وی افزود: صنعت گردشگری در دنیا ۲.۸ درصد تولید ناخالص جهان و ۳.۳ درصد مشاغل دنیا را در اختیار دارد که این میزان مشاغل به طور غیرمستقیم تا هشت درصد را نیز در برمی گیرد.
رضوی تصریح کرد: اقتصاد کشورها در دنیا به سه دسته مبتنی بر منابع طبیعی، بهره برداری و نوآوری تقسیم میشود.
وی با بیان اینکه اقتصاد مبتنی بر منابع طبیعی سطح نازل و غیرپیشرفته اقتصاد است، گفت: ما افتخاراتی مانند اینکه ما چهارمین ذخیره نفتی دنیا، ۶۰ نوع مواد معدنی متفاوت در کشور و رتبه ۱۵ منابع طبیعی را در جهان داریم که از قضا در اختیار نسلی قرار گرفته که با اتلاف آن چیزی برای آیندگان باقی نمیگذارد.
رضوی اظهار کرد: رشد قیمت تولید در ایران بیش از کالاهای خارجی است که این موضوع باعث شده تولید کننده داخلی رقابت را به نفع کشورهای خارجی مانند چین و ترکیه ترک کند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت اقتصاد افزود: قانون اقتصاد میگوید وقتی کالای فراورده داخلی را برای بازار خارجی فراهم کنیم، علاوه بر افزایش قاچاق کالا سطوح فساد تا نزد کسانی که کار نظارت بر آن را دارند نیز پیش می رود.
وی با اشاره به وضعیت اشتغالزایی در کشور گفت: از سال ۱۳۳۵ تا ۱۳۴۵ در حالی که جمعیت ایران بین ۱۹ تا ۲۶ میلیون نفر بود ۱۰۰ هزار شغل و از سال ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۵ تعداد ۲۰۰ هزار شغل و از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۵ تعداد ۲۲۰ هزار شغل و از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۸۵ تعداد ۶۰۰ هزار شغل و ازسال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ درحالی که ۵۲۰ میلیارد دلار فروش نفت داشتهایم تنها ۱۴ هزار شغل ایجاد کردهایم.
وی با اشاره وضعیت محیط کسب و کار گفت: تا قبل از سال ۱۳۹۲ مطابق شاخص های جهانی ایران از رتبه ۱۲۸ به ۱۵۲ رسیده بود، ولی از سال ۱۳۹۲ به بعد وضعیت بهتر شده و به رتبه ۱۲۰ جهانی رسیدهایم.
رضوی با بیان اینکه در مورد مسایل اشتغال نکات پیچیدهای وجود دارد، افزود: بر اساس شاخص بار تکفل که نشان میدهد به ازای هر نفر کار چند نفر نان میخورند در کشورهایی مانند سنگاپور و کره جنوبی، این شاخص ۱.۹ و در دنیا به طور متوسط ۲.۳ و در ایران به عدد ۳.۷ درصد میرسد.
این مقام مسوول تاکید کرد: با توجه به این آمار وقتی کارگاهی در ایران تعطیل می شود باید اشک ریخت و باید بیشتر از کشوهای دیگر نگران از دست رفتن فرصت های شغلی برای مردم بود.
رضوی در مورد وضعیت ایران از نظر شاخص نوآوری گفت: در سال ۲۰۱۵ در رتبه ۱۰۶ دنیا و در سال ۲۰۱۶ در رتبه ۷۸ قرار داشتهایم.
وی با اشاره به اینکه جمعیت دنیا همواره رو به افزایش بوده است، گفت: بر اساس تحقیقات علمی جمعیت دنیا در قرن پانزدهم ۴۸۷ میلیون نفر در سال ۱۸۰۰ میلادی ۹۸۷ میلیون نفر و در سال ۲۰۱۱ هفت میلیاد و ۹۰۰ میلیون نفر بوده است که رشد جمعیت به افزایش نیروی کار و توسعه تکنولوژی به عدم نیاز به نیروی کار منجر شده است.
رضوی خاطرنشان کرد: برای حل مشکل بیکاری افراد بر اثر پیشرفت تکنولوژی کارآفرینی ابزاری است که می توان آن را با ایجاد یک فضای رقابتی و فرصت های تازه حل کرد.