نگاهی بر سد پرحاشیه کشور/تولید برق گتوند چقدر است؟ +تصاویر

سد گتوند به عنوان آخرین سد احداث شده بر روی رودخانه کارون و دومین سد از لحاظ حجم مخزن و چهار واحد 250 مگاواتی برای تولید برق دارد که تا پایان شهریور 95 بالغ بر 8 هزار و 500 گیگاوات ساعت تولید برق داشته است.
  • شنبه 6 آذر 1395 ساعت 10:48
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، در آخرین گزارش بررسی سدهای برق آبی در حال بهره برداری و پس از گزارش های سد کارون 3، سد کارون 4، کرخه و مسجد سلیمان در این نوبت فرصت به معرفی سد پرحاشیه گتوند می رسد.سدی که بحث ها و صحبت های ضد و نقیض فراوانی در خصوص مزایا و معایب ساخت آن وجود دارد.

سد و نیروگاه گتوند آخرین سد احداث شده برروی رودخانه کارون از نوع سنگریزه ای با هسته رسی و حجم مخزن 5 میلیارد مترمکعب، که از نقطه نظر حجم مخزن دومین سد بزرگ کشور پس از سد کرخه است و در سال90 به بهره برداری رسید. 

هدف اصلی احداث سد گتوند ایجاد منبع بزرگ آبی جهت استفاده و بهره‌برداری‌های مختلف از قبیل تأمین آب آشامیدنی، آبیاری زمین‌های کشاورزی و گسترش صنعت ماهیگیری در مناطق شهری و روستایی پایین دست و افزایش پتانسیل برق کشور با ایجاد چهار واحد 250 مگاواتی به ظرفیت 1000مگاوات است.

حسن اطاعتی معاون بهره برداری شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و مجری طرح سد و نیروگاه گتوند در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری میزان، در خصوص ویژگی های این سد گفت: سد گتوند در زمان بارش های شدید و سیلاب فروردین سالهای 94 و 95 نقش بسیار موثری در کنترل سیلاب داشته است. در روزهای نخستین سال94 و دبی لحظه‌ای آب ورودی به دریاچه این سد حدود6000 مترمکعب بر ثانیه تخمین زده شد که در صورت عدم مهار آب، قطعاً خسارات سنگینی به شهرها، روستاها و مزارع کشاورزی در استان خوزستان از جمله شهر اهواز وارد می‌شد که خوشبختانه این سد توانست در این زمینه یکی از اهداف مهم خود که مهار سیلاب‌ها است، به‌خوبی عمل نماید. 

وی در ادامه افزود: در بخش نیروگاه و تولید برق نیز از ابتدای بهره برداری تا پایان شهریور95 بالغ بر 8500 گیگاوات ساعت تولید انرژی داشته و در این زمینه در ارزیابی شاخص های عملکردی تولید در بین نیروگاه های برق آبی کشور در سال 92 نیروگاه گتوند مقام برتر را کسب نمود.

طاعتی اظهار کرد: در چند سال اخیر که بحران آب به سطح هشدار دهنده‌ای رسیده است منابع آبی ایران طی پنج سال گذشته کاهش چشمگیری داشته و میزان نزولات جوی نیز کاهش محسوسی داشته است ولی با این حال برخی تحلیل ها اعلام می کنند که می توان برای 19 میلیارد متر مکعب آورد کارون برنامه ریزی کرد، اما واقعیت این است که این رقم در سال های خشکسالی به 10 میلیارد مترمکعب و کمتر از آن نیز می رسد.

معاون بهره برداری شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران تصریح کرد: به این دلیل در بیشتر سال های گذشته نیمی از حجم مخزن سدهای حوزه کارون خالی بوده و لذا مساله برنامه ریزی و استفاده بهینه از آب حوزه کارون نیاز به مدیریت دقیق و کارشناسی دارد.

سد گتوند+تصاویر

سد گتوند+تصاویر

سد گتوند+تصاویر

سد گتوند+تصاویر

انتهای پیام/

ثبت نظر

ارسال