مبنا در ممیزی قانون است

حوزه نشر و کتاب دارای مشکلات جدی است، این دولت وظیفه خود می‌داند به این مشکلات پاسخ دهد اولین اقدام در هفته آینده برگزاری یک جلسه با برترین‌های نشر و حوزه کتاب در کشور است.
  • پنجشنبه 27 آبان 1395 ساعت 13:5

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید‌رضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در روز کتاب‌گردی همزمان با هفته کتاب، دیدار خود از کتابفروشی‌ها را ساعت 10 صبح امروز پنجشنبه و از کتابفروشی «آگاه» آغاز کرد و سپس در بازدید از دیگر کتاب‌فروشی‌های خیابان انقلاب، با مردم و کتاب‌فروشان به گفت‌وگو پرداخت.

بر اساس این گزارش، صالحی امیری وزیر ارشاد پس از این بازدید در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنها پاسخ گفت.

وزیر ارشاد در پاسخ به سوالی پیرامون بالا بودن قیمت کتاب اظهار داشت: حوزه نشر و کتاب دارای مشکلات جدی است، این دولت وظیفه خود می‌داند به این مشکلات پاسخ دهد اولین اقدام در هفته آینده برگزاری یک جلسه با برترین‌های نشر و حوزه کتاب در کشور است و روسای اصناف کتاب که نهادها و اتحادیه‌ها هستند، خواهم داشت تا مشکلات آنها را بررسی کنم.

به گفته وزیر ارشاد، خوشبختانه اولین قدم برداشته شد و در حوزه مالیات کتابفروشان، بیمه و... انجام شد تلاش من بر این است در مدتی که در خدمت مردم و اصحاب فرهنگ هستم به عنوان فردی که در سالیان گذشته در حوزه کتاب ، کتابخانه نشر  و تالیف حضور داشته‌، بخشی از مشکلات آنها را حل و فصل کنم.

شایان ذکر است پنجشنبه 27 آبان، چهارمین روز از ایام هفته کتاب، به عنوان روز کتاب‌گردی امسال درنظر گرفته شده‌است. در این روز تخفیفات طرح پاییزه کتاب 10 درصد افزایش می‌یابد.

این مقام مسئول در ادامه وعده داد تمام توان خود را برای حل مشکلات ناشران، کتابفروشان و چاپخانه‌ها به کار گیرد.  اما یک نکته اساسی داریم که حل آن از عهده بنده و وزارت ارشاد خارج است باید همه نهادها و نظام فرهنگی با تمام توان به میدان بیایند برای حل مسئله اصلی حوزه کتاب که «کتابخوانی» است. سرانه کتابخوانی در ایران پایین است و ما باید برای رسیدن به قله های توسعه الزاما کتابخوانی را در سبد فرهنگی جامعه قرار دهیم. برای این امر باید از مهدکودک مدرسه دانشگاه، صدا و سیما نخبگان و همه فرهیختگان بخواهیم که احساس مسئولیت کنند و وارد این حوزه شوند.

به گفته وی، جوامعی که کتابخوانی به عنوان فرهنگ درونی هست، در آن جوامع آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی کمتر دیده می‌شود. اما جوامعی که با کتاب فاصله دارند در آنها آسیبهای بیشتری دیده می شود جامعه ایران برای عبور از چالش‌های فرهنگی و اجتماعی نیازمند بازگشت به کتاب و کتابخوانی است و این بر عهده همگان خصوصا خانواده‌ها مدرسه و صدا و سیماست، ارشاد و دولت هم حمایت‌های خود را برای همکاری ارائه می‌دهد.

صالحی امیری متذکر شد: انشاء لله جلساتی را از روز شنبه با اصحاب نشر و کتاب خواهم داشت تا به تدریج نسبت به حل مشکلات اقدام کنیم.

* جلسات مشترک ارشاد با قوه قضاییه برای مبارزه با قاچاق کتاب

وی پیرامون سوالی درباره موضوع و مشکل اساسی کتابفروشان یعنی قاچاق کتاب و همکاری دولت و قوه قضاییه گفت: مسئله قاچاق کتاب را به همان اندازه‌ای که هست باید طرح مسئله کرد. تعداد محدودی افرادی عمل غیر اخلاقی انجام داده اند و با هماهنگی قوه قضاییه و نیروی انتظامی به سرعت این مسئله را دنبال خواهیم کرد و اجازه نمی دهیم که عده ای سودجو بتوانند مسیر تحول و تکاملی را که کتابفروشان با امید جدید آغاز کرده‌اند را ناامید کنند اما واقعیت این است که این تعداد بسیار محدود، معدود و انگشت شمارند و ما در روزهای آتی طی جلسات مشترکی که با قوه قضاییه و نیروی انتظامی برگزار خواهیم کرد مقابل این روند را خواهیم گرفت.

