بارش برف از صبح چهارشنبه در شهرهای مازندران، زمین را سفیدپوش کرده و موجب خوشحالی مازندرانی ها شد، اما کاهش محسوس دمای هوا به گفته مسئولان مصرف را افزایش داده و قطعی گاز در شهرهای بابل و آمل رخ داد.
این قطعی گاز که در برخی مناطق از سحرگاه چهارشنبه رخ داده است هم اکنون در سحرگاه 5شنبه چهارم آذرماه ادامه دارد.
برخی مناطق شهرستان آمل پس از گذشت تقریبا 20 ساعت هنوز با قطعی گاز مواجه هستند.
در این شهرستان قطعی برق نیز در مناطق مختلف رخ داده و این قطعی از یک ساعت تا 20 ساعت به طول انجامیده است.
هنوز در زمان مخابره این خبر در ساعت 2 نیمه شب، گاز حداقل 20 درصد شهرستان آمل قطع بوده و به همین میزان و شاید بیشتر نیز قطعی برق در این شهرستان وجود دارد.
سرمای هوا و نبود برق و گاز شرایط نه چندان خوشایندی را برای مردم این شهر ایجاد کرده است.
تعطیلی حداقل یک سوم نانوایی های شهرستان آمل نیز به دلیل نبود برق و گاز با وجود تاکید مسئولان بر دوگانه سوز کردن آن و عدم اجرای دستور از سوی نانوایی ها، صف های نانوایی ها را نیز شلوغ و پرتراکم کرد.
گزارش خبرنگاران ایسنا حاکی است، در شهرستان بابل نیز قطعی گاز موجب تجمع مردم در اداره گاز این شهرستان شد؛ قطعی بیش از 15 ساعته گاز در برخی مناطق روستایی بابل مانند بندپی شرقی و حوالی ظهر در شهر بابل موجب اعتراض بابلی ها شد.
دانشگاه مازندران امروز تعطیل بود اما دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در روز سرد برفی اما بدون گاز از دانشجویان استقبال کرد و دانشجویان در سرمای هوا در کلاس های درس حاضر شدند.
مسدود شدن راه های روستایی در مناطق کوهستانی مازندران مانند بخش امامزاده عبدالله و بخش لاریجان آمل؛ مناطق بالادست چالوس و رامسر، کلاردشت و تنکابن نیز امکان دسترسی به این روستاها را نیز دشوار کرده و قطعی برق این مناطق مشکلی دیگر در این زمینه است.
اگرچه شرایط در نوشهر و چالوس عادی به نظر می رسد اما در برخی مناطق اعضای شورای اسلامی شهرها نسبت به فراخوان پیمانکاران بخش خصوصی و مردم جهت استفاده از امکانات برف روب و بولدوزر اقدام کرده اند.
به گزارش ایسنا، مدیریت بحران مازندران براساس دستور استاندار، روز 5شنبه را در مازندران برای دستگاه های اجرایی تعطیل اعلام کرد تا اندکی از مصرف گاز کاسته شود.
در شرق مازندران نیز قطعی گاز به صنایع رسید اما هنوز گزارشی از قطعی در شهرها گزارش نشده است.میزان بارش برف در شهرهای مرکزی و غرب مازندران بیشتر از سایر شهرها است.
نبود امکانات شهرداری ها و فرمانداری ها در غرب مازندران برای مقابله با برف و امدادرسانی مشهود است.
مهم ترین نگرانی مازندران خسارت وارده بر بخش کشاورزی است که گزارش ها حاکی از سنگین بودن خسارت بر باغ های مرکبات استان دارد.به گفته مسئولان قریب به 90 درصد محصول مرکبات مازندران برداشت نشده است و این دلهره وجود دارد که با ادامه برودت هوا و بارش برف این محصولات دچار یخ زدگی شود.برنج و مرکبات عمده محصول تولیدی و از محصولات استراتژیک استان مازندران است.
پلیس راه مازندران نیز از هم استانی و هم وطنان خواسته است از سفرهای غیرضروری به استان مازندران و خارج شدن از استان پرهیز کنند و در صورت حضور در محورهای مازندران حتما مجهز به زنجیر چرخ باشند.
وی با اشاره به اینکه دولت در حوزه کشاورزی بهویژه در بخش برنج مدیریت مناسبی داشته است، افزود: نگرانی مضاعف باغداران مازندرانی حفظ و نگهداری محصولات سرباغی است.
