سفیر پاکستان در ایران:
اسلام آباد خواهان تجارت آزاد بین دو کشور است
سفیر پاکستان در ایران در دیدار با مدیرعامل منطقه آزاد چابهار، گوادر وچابهار را مکمل هم دانست وتاکید کرد:به دنبال تجارت آزاد بین دوکشور برای ریشه کنی قاچاق هستیم.
به گزارش خبرنگار مانا از چابهار سفیر پاکستان با اشاره به مشترکات قومی ومذهبی در دوسوی مرز ایران وپاکستان گفت: پاکستان خواهان توسعه گذرگاه های مشترک مرزی برای تقویت روابط تجاری واقتصادی است.
وی افزود: گوادر وچابهار مکمل یکدیگر هستند نه رقیب ومن درمقام سفیر به دولت پاکستان توسعه زیرساخت های تجاری وسرمایه گذاری های مشترک در این دوبندر را پیشنهاد دادم .
به گفته آسف علیخان درانی پاکستان سه قرارداد تجاری را به ایران پیشنهاد داده که یکی از آن ها قرارداد تعرفه های ترجیحی است که شامل 20 قلم کالا می شود.
سفیرپاکستان افق تجارت بین دوکشور را فراتر این ها دانست و تاکید کرد: ما به دنبال تجارت آزاد بین دو کشور هستیم چراکه این امر می تواند در ریشه کنی قاچاق بسیارموثرباشد.
وی از طولانی شدن صدور مجوزها و بوروکراسی های تجارت که وقت بازرگانان را می گیرد انتقاد کرد و گفت:برای رسیدن به تجارت آزاد باید دوطرف در تسهیل این امور تلاش کنند.
سفیر همچنین میزان مبادلات تجاری ایران –پاکستان رانیم میلیاردلار دانست وخاطرنشان کرد:در پنج سال آینده این میزان به پنج میلیارد دلار افزایش می یابد.
در ادامه مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با اشاره به نگاه پاکستان برای توسعه روابط وتعریف تعرفه های ترجیحی گفت:این نگاه مسیری علمی واثبات شده را در پی دارد.
کردی محدوده منطقه آزاد چابهار را 14هزار هکتار دانست وتاکید کرد: ماموریت اصلی ما در این محدوده توسعه پتروشیمی وفولاد است.
وی افزود:هدف نهایی ما تولید 20میلیون تن مواد پتروشیمی و10میلیون تن فولاد در چابهار است.
مدیرعامل هدف دوم منطقه آزاد چابهار را بسته بندی وفراوری محصولات غذایی دانست و اظهارداشت: چابهار یکی از قطب های فراوری برنج پاکستان است واین درحالی است درحال حاظر 14واحد فراوری برنج در این منطقه فعال است.
وی با بیان این که پاکستان تجربه ارزشمندی در صنعت نساجی داردولی به جهت گران بودن قیمت انرژی این صنایع روزگار خوبی را نمی گذرانند تاکید کرد: یکی از مزیت های ایران پایین بودن این تعرفه هاست ومنطقه آزاد چابهار به دلیل مزیت هایی هم چون معافیت های 20ساله مالیاتی، اجازه کار 10درصد نیروی خارجی ومالکیت صددر صد زمین به سرمایه گذاران می تواند نقطه خوبی برای توسعه این صنعت باشد.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهاردر پایان راه اندازی خط مستقیم دریایی ایران-کراچی وایران-گوادر،خط هوایی کراچی-چابهار-دوبی وایجاد شعب بانک های پاکستان در منطقه آزادچابهار را درتوسعه روابط مفید دانست.