* در مسئله ممیزی همه حوزه‌های فرهنگی : مبنای عمل قانون است و پرهیز از رفتار‌های سیلقگی

وی پیرامون ممیزی کتاب توضیح داد: آن چیزی که در سه سال در ارشاد گذشته حاکم بود محور قانون بود و قانون؛ سیاست قطعی دولت در حوزه ممیزی اعم از کتاب، نشر، فیلم نشر و تئاتر و همه حوزه‌های فرهنگی مبنای عمل ما قانون و پرهیز از رفتار‌های سیلقگی، روزمرگی و احساسی است.

* واگذاری ممیزی به ناشران و نظر وزیر

وی در مورد واگذاری ممیزی به ناشران که سوال یکی از خبرنگاران بود اینگونه پاسخ داد: آنچه را ما تاکید می کنیم این است که اصل ممیزی باید با تاکید بر قانون باشد و این مسیر را با جدیت دنبال خواهیم کرد تا از نظام سلیقگی پرهیز شود. البته محدودیت‌هایی برای واگذاری وجود دارد، خود ناشران هم نسبت به این واگذاری تحفظ هایی دارند که با مذاکرات دو و چند جانبه آنها را پیگیری خواهیم کرد.

* باید بتوانیم بین ارشاد، مصرف کنندگان کتاب یک حلقه ارتباطی برای دسترسی آسان به این منابع ایجاد کنیم

صالحی امیری همچنین پیرامون کتاب‌های الکترونیک که خبرنگار فارس درباره آن سوال کرد چرا که وزیر ارشاد طی کتابگردی به این امر بارها تاکید کرده بود، گفت: ما نیازمند استفاده از ابزارهای جدید برای معرفی کتاب به همه کسانی که مصرف کننده کتاب هستند، هستیم؛ از ابزارهای موجود در دنیا کتاب‌های موبایلی و دسترسی الکترونیک به کتاب هاست؛ در ایران هم این امر نیازمند برنامه‌ریزی جامع است، کتابخانه ملی مطالعاتی را در این خصوص انجام داد و مقدمات اجرایی را هم فراهم کرده بود تا بتوانیم بین ارشاد، مصرف کنندگان کتاب یک حلقه ارتباطی برای دسترسی آسان به این منابع ایجاد کنیم، دو رویکرد فرصت محور در این کار وجود دارد. پایین بودن سطح هزینه و دسترسی آسان را باید با جدیت دنبال کنیم.

* عزم ملی برای کتابخوانی در کشور را آغاز کنیم/ کتابخوانی باید تبدیل به یک ارزش ملی شود

وزیر ارشاد در ادامه همچنین با اشاره به بازدید سال گذشته از کتابفروشِ‌ها تصریح کرد: سال گذشته هم در کتابفروشی ها حاضر شدم. مسئله ما در حوزه کتاب یک مسئله بنیادی است، مسئله اصلی همان پایین بودن میزان سرانه کتابخوانی است، مولف ما ناشر، چاپخانه و کتابفروشان ما همه این زنجیره به کتابخوانی پیوند دارند بنابراین باید کار اساسی در حوزه کتابخوانی انجام دهیم. در چند سال گذشته در حوزه کتابخوانی جلسات زیادی را با مسئولین کشور برگزار کردم و معتقدم که نیازمند عزم ملی برای کتابخوانی در کشور هستیم که باید آغاز کنیم. کتابخوانی باید تبدیل به یک ارزش ملی شود. 

به گفته صالحی امیری، سرمایه گذاری در حوزه کتابخوانی امری مهم است و خوشبختانه دولت به این مسئله توجه دارد من در برنامه‌ای که اعلام کردم یکی از اهداف و برنامه هایم را گسترش کتابخوانی در کشور اعلام کردم. طی روزهای آتی با اهالی این حوزه جلسه خواهم داشت و راهکارها را تبدیل به برنامه عملیاتی می‌کنم و سعی خواهیم داشت این جهت گیری را دنبال کنیم که انشاء لله چند دقیقه وضع فعلی را بهبود ببخشیم.

 

منبع:فارس


ثبت نظر

ارسال