به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، این روزها مسئولان دولتی حرف هایی از حضور زنان در اجتماع می زنند که برخلاف هر آنچه اسلام و دین از حضور زن می گوید است و نمونه این سخنان هم در استان و هم در کشور می توان دید.
استاندار خراسان جنوبی در همایش زنان و اقتصاد مقاومتی چند روز پیش در بیرجند گفت: ما نتوانستیم در حوزه های اجرایی و بخشی از دستگاهها از بانوان به خوبی استفاده کنیم که این به دلیل بعضی از نگاههای مذهبی، افراطی و اجتماعی است که به هر دلیلی امکان استفاده از ظرفیت بانوان به خصوص در مناطق دورتر و شهرهای کوچک را نمی دهد. ( متن کامل سخنان استاندار را در اینجا ببینید).
حال بعد از این سخنان شاهد سخنان خانم مولاوردی، در نشست چالشهای حضور زنان در عرصه مدیریت گفت: هنوز هم دیوارهای بلندی پیش روی زنان در عرصه سیاست وجود دارد و وقتی که به ریشه و کنه این وضعیت توجه کنیم، درمی یابیم که تبعیضات جنسیتی مانع اصلی این وضعیت است و باعث عدم فعالیت و مشارکت زنان در بخشهای دولتی و سیاسی شده و همچنان این مانع به عنوان یک پدیده جهانی مطرح است.
مولاوردی که در جمع اساتید و دانشجویان دانشگاه تهران سخن میگفت، ابراز داشت: از دیرباز، ثروت و قدرت به عنوان دو مقولهای هستند که زنان را از حضور در جامعه دور کردهاند و تفکر سنتی و ارزشهای حاکم نیز به نوعی زنان را از دستیابی به این دو منبع دور میسازند.
مولاوری، سخنران نشست چالشهای حضور زنان در عرصه مدیریت ابراز داشت: روابط نابرابر قدرت در خانواده، مسئولیت خانهداری و مراقبت از فرزندان، بیرون بودن مسائل مورد علاقه زنان از حیطه دستور کار سیاسی، بیسوادی بیشتر زنان نسبت به مردان، نداشتن تجربه در امور عمومی، ترس از قرار گرفتن در معرض خشونت و انتقاد، بالا بودن هزینه تصاحب مشاغل دولتی، وجود فرهنگ سیاسی و در واقع فرهنگی که بازنده و برنده را رقم میزند، ملقب کردن مردان به لقب سرپرست خانوار و پایین بودن اعتماد به نفس زنان موانع مشارکت زنان در اجتماع و سیاست هستند. (متن کامل این سخنان را در اینجا ببینید).
در این نشست معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور به صراحت گفته است که مسئولیت خانه داری و مراقبت از فرزندان مانع از مشارکت زنان در اجتماع و سیاست است و این دقیقا برخلاف سخنان رهبر معظم انقلاب که بر بنیان خانواده و فرزندآوری تاکید دارند است.
این روزها مسئولان دولتی حرف از حضور خانم ها در اجتماع می زنند و نگاه مذهبی، مسئولیت خانه داری و مراقبت از فرزندان را دلیل عدم حضور فرزندان در جامعه می دانند به نوعی در همایش هایی که برای خانم ها است می خواهند نگاه افراطی از مسئولیت آنها را به مخاطب آنها که خانم هستند القا کنند.
جدا از اینکه برخیها سعی در خراب کردن بنیان خانواده با عضو کردن مسئولیت خانم ها با آقایان دارند یعنی می خواهند همان وظیفه خانه داری را با اشتغال آقایان جابه جا کنند و به عبارتی دیگر می خواهند نگاه های غرب گرایانه نسبت به زنان را به جامعه اسلامی ایرانی ما تحمیل کنند.