سخنگوی مجمع نمایندگان مازندران ضمن ابراز امیدواری مبنی بر اینکه دولت با همکاری بانکها، بیمهها و همچنین مشاورههای کارشناسان جهاد کشاورزی در ایام سرد و برفی مدیریت مناسبی در جلوگیری از خسارت باغداران داشته باشد، گفت: 90 درصد مرکبات باغداران مازندرانی برداشت نشده است با این خسارت معیشت بسیاری از کشاورزان به خطر افتاد.
این مسؤول با اشاره به اینکه باغداران و کشاورزان مازندرانی خاطره تلخی از یخزدگی دوسال پیش و تامین نشدن به موقع خسارات را دارند، تصریح کرد: از دولت میخواهیم در اسرع وقت و با ارسال یک هیات عالی رتبه روند رسیدگی به خسارات باغداران را مدیریت کند.وی افزود: 1405دستگاه خودروی گرفتار شده در برف و کولاک نیز در این مدت رهاسازی شد.
اکبری افزود: امدادرسانان جمعیت هلال احمر در 9 منطقه کندوان، هراز، کجور، سوادکوه، لاویج نور، نیالا، کیاسر، کلاردشت و لیماکده رامسر به صورت ویژه به امداد رسانی مشغول هستند.
وی با بیان اینکه 19 مورد عملیات امداد و نجات جادهای، هفت مورد خدمات حضوری، 6 مورد شهری و دو مورد کوهستان انجام شده است، از اسکان اضطراری 304 نفر بر اثر برف و کولاک در استان خبر داد و گفت: 61 تیم عملیاتی با 277 نیروی امدادی و 56 دستگاه خودرو در این عملیات شرکت داشتند.* ضرورت تحقق وعدههای دولت برای محور سوادکوه
وی از محتوای بخشی از صورتجلسه شهریورماه نمایندگان سوادکوه در مجلس شورای اسلامی با دستاندرکاران محور این شهرستان خبر داد و با بیان اینکه مقرر شد در چهار ماه آینده، دو مسیر از شیرگاه و انتهای دو تونل در حال احداث تا منطقه جوارم آماده شود، افزود: مهلت این صورتجلسه تا اوایل دیماه است ولی دو نماینده سوادکوه در مجلس شورای اسلامی نگران عدم تحقق مفاد آن به علت سرمای زودرس هستند.
نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوهشمالی از مشکل جدی در تکمیل محور سوادکوه در منطقه سرخکلا بخش زیراب خبر داد و خاطرنشان کرد: برای تملک محور سوادکوه در منطقه سرخکلا، 50 میلیارد تومان نیاز است که دستور معاون رئیسجمهور هم دریافت شد ولی با توجه به بدهکاری دولت در بخشهای مختلف، بعید میدانم بتوانیم این مبلغ را در سالجاری دریافت کنیم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از قرارگیری اعتبار احداث پل درونشهری پلسفید و پل ابتدای شهرستان قائمشهر در اعتبارات ملی وزارت راه خبر داد و افزود: قول رئیسجمهور بر اتمام تعریض محور سوادکوه در سال 94 بود و ما سعی میکنیم با ابزار مختلفی که در اختیار داریم برای اجرای تعهدات و قولهای دادهشده دولت عمل کند.
* پیگیری مجمع نمایندگان برای خسارات باغداران
رضیان در ادامه با اشاره به خسارات سنگین برف و یخبندان بر محصولات باغی در مازندران، گفت: مجمع نمایندگان مازندران به صورت اضطراری مشکلات بخش باغی و مرکبات کشاورزان را پیگیری میکند و برای مشکلات مربوط به برداشت مرکبات باید فکر اساسی شود.
نماینده قائمشهر و سوادکوه در مجلس شورای اسلامی درباره حواشی موضوع سخنرانی علی مطهری و سخنان رئیس قوهقضاییه از برگزاری جلسه با رئیس مجلس شورای اسلامی خبر داد و بیان کرد: وجود انشقاق در کشور به نفع مردم و نظام نیست.
وی با بیان اینکه مشکلات بین قوا باید در قالب مجموعه تعیینشده مقاممعظم رهبری برای حل اختلاف آنان بررسی و از علنیکردن آن در جامعه پرهیز شود، افزود: حرمتهای قانونی همه دستگاههای کشور حفظ شود و همه بر مبنای قانون حرکت کنند.
