دلایل بسته شدن 71 نماد بورسی

رئیس سازمان بورس اوراق بهادار دلایل بسته شدن 71 نماد بورسی را تشریح کرد و گفت: این نمادها برای جلوگیری از ارایه اطلاعات مبهم و اشتباه به متقاضیان بازار سرمایه فعلا بسته شد‌ه‌اند.
  • چهارشنبه 3 آذر 1395 ساعت 9:0

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، شاپور محمدی در برنامه گفتگوی ویژه خبری که به بازار سرمایه چالش ها و راهکارها اختصاص داشت، با تاکید بر اینکه عمده این نمادها مربوط به بانک‌ها، گروه‌های خودروسازی و مپنا است، اظهار کرد: این نمادها را تا زمان فراهم شدن شفاف‌سازی و ایجاد اطلاعات دقیق بسته نگه می‌داریم.

وی تصریح کرد: البته یکی دیگر از علت های بسته شدن این نمادها به بانک مرکزی مربوط است چرا که این بانک برای نظارت بر روی بانک ها در صدد استاندارد سازی رویه ها است و ما نیز همزمان تلاش می کنیم تا این بسته ماندن بیش از این طول نکشد؛ هر چند کل نمادهایی که بسته شده 10 درصد کل بازار سرمایه را هم تشکیل نمی دهد و بازار را قفل نمی‌کنند.

محمدی درباره ارزش بازار سرمایه نیز ادامه داد: ارزش بازار سرمایه شامل بورس، فرابورس و صندوق ها به 600 هزار میلیارد تومان رسیده است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: چشم انداز بازار سرمایه روشن است و به نظر می رسد که سود شرکت ها نسبت به گذشته بهتر شده و تامین مالی آنها نیز روند مناسبی پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: روزانه در بورس هزار تا هزار و 200 میلیارد تومان معامله صورت می گیرد که در نوع خود رقم قابل توجهی است.

شاپور محمدی تصریح کرد: روز سه‌شنبه هم شاخص بورس به 79 هزار و 390 واحد رسید که نسبت به ابتدای سال 94 از رشد 27 درصدی برخوردار شده است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: قرار است با قراردادی که با یکی از شرکت ها میبندیم حداکثر ظرف 8 ماه سامانه را کارآمد و به روز رسانی کنیم.

با افشای غیرقانونی اطلاعات شرکت‌ها برخورد می‌شود

وی درباره افشای اطلاعات شرکتها به صورت غیر قانونی در شبکه های مجازی پیش از ارائه آن در بورس گفت: مسلما اگر افشای اطلاعاتی صورت گیرد بدون اغماض متخلفان را به قوه قضاییه معرفی و از آن طریق پیگیری می کنیم و در این باره از پلیس فتا هم درخواست کمک کرده ایم.

شاپور محمدی تاکید کرد: البته از نوع دیگر افشای اطلاعات مشکلی در تاخیر در ارائه اطلاعات آن هم از سوی مدیران برخی شرکت ها در بورس داشتیم که حتی منجر به جریمه 120 تا 250 میلیونی برخی از این مدیران شد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا عرضه و فروش اوراق خزانه از جانب دولت آن هم با سود بالا بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار نمی دهد و به سایر شرکت ها آسیب نمی رساند، گفت: مجموع اوراق قرضه 17 هزار میلیارد تومان است که در برابر 600 هزار میلیارد تومان بازار سرمایه رقم قابل ملاحظه ای نیست و تاثیر منفی نخواهد داشت بنابراین گاهی دولت برای رفع برخی مشکلات مثلا مشکل پرداخت مطالبات گندم کاران ناچار به فروش اوراق آن هم در بورس می شود.

همچنین رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این برنامه با بیان اینکه نباید نماد ها به صورت طولانی در بورس بسته بماند، گفت: سهامداران نمی توانند معطل استاندارد سازی رویه بانک ها برای افشای اطلاعات بورسی از سوی بانک مرکزی باشند.

پورابراهیمی تصریح کرد: شورای عالی بورس خود دستگاهی ناظر است و می تواند بسیاری از مشکلات این چنینی را حل کند بنابراین از آنجا که بورس با سهام مردم سر و کار دارد بهتر است برای مسائل این چنینی تصمیم مناسبی اتخاذ کند.

وی درباره فروش اوراق خزانه در بورس با سود بالا نیز گفت: بالاخره اوراق خزانه دیگر شرکت ها را تحت تاثیر قرار می دهد و طبیعی است که وقتی اوراق با سود 21 تا 24 درصدی وجود دارد متقضایان رغبتی برای خرید دیگر سهام ها نمی کنند بنابراین فروش اوراق خزانه هم باید به گونه ای باشد که بورس را به چالش نکشد .

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: هر اندازه بورس شفافیت بیشتری داشته و با سهامداران ارتباط موثری برقرار کند، بازار سرمایه نیز فعال تر و کارآمد تر خواهد شد.


ثبت نظر

ارسال