به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ مسعود کرباسیان رییس کل گمرک در این نشست گفت: ایران با دارا بودن یک درصد جمعیت دنیا با احتساب صادرات نفت 4 دهم درصد و بدون احتساب صادرات نفت 2 دهم درصد در تجارت دنیا سهم دارد.
وی افزود: بر اساس شاخص لجستیک خارجی با 18 پله صعود به رتبه 96 رسیدیم ضمن اینکه در پارمترهای گمرک نیز 23 پله صعود کردیم.
کرباسیان با بیان اینکه در ایران بیش از 33 نوع عوارض از وارد کنندگان گرفته می شود گفت: این هزینه ها از قبیل مالیات بر ارزش افزوده 9 درصدی و 4 درصد مالیات علی الحساب و دیگر عوارض، هزینه های تمام شده کالا را افزایش می دهد و زمان دسترسی به کالا را طولانی می کند که از این بابت از واردکنندگان عذرخواهی می کنم.
وی ادامه داد: اخیرا کار گمرکی را به 3 روز کاهش دادیم اما آن قدر فضا درست کردند که باید همه چیز را بگردید که این 3 روز به 4 تا 5 روز افزایش یافت که نوعی حرکت به عقب است.
رئیس کل گمرک گفت: می گویند روزانه 4 هزار کانتینر به گمرک وارد می شود که از این میزان 200 کانتینر رصد می شود در حالیکه این آمار درست نیست یعنی روزانه 2 هزار و 200 کانتینر وارد می شود که 90 درصد از آنها مواد اولیه و وسطه ای و فقط 10 درصد کالاهای مصرفی است.
کرباسیان با بیان اینکه به نوعی همه کالاها رصد می شود گفت: اگر کالا ثبت سفارش شده و بانک گشایش اعتبار کرده ، کشتیرانی حمل کرده و ترخیص نامه دارد و سازمان هایی مانند استاندارد تایید کرده اند پس می توان گفت همه کالاها رصد می شود.
وی افزود: در ایران 23 سازمان مجوز صادر می کنند41 نوع معافیت داریم و 33 نوع عوارض می گیریم که فقط 13 نوع عوارض مربوط به واردات سیگار است یعنی بودجه کشور معتاد به واردات سیگار است آن وقت می گوییم هیچ کدام را قبول نداریم بلکه همه کالاها باید از ایکس ری رد شود که هیج کجا این کار را نمی کنند.
کرباسیان گفت: در دنیا 4 رویه برای واردات، صادرات، ترانزیت و کالای همراه مسافر وجود دارد اما در ایران 12 رویه وجود دارد که مناطق آزاد، تعاونی مرزنشین، گذر مرز نشین، کالای همراه مسافر، فروشگاه شاهد و کالای ملوانی از جمله آن است که هر کدام مقررات و معافیت های خود را دارد به طور نمونه یک ملوان در هر روز می تواند 700 کیلو برنج را با معافیت وارد کند.
وی افزود: با کاهش امور گمرکی از 26 روز به 4 روز، 33 هزار میلیارد تومان صرفه جویی برای کشور عاید شده اشت.