به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی ، هدف از راه اندازی تالار بورس کالا در منطقه آزاد ارس تامین نیاز فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان این منطقه اعلام شده است.
معاملات در بورس کالا، متشکل و سازمان یافته، قانونمند، قابل نظارت، شفاف، عادلانه، رقابتی و کم هزینه بوده و امکان پوشش، توزیع و انتقال ریسک نیز وجود دارد.
تضمین کیفیت و کمیت کالا و مبلغ معامله و مدت معامله، کشف قیمت از طریق حراج حضوری و بصورت شفاف ، فسادزدایی از بازار معاملات، پذیرش کالا برای فروش منوط به داشتن استاندارد های اجباری ، تضمین مبداء کالا، سرعت و امنیت بالا در مقایسه با تشریفات مناقصات و مزایدات، وجود مراجع اختصاصی بررسی و رسیدگی به دعاوی و سرعت بالای رسیدگی نسبت به سایر مراجع از مزایای بورس کالاست.
امکان تامین مالی بنگاهها با استفاده از ابزارهای مالی مانند قراردادهای سلف و سلف استاندارد و ساز و کار اوراق بهادار مبتنی بر کالا، حذف بخشی از هزینههای مرتبط با فروش و بازاریابی باتوجه به وجود بازار مستقیم و بدون واسطه در بورس کالا، وجود شفافیت در معاملات و حذف هرگونه عامل ایجاد رانت در حوزه فروش ازدیگر مزیت های معامله از راه بورس کالاست و در این بورس فضای مساعدی برای معامله های امن و سودآور فراهم می شود.
قائم مقام شرکت بورس کالای ایران هنگام افتتاح بورس کالای ارس با اشاره به اینکه شرکت بورس کالای ایران در سه حوزه عرضه و مبادله محصولات صنعتی- معدنی، فراوردههای نفتی- پتروشیمی و محصولات کشاورزی، کالا را به صورت فیزیکی معامله میکند گفت: بر این اساس در نظر داریم با افتتاح این تالار شرکت های فعال در ارس و حومه آن را از نظر تهیه مواد اولیه و فروش محصولات بدون دلالان واسطه ای حمایت کنیم.
عشقی همچنین یکی از مهمترین مزیت های ایجاد این تالار را استانداردسازی محصولات برای صادرات عنوان کرد و افزود: این تالار در زمینه بهبود فضای کسب و کار، تامین مالی، توسعه صادرات بازار نظام یافته ایجاد می کند.
بورس کالا بازاری سازمان یافته است که در آن به طور منظم کالاهای معین با روشهایی از قبل تعریف شده مورد معامله قرار میگیرند.
در این بازار عرضهکنندگان و خریداران از طریق کارگزاران اقدام به معامله میکنند.