به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حشمت الله فلاحت پیشه در جریان بررسی گزارش کمیسیون اقتصادی در خصوص تحقیق و تفحص از قاچاق کالا، به عنوان نماینده متقاضی «تحقیق و تفحص از بررسی سیاست های دولت در مقابله با قاچاق و دلایل ناکارآمدی آن در دولت های مختلف»، افزود: تقاضای این تحقیق و تفحص از سوی بنده در روزهای نخستین مجلس دهم ارائه شده بود و به اتفاق چند تن از اعضای هیئت رئیسه مجلس جلسه ای با مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا برگزار شد که بنا به اذعان حاضران ابهامات بیشتر شد.
وی در خصوص گزارش کمیسیون اقتصادی در رد دو تقاضای تحقیق و تفحص از قاچاق کالا تصریح کرد: بر اساس آمارهایی که در کمیسیون اقتصادی از سوی مسئولان ارائه شده است از مجموع 70 میلیارد دلار واردات به کشور، حدود 22 میلیارد دلار آن قاچاق بوده است.
فلاحت پیشه با اشاره به آخرین آمارهای ارائه شده، گفت: دوستان گفتند که این عدد به 15 میلیارد دلار رسیده است، بنده می پذیرم اما واقعیت این است که این آمارها مربوط به زمانی است که پول مملکت به دلیل تحریم ها کم شده بود و به دنبال آن نیز جذابیت های کالاهای ورودی از جمله قاچاق کاهش یافته بود.
وی با اشاره به روند 22 درصدی افزایش کسب قاچاق در کشور تصریح کرد: این آمار مربوط به پنج ماهه نخست سال است بنابراین یکی از سؤالات اساسی بنده این است که در فضای پس از تحریم ها اگر پولی آزاد شود نباید صرف قاچاق شود.
نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو با بیان اینکه ما باید بر اساس آمار سنواتی و سالیانه عمل کنیم، خاطر نشان کرد: هنوز 90 درصد کالای قاچاق در اقتصاد کشور وارد و تنها 10 درصد آن کشف می شود بنابراین این موضوع نشان دهنده بزرگی معضل قاچاق کالاست.
فلاحت پیشه با انتقاد از روش بررسی تقاضای تحقیق و تفحص در این باره در کمیسیون اقتصادی گفت: در جریان بررسی این تقاضا بر خلاف آیین نامه داخلی مجلس بنده را دعوت نکردند، آخر سر فهمیدم و زمانی به جلسه رسیدم که بحث تمام شده بود و با اختلاف یک رأی تقاضای تحقیق و تفحص بنده رد شد.
وی با اشاره به آمار ارائه شده در کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: بر این اساس برنامه جامعی در راستای فرامین رهبری برای مقابله با قاچاق کالا وجود نداشته و هنوز نیز ارائه نشده است.
فلاحت پیشه افزود: همچنین کل بودجه مربوط به مبارزه با قاچاق کالا تنها 20 میلیارد تومان است که با این بودجه نمی توان انتظاری برای مقابله با قاچاق کالا ایجاد کرد.
وی گفت: قرار بود 20 دستگاه ایکس ری در گمرکات نصب شود که حتی یک مورد آن تحویل داده نشده است.
فلاحت پیشه افزود: هنوز 60 درصد اسکله ها در ایران غیرمجاز هستند که هیچ جای دنیا به این شکل نیست.
وی با اشاره به اظهارات وزیر امور خارجه در کمیسیون امنیت ملی جهت دفاع از گزارش سه ماهه دوم اجرای برجام، گفت: ایشان در انتهای این گزارش بندی آورده بود که مورد سؤال بنده واقع شد.
فلاحت پیشه افزود: من خطاب به آقای ظریف گفتم که شما اینجا آورده اید که بخشی از دستگاه ها و جریانات و گروه ها به سوء استفاده از تحریم عادت کرده اند و کماکان نقش ادامه تحریم علیه ایران را بازی می کنند.
وی گفت: من از ایشان خواستم که این دستگاه ها و جریانات را نام ببرد که آقای ظریف گفت از من نخواهید که نام ببرم.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطر نشان کرد: این یعنی چه؟! تا وقتی کارت سبزهای این چنینی وجود دارند نمی توان 60 درصد اسکله های کشور را از حالت قاچاق درآورد.
وی گفت: اگر مشکل قاچاق حل نشود کشور کماکان درگیر این مشکل خواهد بود بنابراین اقدام سازنده از سوی مجلس در حوزه های قانونگذاری و نظارت و همچنین کمک به دستگاه های مختلف در مبارزه با قاچاق کالا باید شکل گیرد.