به گزارش
خبرگزاری صداو سیما سید نورالدین شهنازی زاده در گفت وگو با شانا، با اشاره به نقش ایران در توافق اوپک، افزود: وزارت نفت توانست با اقدام های مناسب به منظور ظرفیت سازی در تولید نفت طی سه سال گذشته، به خوبی از منافع کشورمان در اجلاس اخیر اوپک دفاع کند.
وی ادامه داد: این تصمیم یک دستاورد بزرگ برای کشور، صنعت نفت و مردم است.
مدیرعامل شرکت متن با اشاره به افتتاح رسمی فازهای نخست طرح های توسعه ای یادآوران و آزادگان شمالی و همچنین طرح توسعه یاران شمالی از سوی رئیس جمهوری در ماه گذشته، گفت: افزایش تولید در میدان های غرب کارون و دیگر میدانهای نفتی باعث افزایش قدرت کشورمان در مذاکرات اوپک شد.
طی سه سال اخیر و با ظرفیت سازیهای انجام شده برداشت نفت از میدان های غرب کارون به بیش از 265 هزار بشکه در روز رسیده است. تا پیش از دولت یازدهم، ایران روزانه حدود 60 هزار بشکه نفت از میدان های غرب کارون برداشت می کرد؛ اما با افتتاح فازهای نخست یادآوران (115 هزار بشکه در روز)، آزادگان شمالی (75 هزار بشکه در روز) و طرح توسعه یاران شمالی (30 هزار بشکه در روز)، ظرفیت تولید در میدان های غرب کارون به 300 هزار بشکه در روز افزایش یافت.
وی ظرفیت سازی های صورت گرفته در تولید نفت را پشتوانه ایران در مذاکرات اوپک عنوان کرد و گفت: تردیدی نیست که تولید نفت ایران در سه سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته و شرکت ملی نفت ایران طرحهای افزایش تولید خود را یکی بعد از دیگری وارد مدار کرده است.
شهنازی زاده با بیان اینکه در دولت یازدهم ظرفیت تولید در میدانهای غرب کارون به 300 هزار بشکه در روز رسیده است، گفت: تا پایان امسال نیز این ظرفیت به 345 هزار بشکه در روز خواهد رسید و این ظرفیت تولید، پشتوانه ایران در بازار نفت خواهد بود.
وی گفت: خوشبختانه با برنامه ریزیهای انجام شده و اهتمامی که وزارت نفت در دولت یازدهم داشته، طرح های توسعهای وارد مدار شده و همچنین با برنامه ریزی صورت گرفته برای سرمایهگذاری در صنعت نفت، قطعا در ماههای آینده نیز شاهد افزایش ظرفیت تولید نفت کشورمان خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت متن افزایش ظرفیت تولید در غرب کارون را پاشنه آشیل دولت در مذاکرات اوپک اعلام کرد و گفت: میدانهای غرب کارون از جمله میدانهای تازه نفس هستند و از قابلیت افزایش تولید برخوردارند.
وی افزود: با وجود مخالفتهایی که در برابر افزایش تولید نفت کشورمان در اوپک وجود داشت، اما با ظرفیت سازیهایی که طی این مدت به وجود آمد، مخالفان نیز به خواسته کشورمان تن دادند و پذیرفتند که ایران کاهش تولید نداشته باشد.
صد و هفتاد و یکمین نشست اوپک با توافق اعضا برای کاهش تولید تا سقف 32 میلیون و 500 هزار بشکه در روز همراه بود و به دنبال آن روسیه نیز به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت جهان اعلام کرد که برای همراهی با اوپک برای کاهش 300 هزار بشکه ای تولید خود آمادگی دارد.