رضیان با اشاره به اینکه دیدگاه قوهقضائیه درباره موضوع حسابهای مالی، صحیح است و باید ارزیابی کارشناسی در بیان آن مطرح میشد، افزود: حفظ حرمت نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم باید حفظ شود، به نوعی باید اتحاد و همدلی بین دستگاهها تقویت شود که به نفع نظام و مردم است.
وی با اشاره به اینکه نقل اخبار کذب در فضای مجازی، اتحاد و انسجام کشور را هدف قرار داد، گفت: وحدت و همدلی مورد نظر مقام معظم رهبری در جامعه تقویت شود.
از مشترکین تقاضا می شود چنانچه محفظه کنتور در مکانی قرار دارد که آب سطحی وارد آن می شود نسبت به جابه جایی کنتور با هماهنگی شرکت آبفا اقدام کنند.
در ابن گزارش آمده ایت به شیرآبی که در نزدیکی کنتور و در فضای باز قرار دارد نیز توجه شود زیرا در صورت پوشاندن کامل محفظه کنتور امکان شروع یخ زدگی از شیر آب تا کنتور وجود دارد بنابراین ضروری است شیر آب را نیز عایق کاری شود.
در صورتی که منزل به هر دلیلی برای چند روز خالی از سکونت باشد حتما شیر فلکه بعد از کنتور بسته و آب موجود در سیستم تخلیه شود.وی با اشاره به اینکه گاز شهروندان ساکن در جنوب شرقی آمل و جنوب بابل قطع است، تصریح کرد: در صورت صرفهجویی نکردن شهروندان در ساعات آینده تعداد بیشتری از خانوارهای مازندرانی با کاهش فشار و قطعی گاز مواجه خواهند شد.
ابراهیم زاده درباره اقدامات انجام شده برای جلوگیری از قطع گاز شهروندان، افزود: در نخستین اقدام قطع کردن گاز صنایع بزرگ و پرمصرف بوده که از صبح امروز محقق شد.
وی با بیان اینکه از عصر دیروز گاز ادارات و سازمانها قطع شد تا فشار بیشتری به شبکه گازرسانی در بخش خانگی وارد نشود، گفت: تمامی مراکز عرضه گاز سی ان جی استان تعطیل شدند و نانواییهای مناطقی که با کاهش فشار گاز مواجه بودند هم به سوخت دوم هدایت شدندهمچنین شرایط نامساعد جوی این مقوله را دچار بحران کرده است به طوری که در طوفانی با سرعت بی سابقه اسیب جدی به محصولات کشاورزی استان وارد شد و اینک بارش برف زود هنگام به دلیل نرسیدن زمان چیدن مرکبات خسارات را دو چندان کرده است.
یک باغدار در خصوص قیمت های کاذب میوه های باغش در استان های دیگر می گوید: زحمت برای میوه و هزینه های کود و سم پاشی و وجینش با من است اما سود را دلال ها می برند؛ چرا مرکبات مازندران کیلویی 700 تومن هم خریده نمی شود اما خارج از استان از کیلویی 7 هزار تومان به بالا فروش می رود.
وی بر این باور بود که با این قیمت چند تن نارنگی و مرکبات باید بفروشد تا هزینه های یک ساله اش تامین شود.
این باغدار مازنی نگاهی به باغش انداخت و با حالتی متفکرانه تاکید می کند: بعد از طوفان نیمی از محصولات خسارت دیده و ریخته اند و اکنون با بارش برف نابهنگام و شکستن شاخه های درختان که تلخی میوه های نارس را در بر خواهد داشت نابودی صنعت مرکبات مازندران در پیش است.
وقتی درباره پوشش بیمه ای پرسیدم گفت بیمه به داد او و باغش نرسیده است. حق داشت ناراحت باشد تمام زندگیش از این راه می گذشت.
وی می گوید: نارنگی ژاپنی که با قیمت 2500 به سختی فروش می رفت و صادر نمی شد و هم قدرت خرید مردم کم بود اما در این میان دولت دست دلال ها را باز گذاشت و محصولات کشاورزی را دلال ها قیمت گذاری می کنند و دولت نقشی در آن ایفا نمی کند.
