به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، دهها هزار نفر روز جمعه در خیابانهای بوئنوس آیرس پایتخت آرژانتین تظاهرات کردند و اعلام حالت فوق العاده اجتماعی را در شرایطی که کشور با رکود و تورم 40 درصدی مواجه است، از رئیس جمهور خواستار شدند.
دولت راستگرای میانهرو مائوریسو ماکری رئیس جمهور آرژانتین که دسامبر 2015 به قدرت رسید، اصلاحاتی را برای احیای سومین اقتصاد آمریکای لاتین آغاز کرد اما این اصلاحات هنوز نتیجهای در بر نداشته است.
سنا جایی که مخالفان پرونیست (دنبالهروهای خوان پرون رئیس جمهور پیشین آرژانتین) از اکثریت برخوردارند، قانون فوریت اجتماعی را تصویب کرده است اما این قانون هنوز باید به تصویب نمایندگان برسد.
برگزاری فرانسه از بوئنوس آیرس گزارش داد: خوآن کارلوس اشمید رئیس یکی از اتحادیههای اصلی کشور اعلام کرد: «شاخصهای اقتصادی اطمینانبخش نیستند. میلیونها آرژانتینی به حاشیه رانده شدهاند. ما کار می خواهیم، مشاغل مناسب و در خور شأن.»
آرژانتین پس از یک دهه رشد اقتصادی، سال 2016 وارد رکود شد.
دولت و نهادهای بین المللی کاهش بیش از یک درصدی رشد اقتصادی آرژانتین را در سال کنونی میلادی (2016) پیشبینی کردهاند.
بیکاری در آرژانتین به نه و سه دهم درصد جمعیت فعال رسیده است.
به گفته دولت، 130 هزار فرصت شغلی از ابتدای سال کنونی در این کشور 41 میلیون نفری از دست رفته است.
اما اتحادیهها می گویند 208 هزار نفر از ابتدای امسال شغلشان را از دست دادهاند.
صنعت و ساخت و ساز در آرژانتین در بحران به سر می برد و مصرف به شدت کاهش یافته است زیرا افزایش دستمزدهای اجباری کفاف واقعیت افزایش قیمتها را نمی دهد.
در دوازده ماه گذشته تورم در آرژانتین 40 درصد بود.
دولت مشکلات اقتصادی کنونی را به سوءمدیریت کریستینا کرشنر رئیس جمهور سابق نسبت می دهد و می گوید اقتصاد آرژانتین به زودی دوباره از نو شروع خواهد کرد.
اواخر سال 2015، بیش از یک میلیون آرژانتینی در فقر دست و پا می زدند. فقر اینک گریبان یک سوم مردم این کشور را گرفته است.