به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پایگاه اینترنتی بی بی سی ورلد، این شرکت امنیت سایبری میگوید، هکرها دستگاههای خودپرداز را از طریق سیستمهای مرکزی بانکها، دستکاری کردهاند تا به طور همزمان مبلغ زیادی پول از دستگاهها بیرون ریخته شود.این ماشینها به طور فیزیکی دستکاری نمیشوند، اما کلاهبرداران در نزدیکی آنها منتظر میمانند تا پول را بردارند و فرار کنند.
کشورهایی که هدف این حملهها قرار گرفتهاند شامل ارمنستان، بلغارستان، استونی، هلند، لهستان، روسیه، اسپانیا و انگلیس هستند، اما این شرکت امنیت سایبری از بانک مشخصی نام نبرده است.
دو شرکت سازنده ماشینهای خودپرداز به خبرگزاری رویترز گفتهاند که از این حملهها اطلاع دارند. مدیر ارشد شرکت دیبولد نیکسدورف گفته است: هکرها میدانند که خیلی زود شناسایی و دستگیر خواهند شد، بنابراین حمله خود را به شکلی برنامهریزی کردهاند که در یک عملیات بتوانند از هر تعداد خودپرداز که میتوانند، پول خارج کنند.
پلیس اتحادیه اروپا 'یوروپل'نیز در یک گزارش تازه درباره افزایش بدافزارهای مرتبط با دستگاههای خودپرداز هشدار داده است، با این حال گفته که سرقت سختافزاری برای دزدیدن اطلاعات کارتهای بانکی همچنان رایجترین روش دزدی از خودپردازها است.
آلن وودوارد متخصص امنیت سایبری میگوید: روش جدید با دستیابی به سیستم مرکزی بانکها انجام میشود تا به طور همزمان تعداد زیادی از خودپردازها را تحت تاثیر قرار دهد و بتواند مقدار سرقت پول را در زمان کوتاه چندین برابر کند.
به گفته این متخصص امنیت سایبری، ردیابی سرقت از خودپردازها به این روش بسیار مشکلتر است به این دلیل که کلاهبرداران خودشان به طور حضوری پولها را از خودپردازها بر میدارند.
علمی **1311** 1440
دریافت کننده:محمدعلی صنایعی** انتشار:گلشن