به گزارش بولتن نیوز،محمد کشتیآرای رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران با حضور در غرفه باشگاه خبری توانا در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و رسانهها در گفتوگو با فارس گفت: قاچاق طلا به صورت ریشهای است زیرا به اندازه مصرف کشور تولید طلا وجود ندارد.
وی افزود: طبق قانونی که از قبل از انقلاب تا کنون وجود دارد واردات طلا به کشور ممنوع بوده و به نظر من باید این ممنوعیت برداشته شود تا دولت به حق و حقوق واردات رسمی برسد و همچنین قاچاق طلا در کشور برچیده شود.
کشتیآرای گفت: مصرف طلا در حال حاضر 60 تن در سال و تولید داخل 40 تن است و بقیه نیاز مصرفی از طریق غیرقانونی وارد میشود که البته مقدار اندکی هم طلای همراه مسافر وارد میشود.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان طلا و جواهر همچنین با انتقاد از روش اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده طلا گفت: طلا به عنوان سرمایه و اصل پول است و نباید از جنس طلا مالیات گرفته شود بلکه به نظر من باید از اجرت ساخت طلا مالیات اخذ شود.
وی گفت: همانگونه که قانون مالیات بر ارزش افزوده در مورد برخی از کالاهای خاص مانند سیگار بیشتر از نرخ معمولی است و در مورد برخی از کالاها مانند کشاورزی صفر است، نباید از اصل سرمایه یعنی طلا مالیات ارزش افزوده گرفته شود.
کشتیآرای همچنین رکود اقتصادی را عامل کاهش مصرف طلا دانست و گفت: باید مالیات ارزش افزوده از اصل جنس طلا برداشته شود تا رونق به صنعت طلا باز گردد.
وی با اشاره به انتخابات آمریکا و اثر آن بر بازار طلا گفت: برای کشور ما هیچ فرقی نمیکند که چه کسی رئیسجمهور آمریکا شود چون آمریکا با کشور ما دشمنی دارد البته به صورت موقت قیمت سهام کاهش پیدا کرد و جو روانی باعث تغییر قیمت طلا شد اما بعد از پایان ابهامات و مشخص شدن رئیسجمهور قیمت طلا ثابت شد.
وی گفت: البته امروز قیمت جهانی طلا 24 دلار بیشتر از روزهای قبل کاهش پیدا کرد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان طلا و جواهر پیشنهاد کرد: به نظر من باید بانک تخصصی طلا تشکیل شود که مردم طلاهای خود را در آن سپردهگذاری کنند و علاوه بر مصون ماندن اصل طلا از تورم نیز در امان مانده و بتوانند سرمایهای برای زندگی خود داشته باشند.
کشتیآرای در مورد اینکه بانک کارگشایی آیا نمیتواند به عنوان بانک سپرده طلا باشد، گفت: بانک کارگشایی طلا را فقط به عنوان وثیقه میگیرد و برای نگهداری آن کارمزد هم طلب میکند اما بانک تخصصی طلا اینگونه است که مثلاً اگر یک خانوار 50 گرم طلا دارد آن را در بانک سپردهگذاری کند و به او رسید بدهند که همیشه 50 گرم طلا در آن بانک دارد و از سود ناشی از افزایش قیمت بهرهمند میشوند.
وی گفت: 11 درصد طلای دنیا در کشور هند وجود دارد و هر کشوری که ذخایر طلای بیشتری داشته باشد سرمایه بیشتری نیز خواهد داشت