محمدامین سازگارنژاد روز جمعه در گفت و گو با خبرنگاران در ارومیه افزود: در سال جاری بودجه حوزه آموزشی کشور اعم از آموزش های مدرسه ای، مهارتی و عالی 400 هزار میلیارد ریال است که از این میزان تنها حدود 1.2 درصد که نزدیک به پنج هزار میلیارد ریال می شود، به حوزه آموزش مهارتی اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: سهم بخش های آموزش و پرورش و آموزش عالی بسیار بیشتر بوده و قابل مقایسه با آموزش های مهارتی نیست.
وی اظهار کرد: البته در راستای بهبود اعتباری بخش آموزش مهارتی در کشور، سعی داشته ایم از توانمندی های بخش خصوصی نیز بهره ببریم به طوری که در سال گذشته 640 هزار نفر دوره توسط بخش خصوصی در کشور اجرایی شد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات بخش آموزش های مهارتی، توجه نکردن به مدال آوران این بخش است و ما انتظار داریم که دست کم مدال آوران جهانی آموزش های مهارتی به اندازه یک ورزشکار مدال آور مورد توجه قرار گیرد ولی در حال حاضر چنین نیست و با بی توجهی در این حوزه مواجه هستیم.
سازگارنژاد با اشاره به برنامه ریزی ویژه سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به موضوع پروژه های اقتصاد مقاومتی گفت: قرار بود 240 هزار نفر در سال جاری در این حوزه توسط این سازمان و 240 هزار نفر نیز توسط دیگر سازمان ها آموزش مهارتی ببینند که ما تعهد خود را عملی کرده ایم و با توجه به عملی نشدن تعهد دیگر سازمان ها، می توانیم آن میزان را نیز عملیاتی کنیم.
وی از فعالیت 700 واحد دولتی و هشت هزار آموزشگاه آزاد مهارتی در کشور خبر داد و افزود: سال گذشته بیش از 200 عنوان دوره در قالب 2 هزار استاندارد آموزشی توسط این واحدها برگزار شد.
وی همچنین با اشاره به برگزاری المپیاد جهانی مهارت در مهرماه سال آینده در ابوظبی امارات اظهار کرد: در صدد هستیم از 48 رشته ای که در این المپیاد برگزار می شود، در 30 رشته، نماینده به مسابقات اعزام کنیم.
به گزارش ایرنا، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور برای بازدید از روند فعالیتی آموزش های مهارتی در آذربایجان غربی پنجشنبه و جمعه این هفته در این استان بود.
سالانه دهها هزار نفر در کشور آموزش های مهارتی را دریافت می کنند.
2093/ 6075**خبرنگار: صابر چهرقانی** انتشار دهنده: زهرا هجینی نژاد