دیروز تعدادی از کارگران این کارخانه با در دست داشتن پلاکاردهایی در اعتراض صنفی به پرداخت نشدن مطالبات مزدی و بیمهای خود، مقابل در کارخانه تجمع کردند. این در حالی است که طی ماههای اخیر بیکار شدن کارگران، اصلیترین توجیه در ادامه فعالیت این کارخانه شده بود.
با وجود این، اخبار درون کارخانه حاکی از آن است که کارگران قو نیز به بازنشستگی پیش از موعد خود و دریافت مزایا طبق قانون راضی هستند. البته برای تحقق این امر وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و بیمه تأمین اجتماعی چراغ سبز نشان دادهاند اما برای محقق شدن آن معاونت حقوقی دولت نیز باید همکاری لازم را داشته باشد. درصورتی که قرار بوده آخر شهریورماه تفاهمات لازم در این خصوص صورت بپذیرد تا کارخانه قو که آلایندگی بسیار هوایی و صوتی دارد، از محله خزانه شهید بخارایی منطقه16 رخت بربندد و به خارج از شهر کوچ کند. با این حال، هنوز مسئولان مربوطه به آن فرصت میدهند. اگرچه نخسین رأی صادره برای تعطیلی کارخانه قو طبق بند20 ماده55 قانون شهرداریها 22سال پیش صادر شده است.
به هر ترتیب بهنظر میرسد کارگران کارخانه پارس قو نیز مانند اهالی همجوار آن، از وضعیت موجود به ستوه آمدهاند و خواهان تعیین تکلیف هرچه سریعتر وضعیت خود هستند. روز گذشته ایلنا (خبرگزاری کار ایران) در همین رابطه گزارشی را منتشر کرد و در آن به نقل از کارگرانی که در اجتماع صنفی اخیر شرکت دارند، آورد: «کارفرما از شهریورماه سالجاری تاکنون بابت مزایای یادشده با کارگران کارخانه قو تسویه حساب نکرده است.»
براساس این گزارش همچنین گفته میشود که سازمان تأمین اجتماعی بابت حق بیمه 3ماه قبل کارگران بستانکار است و در نتیجه وضعیت پیشآمده، تمدید دفترچههای درمانی کارگران با مشکلاتی روبهروست. علاوه بر این کارگران مدعی هستند که از سهشنبه هفته گذشته (25 آبانماه) تاکنون فعالیت این واحد تولیدی بهدلیل قطع گاز، با مشکل مواجه شده؛ بهطوری که مدیریت اداری هر چند روز یکبار بهصورت پیامکی آنها را از ادامه وقفه در فعالیت کارخانه باخبر میکند. گفتنی است در این واحد فرسوده و قدیمی حدود 330نفر بهطور دائم و قرارداد موقت کار میکنند. شایان ذکر است، سال گذشته نیز نزدیک به ۱۵۰کارگر پارس قو در اعتراض به تعویق حقوق و بیمه صبح روز ۳۱فروردینماه94 مقابل در ورودی این کارخانه جنب پایانه مسافربری جنوب تهران تجمع کردند. آن زمان هم کارگران معترض ضمن گلایه از پرداخت نشدن حق بیمهشان، مدعی شده بودند که کارفرما حقوقشان را هر ماه با تأخیر یکماهه و حتی بیشتر پرداخت میکند.