این برخلاف آنچه مقام معظم رهبری بر مسئولیت خانه داری و فرزند آوری می گویند مغایرت دارد؛ رهبر انقلاب در دیدار جمعی از شاعران و ذاکران اهل بیت علیهم السلام در اردیبهشت 92 به مناسبت روز ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها با برشمردن برخی امتیازات انحصاری زنان از جمله خانه داری، فرزند آوری، اهتمام به حفظ محیط خانواده، انس خانوادگی و پرورش و تربیت فرزندان تأکید کردند: خانه داری و فرزند آوری مجاهدتی بزرگ و هنر زنانه است که توأم با صبر، عاطفه و احساسات می باشد و اگر توجه لازم به آن صورت پذیرد، پیشرفت یک جامعه تضمین خواهد شد. (این سخنان را اینجا ببنید)
هم چنین یکی ازبندهای سیاست های کلی خانواده که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است " ممنوعیت نشر برنامههای مخل ارزشهای خانواده" است اما متاسفانه این روزها دولتی ها بر خلاف آنچه رهبر معظم انقلاب می گویند حرکت کرده و مطالبی مخل ارزش های خانواده را در جمع بانوان بیان می کنند.
ایشان هم چنین در بند 12 این سیاستها بر"حمایت از عزت و کرامت همسری، نقش مادری و خانهداری زنان و نقش پدری و اقتصادی مردان و مسؤولیت تربیتی و معنوی زنان و مردان و توانمندسازی اعضای خانواده در مسؤولیت پذیری، تعاملات خانوادگی و ایفاء نقش و رسالت خود" تاکید کرده اند. (سیاست های کلی خانواده اینجا ببینید).
متاسفانه بر خلاف این سیاست ها، مشاور امور زنان رئیس جمهور، مسئولیت تربیت فرزند و خانه داری را یکی از موانع حضور زنان در اجتماع و سیاست می داند و به طور صریح چشم بر سخنان رهبرمان می بندد و هرآنچه فکر محدودشان از خانواده و اجتماع و سیاست و زنان برداشت می کند در جمع زنان می گوید.
واقعا جای تاسف است که استاندار خراسان جنوبی در جمع زنان این استان که مردمی متدین و مذهبی هستند و خانواده های محکمی دارند نگاه مذهبی را علت عدم حضور زنان در عرصه های اجتماعی بیان می کند.
اقدام های خلاف سخنان و دستورات رهبر معظم انقلاب وحرکت در مسیری که دولتی های خود برای خودشان ترسیم کرده اند بدون اینکه بخواهند به درستی و یا نادرستی مسیر و حرف هایشان فکری کنند امروز تهدیدی برای نظام خانواده و زنان محسوب می شود و این خطر حس می شود که دیگر زنان باید مانند همان زمانی که رضا شاه کشف حجاب کرد در خانه بنشینند تا مبادا برخی از تهاجمات زندگی آنها را برهنه و لخت کند.
این روی سخنم با مشاور امور زنان رئیس جمهور است که بی پروا در پشت تریبون دولت هر آنچه دلش می خواهد درباره زنان سخن به زبان می آورد می گویم آیا تنها باید زنان در سیاست و اجتماع حضور داشته باشند و شاغل شوند که بتوان گفت حضور آنها در اجتماع و سیاست موثر بوده است؛ پس نقش سازنده زن در خانواده چه می شود وباید خانواده را به حال خود رها کرد و نتیجه این تفکرات افزایش طلاق می شود چرا که با این سخنان دولتی ها، زنان فکر می کنند که باید فقط سرکار بروند و کسب درآمد کنند آن زمان مردان باید به شغل های کاذب روی آوردند و نتیجه چنین زندگی چیزی جز نابودی نمی شود.
باید دولتی ها به این پرسش اساسی پاسخ بدهند که با چه هدفی در بین زنان شایعه ایجاد می کنند و چرا می خواهند با بیان سخنانی مخالف سخنان رهبر معظم انقلاب جایگاه خانواده را متزلزل کنند.
انتهای پیام/ م