به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، رکنی معاون وزارت جهاد کشاورزی در برنامه گفتگوی 18:30 افزود: این وظیفه دولت است که باید در صحنه باشد اما می تواند در بازار حضور مستقیمی نداشته باشد، در شرایط موجود در عرضه و تقاضا، شرایط کاملا مساعد است و شرکت پشتیبانی برای حضور در بازار همیشه به حالت آماده باش است تا در صورت نیاز وارد بازار شود، در حال حاضر ذخایر دولتی کافی است.
او ادامه داد: کنجاله سویا در حال حاضر 100 هزر تن خرید داشته ایم و بیش از این هم خرید خواهیم داشت تا نیاز واحدهای صنعتی شیر و مرغداری ها را تامین کنیم، در زمینه ذرت نیز خریدهایی صورت گرفته که تا هفته گذشته 50 هزار تن خریدا داشتیم و هم اکنون به رقم 100 هزار تن رسیده ایم، در کنار خرید از کشاورزان، خرید از خارج را هم در برنامه کاری داریم که این رقم معادل 100 هزار تن است.
او یادآور شد: ذخیره سازی بایستی مورد پایش مستمر باشد به این صورت که مرتب جایگزین شوند تا این ذخایر کهنه و بی کیفیت نشوند، غالب انبارهای شرکت پشتیانی کیفیت بالایی دارد و ما هم مواظبیم تا کیفیت محصولات ذخیره ای افت نکند.
او تاکید کرد: تعرفه ها را وزارت جهاد تعیین می کند بنابراین موظف است از مراحل مختلف تولید حمایت کاملی داشته باشد، در فصل برداشت برای اینکه تولیدکننده داخلی متضرر نشود بر روی واردات جو تعرفه ای می بندند تا محصولات داخلی به سرعت به فروش روند و در صورت مازاد این شرکت پشتیبانی است که محصولات را از تولیدکننده خریداری کرده، به سرعت ذخیره می سازد. در بخش گوشت قرمز ما بیش از 90 درصد از نیاز بازار را از داخل تامین می کنیم و در تلاشیم تا آن 10 درصد را هم از تولیدات داخلی تامین کنیم.
نعمتی رئیس اتحادیه دامداران و دیگر مهمان تلفنی برنامه تصریح کرد: میزان مصرف داخلی چیزی قریب به چند میلیون تن است، قبلا شرکتهای وارد کننده با قیمتها بازی می کردند و منافع تولید کننده را با خطر جدی روبرو می کردند که در حال حاضر دیگر شاهد یک چنین اتفاقاتی در بازار نیستیم و شرکت پشیتبانی نیز کمتر در بازار حضور دارد، اما ذکر این نکته مهم است که ذخیره سازی طولانی مدت، نهاده های موجود در انبارها را از کیفیت می اندازد و اصطلاحا کهنه می شوند.
او یادآور شد: در موضوع قیمت گذاری نهاده، نود و چند درصد آن خارج از دخالت دولتی است که روزانه توزیع و خریداری می شوند و بعضا شرکت پشیبانی نیز وارد شده، قیمت گذاری می کند که البته پروسه آن قدری طولانی است که باید این زمان کاهش یابد، که فروش این نهاده ها یا بصورت نقدی است یا با ضمانت نامه بانکی.
او گفت: زمانی که قیمت نهاده ها بالا رود تولید کنندگان نیز با مشکلات شدیدی مواجه می شوند از آن جمله بالا رفتن نهاده ها برای گاوداری هاست که نتیجه ای جز گرانی قیمت تمام شده شیر برای تولیدکننده و به دنبال آن مصرف کننده ندارد.
مقدسی رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران مهمان حضوری برنامه که قدری دیر به استودیوی گفتگوی 18:30 رسید اظهار داشت: توزیع جو اگر به صورت مستمر صورت بگیرد می تواند جلوی نوسانات قیمت سایر اقلام و نهاده ها را بگیرد که نظارت های دولتی در این زمینه می تواند به آسانی فضا را مدیریت کند، اما در صورت عدم مدریت این بازار، نوسانات قیمتی موجود باعث می شود تا بورس بازی هایی را در بازار شکل بگیرد و عملا سایر اقلام را به لحاظ قیمتی با چالش جدی روبرو سازد.
دانلود