مجید اختری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شیراز، با اشاره به ارائه بستههای تشویقی به کشاورزان کلزاکار اظهار داشت: جهاد کشاورزی این شهرستان، محصولات کلزای کشاورزانی را که در کاشت این دانه روغنی با ارزش فعالیت دارند به صورت رایگان بیمه میکند و همچنین بذر اصلاح شده در اختیار آنان قرار میدهد.
وی گفت: کلزا بالای 40 تا 45 درصد روغن دارد و روغن کلزا به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده و نداشتن کلسترول از کیفیت تغذیهای بالایی برخوردار است و کاه و کلش آن به دلیل غنی بودن در تغذیه دام مفید استفاده میشود.
اختری با اشاره به اینکه در حال حاضر به دلیل خشکسالیهای اخیر الگوی کشت تغییر کرده است، افزود: کشت کلزا در خود کفایی کشور و تولید روغن اثرگذار است و همچنین میتوان سالانه از خروج میلیاردها دلار ارز از کشور جلوگیری کرد.
وی خاطرنشان کرد: از 15 هزار هکتار کلزا که در استان فارس کشت میشود، بالغ بر 750 هکتار آن در شیراز و از هر هکتار 2.5 تن دانه روغنی برداشت میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز موضوع کمبود آب را به عنوان یک چالش جدی در استان مطرح و تصریح کرد: از آنجایی که در حدود 50 درصد مزارع این شهرستان در حاشیه رودخانه کر قرار دارند و امسال نیز سال کم بارشی پیش بینی شده علاوه بر اینکه الگوی کشت کشاورزان را تغییر دادهایم، آنان را به کاشت محصولات کم آب بر گیاهی نظیر گلرنگ تشویق کردهایم.
وی از کشت 350 هکتاری گیاهان دارویی در شیراز خبر داد و افزود: توسعه کشت گیاهان دارویی از اقداماتی است که با هدف بهبود معیشت کشاورزان خسارت دیده از خشکسالیهای اخیر در این شهرستان انجام شده است و برای اجرای این طرح مهم 20 گونه گیاه دارویی به صورت نشا و یا کاشت مستقیم بذر در اختیار کشاورزان قرار داده شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شیراز عمده گونههای مورد کاشت در این منطقه را شامل خاکشیر، آویشن، اسطوخودوس، بادرنجبویه، زوفا، گل گاوزبان، سنبل الطیب، مریم گلی، بابونه، فیسالیس، گل همیشه بهار، گل مغربی و سرخار گل معرفی کرد.
اختری با بیان اینکه نخستین برداشت امسال از بخش زرقان با برداشت محصول خاکشیر آغاز شد بیان کرد: این محصول از سطح 300 هکتار با برداشت 200 تا 250 کیلوگرم در مزارع دیم و 500کیلوگرم در مزارع آبی بوده است و خرید مستقیم از کشاورزان کیلویی 12 هزار و 500 تومان پیشبینی شده است که با توجه به خشکسالیهای اخیر این نوع محصولات جایگزین مناسبی در تغییر الگوی کشت به شمار میروند.
اختری با تاکید بر اینکه بخش زرقان شیراز بیشترین سطح زیر کشت گیاهان دارویی مانند خاکشیر را در استان به خود اختصاص داده است افزود: شهرستان شیراز، 12.5 درصد از سطح زیر کشت گیاهان دارویی را به خود اختصاص داده است که سالانه مقدار قابل توجهی از این گیاه به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشود.
وی بیان کرد: هم اینک 20 تا 30 درصد کشاورزان این شهرستان با استفاده از تسهیلات موفق شدهاند مزارع خود را تحت آبیاری نوین قرار دهند و محصولات خود را به بهترین روش آبیاری کنند.
انتهای پیام/