به گزارش پنجشنبه ایرنا، فرماندار و رئیس انجمن میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه در نشست این انجمن گفت: ثبت جهانی این حرفه می تواند صنعت ابریشم کشی را، که علی رغم قدمت و زمینه بسیار در منطقه، در سالیان اخیر تاحدودی کمرنگ شده، دوباره احیا کرده و رونق ببخشد.
حسن فتحی نیا افزود: کار ابریشم کشی از زمان های بسیار دور در این منطقه رواج داشته و کارگاه های زیادی در این منطقه به این کار اشتغال داشته اند که هنوز نیز بخشی از این کارگاهها فعالیت دارند.
وی با اشاره به وجود قابلیت های بسیار منطقه در این زمینه بخصوص در بخش بایگ افزود: مردم این شهرستان انتظار دارند که در سالی که از سوی رهبری به عنوان اقتصاد مقاومتی نام گرفته، اداره کل میراث فرهنگی با فراهم کردن بستر ثبت جهانی این صنعت، زمینه را برای شکوفایی مجدد این حرفه آماده سازد.
تاکنون 800 کارگاه سنتی ابریشم کشی در شهرستان تربت حیدریه شناسایی شده که غالبا افراد در منازل خود برپا کرده و افراد خانوار به عنوان شغل دوم در آن مشغول می شوند.
بنابر آمار موجود از سال 89 تاکنون 900 هنرمند صنایع دستی در این منطقه شناسایی و دارای کارت شناسایی شده اند که از این تعداد 400 نفر زیر پوشش بیمه رفته اند که عمده آنان در رشته ابریشم کشی فعالیت دارند.
بر اساس آمار اداره توسعه نوغانداری خراسان رضوی، شمار بهره برداران کرم ابریشم در این استان سه هزار و 102 نفر است که یکهزار و 123 نفر آنان در منطقه تربت حیدریه مشغول کار هستند.
علی محمدخانی، شهردار بایگ نیز در این نشست گفت: پخت حلوا جوزی (حلوا سیاه) که در این بخش رواج زیادی دارد، قابلیت ثبت در ردیف آثار معنوی از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را دارد.
اعضای انجمن میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه همچنین با اشاره به وجود آب انباری تاریخی در ناحیه چهارسوق در مرکز این شهر، بر ضرورت رفع تصرف، مرمت و ساماندهی آن، برای تبدیل به سفره خانه سنتی برای جلب گردشگر تاکید کردند.
مرکز شهرستان 250 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.
** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
5132