ایجاد سازمان جدید،مشکل توسعه روستایی را حل نمی کند

شیراز- ایرنا - معاون عمران وتوسعه روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت:ازاینکه باید به روستاها با 22 میلیون جمعیت روستایی توجه شود تردیدی نیست، اما حذف یک دستگاه در توسعه روستایی و ایجاد سازمان ها و دستگاه های جدید مشکل توسعه نیافتگی را در روستاها حل نمی کند.
  • پنجشنبه 27 آبان 1395 ساعت 11:41
مهندس محمدرضا شاملو پنجشنبه در سفر به استان فارس درحاشیه بازدید از طرح های عمرانی بنیاد مسکن، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: روستاها مهمترین پایگاه عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی درکشور و تامین کننده امنیت غذایی هستند.
وی ادامه داد:پراکندگی روستاها علی رغم هزینه هایی که به همراه دارد به لحاظ امینت ملی بسیار مورد توجه و مهم است، علاقه مندی به آب و خاک و اعتقادات ، روستاها را به پایگاهی برای امنیت دفاعی کشور تبدیل کرده است، از این منظر باید توجه ویژه ای به روستاها شود و روستاها دارای متولی توسعه باشند .
وی با اشاره به ابعاد فرهنگی موضوع گفت: از بعد فرهنگی و اجتماعی روستاها هنوز مناطق بکر و دست نخورده هستند که بسیاری از آداب و سنن و معیارها فرهنگی در آن حفظ شده است ، از این نگاه روستاها باید مورد توجه بیشتری قرار گیرند .
معاون عمران و توسعه روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور به مباحث مطرح شده پیرامون ادغام بنیاد مسکن اشاره کرد و گفت : برای اینکه روستا متحول شود نباید سازمان درست کنیم ، سازمان درست کردن مشکلی از روستاها حل نمی کند، ادغام های مطالعه نشده درسالهای قبل چقدر به کشور آسیب زده است واقعا این ادغام ها چقدر در حل مشکلات تاثیر داشته است؟
شاملو ادامه داد : آیا این ادغام ها و تاسیس سازمان ها باعث کارایی بیشتر دستگاه ها شده است؟ نه تنها باعث کارایی نشده که ناکارایی هم داشته است، به جای ایجاد سازمان بهتر است هسته ای ایجاد شود که سیاست گذاری و برنامه ریزی توسعه روستایی در ابعاد کلان را پیگیری کند و این سیاست ها قابلیت و ضمانت اجرایی برای عملیاتی شدن برنامه ها داشته باشد.
این مقام مسوول پیشنهاد داد : شورای عالی روستاها تشکیل شود ، این شورا مباحث توسعه روستا را برنامه ریزی و سیاستگذاری و راهبری کند و امور اجرایی روستاها نیز تخصصی شود.
شاملو افزود:مباحث اقتصادی و تولیدی و معیشتی که تاکنون جهاد کشاورزی هم دراین حوزه کار کرده به متولی توسعه روستایی واگذار شود، بُعد عمرانی که بخش عمده توسط بنیاد مسکن انجام شده همچنان دنبال شود، امور مدیریتی و سیاست و اجتماعی و فرهنگی هم که دهیاران و شوراها به عهده داشته اند و همچنان در حال انجام است دنبال شود .
وی گفت: بهتر است به جای حذف یک دستگاه از روستا یا ایجاد سازمان جدید و افزایش بار دولت و افزایش بودجه با تقسیم کار بین دستگاه ها، تولی گری را به دستگاهی که بیشترین فعالیت ها را دارند محول شود و سیاست های توسعه روستایی را پیگیری کنیم .
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به مهاجرت ها و مشکل جمعیتی در روستاها هم اشاره کرد و گفت:مشکل جمعیت روستایی کشور با ادغام بنیاد مسکن و تشکیل سازمان جدید برطرف نمی شود ، موضوع مزبور در سند پیش نویس برنامه ششم توسعه قید شده و در مورد مصوب شدن آن قطعیتی برای موفقیت آن وجود ندارد، اما چنین اتفاقی به مصلحت جامعه روستایی نیست. نگاه مسئولان در برنامه ریزی ها و سیاست های کلان ملی نسبت به روستا باید تغییر کند و گرنه ادغام سازمان ها و بنیادهای موجود و تغییر عناوین مشکلات را کم نخواهد کرد.
وی افزود:لازم است مشخص شود سازمان جدید می خواهد سیاستگذاریامجری باشد که چنانچه وظیفه اش سیاستگذاری است ، نیازی ندارد تا دستگاه های اجرایی دیگر را در آن ادغام کنیم و در صورتی که نقش مجری و سیاستگزار را دارد ، تجربه های پیشین نشان داده که این اقدام موفق نخواهد شد.
براساس لایحه پیش نویس برنامه ششم توسعه،دولت موظف است برای بهبود کیفیت زندگی و پایداری توسعه مناطق روستایی و جوامع عشایری و کاهش نابرابری ها وعدم تعادل های بین جوامع روستایی، عشایری و شهری، نسبت به ادغام سازمان های امور روستایی و عشایری در سطح ملی، منطقه ای و محلی (معاونت توسعه روستایی عشایری و مناطق محروم معاون اول ریاست جمهوری، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، سازمان امور عشایری، سازمان تعاون روستایی و دوایر و اداره های مرتبط در سطوح استانی و محلی) به عنوان سازمان توسعه روستایی و عشایری تا پایان سال اول برنامه ششم (96) اقدام کند.
مصاحبه کننده : نیکنام خشنودی ** انتشاردهنده: غلامرضا مالک زاده
6113 / 1876

ثبت نظر

ارسال