آقا ذات الله بر این باور بود که دولت قیمت تعیین کند و با ایجاد مراکز خرید مرکبات خط بطلانی بر این واسطه گری ها بکشد؛ تا باغداران به آنها تحویل دهند و مرکبات به قیمت واقعی فروخته شود که نفع باغدار و مردم را به دنبال خواهد داشت.
محمدرضا شعبانی رئیس اتحادیه باغداران مازندران نیز در گفت وگو با ایسنا می گوید: موضع دولت در قبال خرید مرکبات بهخوبی مشخص نیست و ناهماهنگی غیر متعارفی در خرید مرکبات وجود دارد.
وی با اشاره به سرمای شدید هوا و بارش برف در کشور و بهتبع آن در استان مازندران، می گوید: اکنون زمان تحقق وعده های مسئولان در ارتباط با ساماندهی مرکبات و بحث های حمایتهای آن فرا رسیده است.
شعبانی خاطرنشان می کند: با توجه به برودت هوا و بارش برف نابهنگام و تداوم آن مشکلات جدی برای کشاورزان به وجود آمده است.
وی با تاکید بر اینکه قیمت خرید تضمینی مرکبات باید از هم اکنون مشخص شود، می گوید: در حال حاضر تناقض در ارتباط با میزان خرید تضمین مرکبات مازندران وجود دارد.
رئیس اتحادیه باغداران مازندران یاد آور می شود: در جلسه کمیسیون کشاورزی مجلس سهم ذخیرهسازی مرکبات پایان سال 60 هزار تن اعلام شد، اگر این موضوع به تصویب برسد سهم مازندران از ذخیرهسازی مرکبات 48 هزار تن است.
شعبانی اظهار می کند: باتوجه به بارش برف باید به بحث های حمایتی دولت از باغداران هر چه سریع تر جامه عمل پوشانده شود تا ضمن تامین 48 هزار تن سهم استانی از خسارات بیشتر جلوگیری کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در گفت وگو با ایسنا از زمینه های بروز فاجعه ای عمیق برای مرکبات مازندران خبر می دهد و می گوید: منتظر هستیم تا شرایط جوی چگونه رقم می خورد و اگر دما از این مقدار کمتر شود یقینا خسارت های زیادی به باغ های مرکبات مازندران وارد خواهد شد.
دلاور حیدر پور وضعیت کنونی برف و سرمای هوا را نگران کننده دانست و خاطرنشان می کند: اگر دمای هوا کاسته نشود مقدار خسارت های موجود قابل تحمل است و منتظریم تا ببینیم شرایط جوی در ادامه چگونه خواهد بود.
وی با بیان اینکه اینطور نیست که تمامی 2 میلیون و 500 هزار تن پیش بینی تولید مرکبات در تهدید باشند، اظهار می کند: بخش زیادی از مقدار پیش بینی شده در تهدید جدی هستند و به صورت شبانه روز اوضاع را رصد می کنیم.
این مسئول تاکید می کند: باغداران توصیه های سازمان جهاد کشاورزی را از درگاه اینترنتی سازمات پیگیر باشند و از برخی فعالیت های خودسرانه اجتناب کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه اقدام های پیشگیرانه توسط باغداران صورت گرفته است، تصریح می کند: مشاهده می کنیم که باغداران با آتش زدن لاستیک و قیر پای درختان در حال گرم نگه داشتن محیط باغی خود هستند.
وی با بیان اینکه خطر یخ بندان تا جمعه وجود دارد اظهار می کند: شهرستان های ساری، میاندورود، بابل، آمل، فریدونکنار، محمودآباد و تنکابن که بارش های بیشتری داشته اند تهدید بیشتری را به خود منعطف کرده اند.
حیدر پور تمامی ادارات جهاد کشاورزی شهرستان ها را در آماده باش دانست و خاطر نشان می کند: گاز برخی گلخانه ها و مرغداری ها قطع شده که با هماهنگی شرکت نفت در پی تامین سوخت جایگزین هستیم هرچند برخی از این واحد ها ظرفیت دوگانه سوزی دارند.
وی با بیان اینکه به صورت مستمر در رسانه های دیداری، شنیداری، مکتوب و مجازی اطلاع رسانی کرده ایم، اظهار می کند: تا به الان اطلاع رسانی های انجام شده موجب آگاهی بخش قابل توجهی از باغداران شده است هرچند منتظر هستیم تا ببینیم شرایط جوی به سمتی می رود.
