حاجی مراد بیرانوند در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خرمآباد اظهار داشت: بیشترین مشکلات جامعه عشایری مربوط به بحث بیمه، آب شرب، واکسیناسیون دام، تأمین علوفه و صعبالعبور بودن جادههای عشایری است.
وی بابیان اینکه در راستای حفاظت از دامهای عشایر، بحث «بیمه دام عشایری» اهمیت ویژهای دارد، افزود: متأسفانه بیمه، هنوز بابت خسارتی که سال گذشته به دامهای عشایر لرستانی واردشده، حتی یک ریال پرداخت نکرده و این سبب بدبینی آنها شده و سبب میشود که دیگر رغبتی به بیمه کردن دامهای خود نداشته باشند.
مدیرکل امور عشایری لرستان عنوان کرد: «دام» تنها سرمایه و منبع درآمد عشایر است که دائم در معرض بلاها و مخاطرات قرار دارد و تا زمانی که بتواند این سرمایه را محافظت کند، میتواند با دلگرمی به فعالیت خود ادامه دهد.
وی بیان کرد: امسال چهار میلیارد تومان تسهیلات کمبهره در قالب طرح پرواربندی به 400 نفر از مردم عشایر استان لرستان پرداخت شد.
بیرانوند تصریح کرد: معمولاً در فصل زمستان که عشایر برای تغذیه دامها با مشکل روبرو میشوند، تعدادی از دامهای خود را میفروشند و با پول آن برای دامهای خود علوفه میخرند درنتیجه هرساله ما، بین پنج تا هشت هزار تن جو، کنسانتره و علوفه از امور پشتیبانی دام میگیریم و به عشایر کوچنده میدهیم تا دام خود را نفروشند و بدین ترتیب تولید بیشتری داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد که زمستان امسال نیز هشت هزار و 500تن جوی مدتدار، علوفه و کنسانتره در مناطق عشایری شهرستان کوهدشت و پلدختر توزیع شود تا مشکل کمبود علوفه در این شهرستانها جبران شود.
مدیرکل امور عشایری لرستان گفت: در بحث واکسیناسیون دام عشایر با همکاری شبکه دامپزشکی دامهای عشایر علیه برضد بیماریهای تبمالت، تببرفکی، آبله و «پی.پی.آر» واکسینه میشوند که در این راستا هفته گذشته جلسهای تشکیل شد که در آن جلسه همه دستگاهها موظف شدند که کمکهای لازم را برای واکسیناسیون دام عشایر داشته باشند.
وی بابیان اینکه در اثر بارندگیهای سال 94 و 95، 850 کیلومتر از جادههای عشایری تخریبشده، اظهارداشت: یعنی عبور و مرور عشایر در 50 تا 100 درصد جادههای عشایری، چه در بخش ییلاق و چه قشلاق، با مشکل روبرو شده است.
بیرانوند افزود: تا جایی که امکان داشته با همکاری راهداری و قرارگاه خاتم، کار مرمت و بازسازی راههای عشایری انجامشده به طوری که امسال حدود 200 کیلومتر از راههای عشایری بازگشایی شد اما همچنان جادههای عشایری زیادی در استان هستند که نیاز به بازسازی دارند.
وی عنوان کرد: برای جبران کمبود آب شرب عشایر، امسال پنج دستگاه تانکر 12 هزار لیتری به اتحادیه عشایری دادهشده تا آنها را در منطقه پشت کوه عشایر نصب کند و آب بهداشتی عشایر را تأمین کند و موظف است که قبل از اینکه عشایر در منطقه مستقر شوند، تانکرها را نصبکرده باشد.
مدیرکل امور عشایری لرستان بیان کرد: عشایر وقتی به قشلاق میروند متمرکزترند و این فرصت خوبی برای برگزاری کلاسهای آموزشی است و سعی میکنیم که دورههایی در رابطه با بحث بیمه، محیطزیست، بهداشت دام و جایگاه نگهداری آن و بیماریهای مشترک انسان و دام برای آنها برگزار کنیم.
انتهای پیام/