افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی سفر به عتبات در اربعین

جانشین ستاد اربعین ناجا گفت: آمارهای اولیه حاکی از این است که سفر ایرانیان به عتبات در سال‌جاری نسبت به‌مدت مشابه سال قبل ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش داشته است.
  • سه شنبه 2 آذر 1395 ساعت 21:0

دکتر محمد بابایی با بیان اینکه موج بازگشت زائران عتبات به کشور از چند روز قبل آغاز شده است، درباره روند سفر و بازگشت زائران از عتبات اظهار کرد:‌ امسال پیش‌بینی خروج بیش از 2میلیون نفر از کشور شده بود و آمارهای اولیه ما از تعداد افرادی که برای زیارت اربعین از کشور ما وارد عراق شده‌اند، حاکی از این است که میزان سفر به کشور عراق طی این مدت در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تا ۲۵ درصد افزایش داشته است. وی با بیان اینکه از چند روز قبل موج بازگشت زائران از عتبات آغاز شده و هم‌اکنون زائران در حال ورود به کشور از 3پایانه مرزی مهران، شلمچه و چزابه هستند، گفت:‌ شماری از زائران نیز از طریق خطوط هوایی به عتبات سفر کرده بودند.

بابایی با بیان اینکه تلاش پلیس ارائه خدمات به زائران در کوتاه‌ترین زمان ممکن است، ادامه داد: تلاش کرده‌ایم تا زائران کمترین معطلی را در گیت‌های مرزی داشته باشند و در زمانی کوتاه مدارک‌شان بررسی و وارد کشور شوند. جانشین ستاد اربعین ناجا درباره ویزای کشور عراق نیز گفت: مهلت این ویزاها ۲۰روزه است، اما زمان آغاز مهلت آن نه از زمان صدور بلکه از زمان ورود به کشور عراق است.

در همین حال فرمانده مرزبانی ناجا با اعلام اینکه به‌دلیل حجم جمعیت و جداسازی افراد فاقد ویزا، کنترل در مرزها کار سختی است، گفت: احتمال لغو ویزای سفر اربعین وجود دارد. به گزارش مهر، سردار قاسم رضایی اظهار کرد: کنترل این حجم جمعیت و جداسازی افراد فاقد مدارک قانونی ازجمله ویزا و گذرنامه کار سختی است که توان زیادی از پلیس و مرزبانی می‌گیرد. وی تأکید کرد: درصورت تکرار چنین شرایطی ما دیگر قادر به کنترل حجم انبوه زائران با این امکانات نیستیم.

بعد از اینکه بیمه زائران اربعین مورد انتقاد برخی مسئولان قرار گرفت، حسین ذوالفقاری، رئیس ستاد اربعین درخصوص اظهار نظرها و انتقاداتی که به این بیمه شد، با اشاره به ضرورت بیمه برای سفر اربعین گفت: درست است که افراد بی‌بضاعت نیز به سفر اربعین رفتند اما بیمارستان‌های عراق رایگان نیست و مشکلاتی که برای افراد پیش بیاید، درصورت بستری‌شدن و دریافت خدمات نیازمند هزینه‌کرد است.

وی تصریح کرد: برخی دوستان اطلاعات کافی را در مورد بیمه به برخی عزیزان نداده‌اند و برخی یکطرفه موضوعاتی را مطرح کردند و مدعی شدند که هزینه‌های سفر در حال افزایش است. برخی دلسوزان هم بدون اینکه این موضوع را از ما سؤال کنند، آن را رسانه‌ای کردند. در مورد بیمه زائران ساعت‌ها در ستاد اربعین و جلسات مختلف بحث‌های کارشناسی انجام شد.

ذوالفقاری ادامه داد: پس از پایان مراسم اربعین افرادی که نگران هزینه‌کرد زائران برای بیمه هستند می‌توانند با شرکت بیمه‌گذار جلسه برگزار کنند و ببینند آیا برای این شرکت سودی باقی مانده یا تمامی این دریافتی‌ها را هزینه کرده است.

رئیس ستاد اربعین در مورد انتقادات برخی افراد و مسئولان درخصوص وجود رانت در واگذاری بیمه اربعین، گفت: امسال برخلاف سال‌های گذشته، بیمه اربعین به‌صورت برگزاری مناقصه واگذار شد. در سال‌های قبل بیمه به‌صورت انحصاری در اختیار یک شرکت بود که امسال اقدام به برگزاری مناقصه کردیم. جالب است که مردم بدانند بیمه‌گذار قبلی امسال هزینه اعلامی‌اش 3هزار تومان بیشتر از بیمه فعلی بود و مدت زمان ارائه خدماتش نیز پایین‌تر بود.

بیش از 7هزار زائر اربعین حسینی در 86 مدرسه و مراکز اقامتی ایلام اسکان داده شدند.
تا روز گذشته یک میلیون و 400هزار زائر اربعین به کشور بازگشته‌اند.
موکب‌های ایرانی تا 25صفر آمادگی پذیرایی و اسکان زائران را در عراق دارند.


ثبت نظر

ارسال