برف آمد، خوشحالی اش برای مردم ماند و نگرانی اش برای باغدار. اما این قصه تکراری است؛ هر سال همین آش است و همین کاسه...باید بنشینیم ببینیم بعد از برف چه می شود.وی افزود: در حال حاضر در محور هراز حد فاصل محمداباد آمل تا سه راهی بلده، در محور کندوان محدوده چالوس تا مرزن آباد، در محور سوادکوه حدفاصل ورسک تا گدوک و در محور کیاسر از اسکارد تا عالی کلا برف می بارد و رفت وامد به کندی صورت می پذیرد.
معاون راهداری اداره کل حمل ونقل و راهداری مازندران هم گفت: سطح جاده های روستایی استان هم در حال حاضر برفی و لغزنده است و رفت وامد به سختی انجام می شود.
نجفی افزود: نمک پاشی و برف روبی جاده ها همچنان ادامه دارد تا مشکلی از بابت رفت وامد پیش نیاید.
وی به هم وطنان و رانندگان توصیه کرد در صورت سفر به مازندران با احتیاط کامل و سرعت مطمئنه برانند و وسایل ایمنی، زنجیر چرخ ، غذا و لباس گرم همراه داشته باشند.منطقه بابل کنار بابل از جمله مناطقی بوده که با مشکل قطعی گاز، آب و برق مواجه شد و زندگی مردم را در این هوای سرد مختل کرده است.
یکی از اهالی روستای بابل کنار در شهرستان بابل اظهار کرد: شب گذشته بسیاری از مناطق بابلکنار دچار قطعی گاز شدند این در حالی است که چند روز پی در پی از وقوع برف و باران در مازندران خبر دادند اما هیچ تدابیری برای تدارک زیرساختهای مناسب نداشتند.
م-ع افزود: منطقه چهره بابلکنار از جمله مناطقی بوده که با برف اخیر با قطعی برق و به دنبال آن قطعی آب مواجه شده است این در حالی بوده که روستاهای اطراف از جمله مرزی کلا، سیادرکا، درونکلا و اطراف با قطعی گاز، آب و برق مواجه بودند که امروز وصل شده است.
یکی دیگر از اهالی بابل کنار نیز به خبرنگار فارس گفت: قطعی آب و گاز زندگی ما را مختل کرده است.
ر ـ ب افزود: جای بسی تأسف است با کوچکترین بارش برف شاهد قطعی آب و گاز در این منطقه هستیم و به دلیل نداشتن وسایل گرمایشی مناسب سلامتی فرزندان و خانواده ما به مخاطره افتاده است.
وی با انتقاد از عدم برنامهریزی مناسب مسؤولان نسبت به وقوع حوادث طبیعی خواستار توجه مسؤولان برای رفع مشکل این منطقه شده است.به گزارش عبارت؛ با فرا رسیدن فصل سرما و افت ناگهانی دمای هوا در چند روز گذشته، گروهی از مراکز درمان اقامتی اعتیاد، «کمپین پذیرش در سرما» را به راه انداختهاند تا از معتادان کارتنخواب حمایت کنند.
مازیار علیپور، فعال اجتماعی و مددیار اعتیاد در همین رابطه گفت: با فرارسیدن فصل سرما و افت ناگهانی دمای هوا در چند روز گذشته، گروهی از مراکز درمان اقامتی اعتیاد که خود را «پویش کشوری مراکز بهبودی اقامتی» معرفی کردهاند، در حرکتی خودجوش، «کمپین پذیرش در سرما» را به راه انداختهاند. این مراکز درمانی، حمایت از معتادان کارتنخواب را مسئولیت اجتماعی خود میدانند و بر این اعتقاد هستند که باید به همدردهایشان کمک کنند.
در سالهای گذشته هم گروههای همتا و مراکز اقامتی درمان اعتیاد بهصورت مجزا در فصل سرما اقدام به پذیرش معتادان کارتنخواب و بیبضاعت میکردند اما امسال تصمیم گرفتهاند کمپینی به راه بیندازند و بهصورت جمعی و در کنار یکدیگر مسئولیت اجتماعیشان را انجام دهند.
آنها امیدوار هستند که این اقدامشان شرکتهای تولیدی، اقتصادی و صنعتی و به طور کلی بخش خصوصی را نسبت به وضعیت کارتنخوابها حساس کند و آنها هم برای کمک به این افراد، اقدامی انجام دهند.
