به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، جولایی مدیرعامل ستاد دیه کشور گفت: ما هم اکنون دچار فقر فرهنگی هستیم، دستگاه های فرهنگی در کشور زیاد داریم، ما در بحث رانندگی کشته زیاد داریم، در بحث مهریه بسیار بد عمل می کنیم و جالب آنکه فردی که تاکنون رنگ سکه را ندیده بعضا 2000 سکه مهریه می کند و مشکلات زیادی را برای خود و دیگران ایجاد می کند، اگر در جامعه بوسیله دستگاه های فرهنگی کشور، آموزش های لازم را بدهیم، مشکلاتمان به حداق می رسد. زمانی که بانک دسته چک می دهد به این معناست که ما فقط می توانیم پول خودمان را چک بدهیم و نه مازاد بر آن را، این امر باید آموزش داده شود، شرع نیز اجازه نمی دهد در مال دیگران تصرف کنیم، جوانان فکر می کنند با یک دسته چک استاد شده اند در حالی که این جوان شاگردی نکرده و هننوز راه و چاه را یاد نگرفته اند اما می خواهد یک شبه ره صد ساله را طی کند.
او افزود: بانوان به هیچ عنوان دسته چک نگیرند زیرا در حال حاضر ما زن و شوهری داریم که هردو به دلیل چک بلامحل در زندان هستند و فرزندانشان هم بی سرپرست مانده اند. در حال حاضر کسی که بیمه نامه دارد در صورت وقوع هرگونه حادثه ای، دیگر به زندان نمی افتد، اما عمده زندانی های دیه به دلیل ضامن شدن است که مشکلات زیادی را برای جامعه ایجاد کرده است.
جولایی گفت: از بانوان می خواهم که تحت هیچ شرایطی ضامن نشوند و چک دست مردم ندهند زیرا ممکن است در مراحل بعدی با مشکلات غیرقابل جبرانی مواجه شوند، حوادث کارگاهی نیز مشکل ساز شده اند به عنوان مثال نصب بالابر بدون استاندارد، که به سقوط منجر شده و تلفاتی به همراه داشته و گرفتاری های زیادی را بوجود آورده، دیه های غیر عمد و شبه عمد نیز مشکلاتی را برای جامعه ایجاد کرده است، مهریه معقول 5 تا 20 سکه است و رقم های چند صد سکه چندان منطقی نیست.
او افزود: کشور ما با سواد زیاد دارد اما مسئله نفقه و دیه نیازمند فرهنگ سازی است که برای کشور مشکل ساز شده است، برخی توانایی پرداخت نفقه را دارد اما بعضا به دلیل لجبازی حاضر به رفتن زندان هستند اما نمی خواهند نفقه را بپردازد، این مسائل نیازمند آموزش و فرهنگ سازی است زیرا ما به لحاظ منابع بسیار غنی هستیم اما این فرهنگ سازی است که باید روی آن کار شود.
مدیرعامل ستاد دیه کشور گفت: در 287 نقطه کشور گلریزان داشتیم که جزو منابع اولیه ستاد دیه است و منبع دوم ما کدهایی است که مردم می توانند داوطلبانه از طریق تلفن های همراه خود به ما کمک کنند و در نهایت مجلس را داریم که مبالغی را در اخیتار ستاد دیه می گذارد و ما با کارمزد 4 درصد قرض الحسنه در اختیار نیازمندان در مراکز استان ها می گذاریم. وی افزود: پولهای خرد را جمع می کنیم و در تلاشیم تا این مبالغ به درستی و به جا هزینه شوند. دولت دو سال است که به ستاد دیه کمک نکرده و همین امر موجب شده تا نتوانیم کمک های بلاعوض داشته باشیم. ما در سال گذشته موفق شدیم بیش از 8 هزار نفر زندانی دیه را آزاد کنیم.
جولایی افزود: در حال حاضر 12 هزار نفر زندانی بدهکار داریم، در زمینه پرونده های غیرعمد و غیرکلاهبرداری به روز هستیم که برای آزادی 8 هزار نفر 500 میلیارد تومان نیاز است تا رفع دیه شود که این منابع را در اختیار داریم و بر خلاف شایعات منتشره، از بیش از 8 هزار نفر زندانی دیه، تنها 5 درصد آن زنان هستند.
دانلود