به گزارش ایرنا سید عباس صالحی عصر یکشنبه در نشست با ناشران و اهل قلم در محل برپایی پانزدهمین نمایشگاه کتاب کرمان افزود: هدف ما توسعه نشر و رسیدن کتاب های برتر به نمایشگاه ها و استان هاست و اگر این کتاب ها عرضه نشد به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارش شود.
وی گفت: کتابفروشان مطرح کردند که تنزل کتابفروشی داریم، تنزل کتابفروشی دغدغه معاونت فرهنگی نیز بود و در این دوره تصویب شد هزینه های بالاسری کتابفروشان در بحث مالیات و بیمه کاهش یابد.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: اگر تقاضای کتاب را به جای تولید بالا ببریم، امیدواری های زیادی در این زمینه بوجود می آید.
وی افزود: در این نشست مطرح شد نمایشگاه کتاب در مهر و آبان جلوی رونق فروش کتابفروشی ها را می گیرد و برای حل مشکل تصمیم بر این شد علاوه بر نمایشگاه، بن های کتاب بین کتابفروشی های شهر توزیع شود تا افراد بتوانند با بن از کتابفروشی ها نیز خرید کنند و نه تنها در مدت نمایشگاه بلکه بن ها 10 تا 15 روز پس از تعطیلی نمایشگاه ها نیز اعتبار دارند.
صالحی با بیان اینکه در کشور بیش از 300 نمایشگاه استانی برگزار شده است اظهار کرد: نمایشگاه های کتاب استانی را در سه ماه اول سال نمی توان برگزار کرد زیرا زمینه ندارد و آمادگی حضور افراد در فصل امتحانات نیست.
وی با اشاره به این پیشنهاد کتابفروش ها که صنف مستقل کتابفروشی ها بوجود بیاید گفت: جای کار و فکر دارد که دنبال می شود.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به اینکه نمایشگاه ها در مهر و آبان جلوی فروش کتابفروشی ها را می گیرد، افزود: تشویق استان ها برای برگزاری نمایشگاه کتاب در تابستان موفق نبود و تنها دو شهر موافق برگزاری در شهریورماه شدند و تلاش ما برای خالی کردن مهر و آبان از نمایشگاه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه در حوزه نشر و در تیراژ کتاب سهم رقبای کتاب افزایش پیدا کرده است گفت: دنیا، دنیای رقابت رسانه ای است و در حوزه مطبوعات چند میلیون فروش در دهه انقلاب به زیر 400 هزار رسیده است.
صالحی افزود: حدود 500 فرد یا گروه ایده هایی در حوزه کتابخوانی داشتند که شناسایی شدند و اتفاقات خوبی در این زمینه در حال رخ دادن است و جریان خوبی برای تحریک تقاضای کتاب در حوزه کتابخوانی داریم.
وی با بیان اینکه آیین نامه پروانه نشر تجدید نظر شد گفت: سخت گیری و گرفتن فرصت از علاقه مندان مطرح شده که تصمیم گرفته شد ابتدا مجوز بدهیم و پس از سه سال برخورد سخت گیرانه تر بکنیم و فرصت را از علاقه مندان نگیریم.
وی گفت: در حوزه نشر شبکه جنوب شرق و تسهیلات مالی به ناشران، ادبیات نقد داستان و استفاده از اساتید بومی جدی تر پیگیری می شود.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر حضور بیشتر ناشران حرفه ای و برتر کشور در استان هایی مانند کرمان افزود: در نمایشگاه ها ناشران موظف به 20 درصد تخفیف بودند و ما تخفیف را 10 درصد کردیم که ناشران مطرح عقب نشینی نکنند.
وی گفت: کتاب سازی به معنای تقلب کتاب است و قوانین حاضر امکان مبارزه با کتاب سازی را فراهم می کند اما در شبه کتاب ها که محتوای ضعیف دارند موافقان و مخالفانی در چاپ و نشر دارند و هدف ما انتخاب مردم در شبه کتاب هاست.
خبرنگار: حامد سالاری ** انتشار دهنده: رسول محمدحسنی
7420/3028