به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، کاوه خاکسار با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد جو مورد نیاز کشور در داخل تولید میشود، اظهار کرد: نیاز سالانه کشور به جو نزدیک به پنج میلیون تن است و سال زراعی ۹۵-۹۴ نزدیک به ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تن از این محصول در داخل تولید شد.
وی افزود: ما کارهای مدیریتی را در چارچوب اقتصاد مقاومتی انجام میدهیم و به دنبال افزایش عملکرد تولید این محصول هستیم.
خاکسار عملکرد مزارع دیم جو را در سال زراعی گذشته ۱۴۰۰ کیلوگرم در هکتار و مزارع آبی را ۳۵۰۰ کیلوگرم در هر هکتار عنوان کرد.
وی اظهار کرد: سال گذشته نزدیک به یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی، زیر کشت جو رفت که از این سطح ۷۰۰ هزار هکتار مربوط به اراضی آبی و یک میلیون هکتار اراضی دیم بود.
خاکسار با بیان این که برای سال زراعی جاری برنامه کشت یک میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار جو را داریم، گفت: تاکنون بیش از ۳۹۵ هزار و ۳۰۰ هکتار جو آبی و ۴۴۶ هزار و ۴۰۸ هکتار جو دیم کشت شده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کشت این محصول در اراضی کشور همچنان ادامه دارد، گفت: سال گذشته تا این ماه یک میلیون هکتار جو در کشور کشت شده بود.
وی در همین حال قیمت و مسایل مربوط به خرید جو را از دیگر عوامل موثر بر کشت این محصول دانست.
خاکسار ادامه داد: تاکنون در استانهای خراسان رضوی ۱۰۱ هزار و ۴۰۰ هکتار، کرمانشاه ۱۵۶ هزار و ۲۰۰ هکتار، همدان ۵۹ هزار و ۲۸۰ هکتار، آذربایجان شرقی بیش از ۵۰ هزار هکتار و استان مرکزی ۴۸ هزار هکتار جو کشت شده و در مناطق معتدل و گرم کشور هنوز کشت این محصول آغاز نشده است.
وی با بیان این که سال گذشته ۲۵ هزار تن بذر گواهی شده جو بین کشاورزان توزیع شد، اعلام کرد: امسال ۴۷ هزار تن بذر گواهی شده جو در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.
خاکسار درباره قیمت تضمینی جو نیز اظهار کرد: قیمت تضمینی پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی برای سال زراعی جاری ۱۰۹۲ تومان به ازای هر کیلوگرم جو است.
وی تاکید کرد: با توجه به استفاده از ماشین آلات جدید و بذرکارها در اراضی و همچنین مبارزه به موقع با آفات در صورت رفع مسایل بازرگانی، ۱۰۰ درصد جو مورد نیاز کشور در داخل قابل تامین است.
انتهای پیام/