به گزارش ایرنا، پانزدهمین نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان شمالی در حالی چهارشنبه شب با دستورکار تقویت اعتبارات بخش جذب سرمایه گذاری خارجی و توسعه کشت گردوی پیوندی در باغ ها برگزار شد که معاون امور اقتصادی و برنامه ریزی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی چند پیشنهاد برای کمک به تحقق اهداف توسعه ای این استان ارائه کرد؛ پیشنهادهایی که مورد استقبال استاندار و تصویب سایر اعضای جلسه قرار گرفت.
تشکیل دبیرخانه ای متشکل از نخبگان و مدیران بومی خراسان شمالی در تهران به منظور همفکری برای توسعه استان و تقویت ارتباط با مراکز و نهادهای کشوری مسئول و مدیران سطوح ملی، برپایی هفته فرهنگی و اجتماعی در یکی از بوستان ها یا اماکن تفریحی عمومی تهران با هدف شناساندن ظرفیت ها و توانمندی های این استان به پایتخت نشینان و زمینه سازی برای جذب گردشگر و سرمایه گذار، به همراه پیشنهاد تهیه سند توسعه ای این استان طی 2 ماه آینده بر مبنای مطالعات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سند آمایش سرزمین ازجمله این طرح ها بود.
«حجت الله میرزایی» در ادامه پیشنهادها و سخنان خود، از ارائه گزارش تحلیلی این وزارتخانه از وضعیت کلی توسعه اقتصادی و اجتماعی خراسان شمالی، طی 10 روز آینده خبر داد و گفت: این وزارتخانه در زیرمجموعه 3 معاونت خود، طرح هایی برای خراسان شمالی تعریف کرده است که به شکل پایلوت کشوری اجرا می شود.
وی این برنامه ها را شامل طرح توسعه فعالیت های بخش تعاون در شهرستان مرزی راز و جرگلان، طرح اشتغال «تکاپو» با هدف فعال کردن ظرفیت های خراسان شمالی در بخش های کشاورزی، گردشگری و تولید پوشاک و کفش و نیز طرح های ویژه حمایتی و فقرزدایی برشمرد.
وی همچنین با اشاره به مجوز اخیر مقام معظم رهبری به دولت برای تخصیص 1.5 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی به منظور توسعه برنامه های اشتغال زا در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور، مجموعه این تحرکات را زمینه ساز تحولی اساسی در حوزه کسب و کار و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی دانست.
گزارش خبرنگار ایرنا حاکیست، استاندار خراسان شمالی هم در این جلسه با استقبال از پیشنهادهای معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حمایت خود را از برگزاری این طرح ها اعلام کرد و گفت: برنامه های این وزارتخانه برای تعریف طرح های پایلوت کشوری در خراسان شمالی در سه حوزه اشتغال و کارآفرینی، محرومیت زدایی و تقویت تعاونی ها به طور حتم آثار مطلوبی در توسعه پایدار استان برجا خواهد گذاشت.
«محمدرضا صالحی» همچنین با اشاره به دستورکار نشست که شامل اختصاص اعتباراتی برای توسعه فعالیت های جذب سرمایه گذاری خارجی در استان و توسعه کشت گردوی پیوندی در باغ های استان بود، اجرای چنین طرح هایی را موجب ثروت آفرینی مولد و اشتغال پایدار توصیف کرد و افزود: پس از اجرایی شدن برجام، امکان جذب سرمایه های خارجی در کشور افزایش یافته است و باید تلاش کنیم از این فرصت برای توسعه خراسان شمالی به شکل مطلوب بهره بگیریم؛ کما این که تاکنون 2 مجوز وزارت امور اقتصادی و دارایی برای احداث نیروگاه برق خورشیدی در استان صادر شده است.
به گزارش ایرنا، پیش از این و در سلسله نشست های اعضای ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان شمالی، طرح هایی نظیر توسعه کشت گیاهان دارویی، تکمیل پروژه شمش آلومینیوم، توسعه نوغانداری و پیاده سازی برنامه جامع کارآفرینی طی برنامه پنج ساله ششم به تصویب اعضا رسیده است.
تخصیص اعتبار برای تقویت و تجهیز مرکز خدمات سرمایه گذاری استان به منظور جذب سرمایه های خارجی و نیز اجرای طرح توسعه کشت گردوی پیوندی در قالب برنامه های اصلاح و احیای باغ های استان هم دو مصوبه اصلی پانزدهیمن نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بود./
7184/ 1744 **شبس *1488 *خبرنگار : محسن داوری ** انتشاردهنده: بهمن بامداد**