این کمپین «سهم هر مرکز بهبودی اقامتی، پذیرش سه معتاد بیبضاعت» را شعار خود قرار داده است.
اگر مراکز درمان اقامتی در این کمپین حضور فعال داشته باشند، با توجه به اینکه یکهزار و 100 مرکز بهبودی اقامتی مجاز تحت نظارت سازمان بهزیستی در سراسر کشور مشغول به فعالیت است میتوان امیدوار بود که در فصل سرما حداقل 3 هزار و 300 معتاد کارتنخواب بهصورت رایگان در مراکز اقامتی درمان اعتیاد پذیرش شوند.
300مرکز اقامتی درمانی برای شرکت در این کمپین اعلام آمادگی کردهاند. بسیاری از این مراکز، اعلام کردهاند که حاضر هستند بیشتر از سه نفر را در مرکز اقامتی خود بپذیرند.
به گزارش عبارت؛ با توجه به ظرفیتهای اعلامشده، مراکز اقامتی درمان اعتیاد برای پذیرش 1600 نفر اعلام آمادگی کردهاند.
سازمانهای مردم نهادی که در حوزه کارتنخوابی مشغول به فعالیت هستند، میتوانند معتادان کارتنخوابی را که تمایل به حضور در مراکز اقامتی درمانی دارند، به این کمپین معرفی کنند. همچنین افراد گروه همتایی که در خود این مراکز اقامتی فعالیت میکنند هم تلاش میکنند کارتنخوابهای شهر تهران را برای ورود به مراکز خود ترغیب کنند.
مهدی نصیرپور نماینده دانشسرای مددیاری اعتیاد در مورد این حرکت زیبا اعلام کرد : در اولین روز آغاز این پویش در استان مازندران با شرکت همگام مراکز اقامتی میان مدت استان و همراهی مددیاران و گروه های همتا توانستیم بالغ بر 50 نفر از معتادان و کارتون خوابهای استان مازندران را با تمایل ایشان در این مراکز ساماندهی کرده و نسبت به سمزدائی آنها اقدام کنیم و امیدواریم با تشکیل مجمع خیرین صیانت از بهبودیافتگان استان مازندران و کمک کارشناسان مراکز اقامتی و اعضا گروه های همتا و مددیاران استان مازندران بتوانیم آینده خوبی را به این عزیزان ارمغان بدهیم.
گفتنی است شهرداری ها از جمله اصلی ترین نهادهای مسئول در قبلا معضل کارتن خوابی هستند که هنوز هم نتوانسته اند در مازندران طرحی مفید در این زمینه ارائه دهند. تنها شهرداری ساری قصد دارد تا پایان آذرماه امسال چند گرمخانه را برای کارتن خوابها راه اندازی کند.
افزایش تصادفات جاده ای در روزهای بارانی و برفیوی با بیان اینکه برای داشتن رانندگی ایمن در جاده های لغزنده ، برفی و سرمای زیاد رانندگان بازرسی های معمول وسیله نقلیه را در الویت قرار دهند افزود: رانندگان ضد یخ و تجهیزات گرم کننده، برف پاک و شیشه شوی،لاستیک ها،زنجیر چرخ،ترمزها،چراغ ها و شبرنگ ها،پنجره ها و آینه ها بازرسی کنند.
کارشناس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور مازندران با بیان اینکه در اثر برودت هوا تصادفات بسیاری در معابر لغزنده و یخ زده رخ می دهد گفت : در هنگام سر خوردن خودرو رانندگان از ترمز کردن و ضربه زدن به ترمز روی سطح لغزنده خودداری کنند تا از قفل شدن چرخ ها ، لغزش و سر خوردن جلوگیری کنند.
ستواندوم ابراهیمی افزود: در هنگام سرخوردن باید خودرو در جهتی حرکت شود که قسمت عقب سر می خورد و هر زمان خودرو به حالت مستقیم درآمد، در جهت دلخواه حرکت شود.
وی گفت: در هنگام سرخوردن نقش تجربه خیلی پررنگ تر از امکانات اتومبیل می تواند به رانندگان در مدیریت شرایط بحرانی کمک کند.
در هشت ماه سال جاری آمار حوادث رانندگی در معابر عمومی درون شهری استان مازندران، شش درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.