاد دارید که باوجود این تحریمهای اولیه و محدودیتهای ملی آمریکا پیش از وضع تحریمهای هستهای علیه ایران توسط شورای امنیت و اتحادیه اروپا، ایران رابطه گستردهای را با بخشهای مختلف تجاری و اقتصادی با اروپا داشت.
عضو تیم مذاکره کننده هسته ای تصریح کرد: یکی از اصلیترین هدفگذاریهایی که در برجام مورد تأکید قرار گرفت و آمریکا هم آن را پذیرفت بازگشت ما به شرایط دوران پیش از تحریمهای هستهای است. بنابر این شرکتها و بنگاههای اقتصادی و تجاری انگلیس اول از همه باید متوجه این امر باشند که تمامی تحریمهای ثانویه لغو شدهاند و تنها محدودیتهای باقیمانده تحریمهایی است که دولت آمریکا علیه شرکتهای آمریکایی مستقر در آمریکا اعمال میکند که موضوع نگرانی ما هم نیست.
بعیدی نژاد تصریح کرد که هیچ تحریم اروپایی علیه ایران وجود ندارد و شما میتوانید در صورت هرگونه ابهام موضوع را از دفتر اتحادیه اروپا در این بروکسل سؤال و پیگیری کنید.
وی گفت: ما در مقطعی قرار داریم که فرصتهای اقتصادی زیادی فرا روی کشورهای اروپایی و ازجمله انگلیس قرار دارد و بسیاری از کشورهای اروپایی هم از این فرصتها در حال بهرهبرداری هستند. تاکنون شمار زیادی اسناد تفاهم همکاری و قراردادهای تجاری با ایران منعقدشده است و اگر انگلستان میخواهد با تمسک به «موانع خودساخته» این کشور را از منافع روابط اقتصادی با ایران محروم کند باید مطمئن باشد که فقط مردم و کمپانیهای خود را از منفعت همکاری با ایران محروم نموده است.
سفیر ایران تصریح کرد: 'ما امروز اشتیاق زیادی را در شرکتهای انگلیسی برای کار با ایران مشاهده میکنیم و باید در عمل ببینیم که چه اقداماتی از سوی دولت و بانکهای انگلیسی برای رفع مشکلات اتخاذ میگردد.'
دومین کنفرانس تجاری ایران تحت عنوان 'چشمانداز تجارت و سرمایهگذاری انگلیس و ایران ' که با حضور شماری از مقامات ارشد انگلیسی و نیز سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن گشایش یافته بود، عصر امروز ( دوشنبه) خاتمه یافت .
این کنفرانس که در محل هتل 'رویال گاردن ' در دو جلسه صبح و بعد از ظهر برگزار شد، با استقبال خوب فعالان اقتصادی ایران و انگلیس، تحلیل گران و مشاوران اقتصادی مواجه گردید.
اروپام**4**1552/انتشاردهنده: قاسم شریعتی