به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ افزایش قیمت دلار یکی از محوری ترین بحث های اقتصادی کشور در ماه جاری است تا جایی که این موضوع موجب واکنش تمامی مسئولین ، نمایندگان مجلس و محور اصلی سخنان آنها در موضوع دلار کنترل قیمت آن از سوی دولت و بانک مرکزی شده است.
پدیده ای که در ماه جاری کشور با آن مواجه شده است می توان گفت در یک سال گذشته با استناد به نوسانات قیمت دلار از در یک سال گذشته تقریبا پدیده نادری بوده است زیرا در یک سال گذشته با توجه به نمودار هایی که از نوسانات قیمت دلار در ذیل ارائه می شود در یک سال گذشته تا کنون قیمت دلار نزدیک 4000 تومان نشده است.
افزایش قیمت دلار در یک ماه گذشته آن هم با این روند صعودی و چشم گیری که در پیش گرفته است در یک سال گذشته کم سابقه ترین پدیده ای است که در مدت یک سال گذشته تا کنون رخ داده است.
حتی در سه ماهه و شش ماهه گذشته نیز روند صعودی که قیمت دلار هم اکنون در پیش گرفته است کم سابقه بوده و هیچ گاه تجربه نرخ 3900 تومانی را در یک سال گذشته تا کنون در کشور تجربه نکرده بودیم.
از ابتدای ماه جاری به طور ناگهانی و با روند کم سابقه ای که در بالا به آن اشاره شد قیمت دلار افزایش یافت و تا مرز4000 تومان نیز رسید، عوامل مختلفی از داخل و خارج بر قیمت دلار تاثیر گذار است که در ادامه به آنها می پردازیم اما در حال حاضر کنترل قیمت دلار به دست دولت و بانک مرکزی است و تنها مرجعی که می تواند قیمت دلار را در کشور کنترل کند تنها بانک مرکزی است زیرا این روند صعودی فیمت دلار در بازار جهانی رخ نداده است که در کشور اتفاق افتاده است.
برخی معتقدند افزایش قیمت دلار در داخل کشور از سوی دولت و برای جبران کسری بودجه صورت می پذیرد، این در حالی است که دولت در ماه های پایانی سال وقتی که با کسری بودجه برای جبران هزینه های پیش آمده قیمت دلار را در داخل افزایش می دهد تا از این طریق با دریافت سودی که از مابه التفاوت ارز مرجع و ارزی که در بازار مبادله می شود اقدام به جبران کسری بودجه خود کند.
در ادامه به اظهارات مسئولین در خصوص افزایش قیمت دلار در کشور می پردازیم:
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: دولت با افزایش قیمت دلار بخشی از هزینه های خود را تامین می کند
محبی نیا نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با دانا در خصوص افزایش قیمت و اقدامات لازم در خصوص کنترل قیمت دلار در کشور گفت: بعضی از آقایان دولتی از افزایش قیمت دلار در کشور بهره مند می شوند به این صورت که وقتی قیمت دلار در کشور افزایش و روند صعودی پیدا می کند از این طریق بخشی از هزینه های دولت را تامین می کنند.
رئیس کل بانک مرکزی: افزایش نرخ ارز موقتی و ناپایدار است
«به هر حال، بانک مرکزی ضمن تاکید بر ناپایداری تحولات اخیر از تمامی تلاش خویش جهت مهار این نوسانات و هدایت نرخ ارز در مسیر اصولی و پایدار خود بهره خواهد جست.»
این اظهار نظر اقای سیف در حالی مطرح می شود که کی از اصلی ترین وعده های دولت یازدهم یکسان سازی نرخ ارز و بازگرداندن آرامش به بازار بوده است.
سخنگوی دولت: سیاست دلار افزایش قیمت دلار نیست/از همه ابزار ها برای کنترل نرخ ارز در بازار استفاده می کنیم
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور نیز با اشاره به اینکه قیمت دلار در لایحه بودجه سال آینده با 100 تومان افزایش نسبت به امسال، حداکثر 3300 تومان در نظر گرفته شده است گفت که سیاست دولت افزایش قیمت دلار نیست، در سخت ترین شرایط حاضر شدیم با پرداخت حدود 22 درصد سود از بازار پول و بازار سرمایه، پول تامین کنیم اما حاضر نیستیم قیمت دلار را افزایش دهیم. افزایش قیمت دلار برای ما قابل قبول نیست و رئیس جمهور بر مدیریت بازار شناور دلار تاکید کرد. قیمت فعلی دلار در بازار، برای دولت معقول نیست بنابراین از همه ابزارهای خود برای کنترل آن استفاده خواهیم کرد.
وقتی به سخنان روحانی در روزهای اول دولت نگاه می کنیم متوجه می شویم که دولت حرف با عملش یکسان نیست، رئیس دولت یازدهم وعده داده بود که دولت تلاش میکند تا در رابطه با نرخ ارز یکسان سازی صورت گیرد و در این مسیر حرکتی تدریجی و سنجیده را دنبال میکنیم و اقدامی عجولانه نخواهیم کرد.
اما در حال حاضر می بینیم که دولتمردان نه تنها به افزایش قیمت دلار در کشور واکنشی نشان نداده اند و این موضوع را سعی دارند در سکوت خبری کتمان کنند و اقدامی در جهت کاهش قیمت آن نکرده اند؛ کنترل بازار ارز و ایجاد آرامش در این بازار هم یکی دیگر از وعده های صد من یه غاز دولت است که از ابتدای شروع به کار خود به مردم داد ولی عملی نکرده است.
انتهای پیام/