دولتی شدن فعالیت های هلال احمر آفت است

رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه فعالیت‌های داوطلبانه باعث ایجاد جامعه امن‌تر، قوی‌تر و هم بسته تر می شود، گفت: فعالیت های داوطلبانه مهربانی را در جامعه توزیع می کند.
  • دوشنبه 15 آذر 1395 ساعت 13:40
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امیر محسن ضیایی رئیس جمعیت هلال احمر در همایش روز جهانی داوطلب با اشاره به اینکه امروزه از جمله شاخص‌های توسعه اجتماعی فعالیت های داوطلبانه است، اظهار داشت: در این زمینه سه پرسش اصلی وجود دارد که فعالیت‌های داوطلبانه در ایران و جهان تا چه حد ارزش اقتصادی دارد؟ تا چه حد ارزش اجتماعی دارد و این فعالیت ها تا چه حد روی خود داوطلب تأثیر دارد؟

وی با بیان اینکه امروزه در ادبیات جهانی به این مقوله ها توجه شده است، افزود: مرکز مطالعاتی جان هاپکینگز در سال 2011 مطالعه ای در مورد اثرات اقتصادی فعالیت های داوطلبانه انجام داد، بر اساس این مطالعات در اثر فعالیت های داوطلبانه در 37 کشور، 400 میلیارد دلار ارزش اقتصادی و 20 میلیون شغل تمام وقت ایجاد شده است، در آمریکا بین 113 تا 161 میلیون دلار در اثر فعالیت‌های داوطلبانه حاصل شده و شش میلیون نفر در فعالیت های داوطلبانه شرکت می کنند.

ضیایی با اشاره به اینکه در جمعیت هلال احمر ایران 270 هزار نفر به طور سالانه فعالیت می کنند، افزود: تولید اقتصادی فعالیت‌های آن‌ها به خدمات عمومی اضافه می شود که مبلغ 150 هزار میلیارد تومان و شامل کمک‌های مالی، جنسی و فعالیت‌هاست.

رئیس جمعیت هلال احمر با تأکید بر اینکه اگر فعالیت های داوطلبانه را از بعد اقتصادی ببینیم، متوجه می شویم که این فعالیت ها تأثیر مهمی در اقتصاد کشور دارد، افزود: تأثیر فعالیت‌های داوطلبانه در اجتماع بسیار مهم‌تر از فعالیت های اقتصادی است اما قابل اندازه گیری نیست و نمی‌توان آن را به عدد و رقم تبدیل و محاسبه کرد.

ضیایی تأکید کرد: فعالیت‌های داوطلبانه باعث ایجاد جامعه امن‌تر، قوی‌تر و همبسته‌تر می‌شود، همچنین باعث می‌شود بین دولت و مردم و بخش خصوصی و صاحبان حرفه ها ارتباط منطقی شکل گیرد، علاوه بر این‌ها فعالیت های داوطلبانه مهربانی را در جامعه توزیع می کند و از آنتی سوشیال جلوگیری می کند و آسیب های اجتماعی را کاهش می دهد.

ضیایی با اشاره به اینکه در جمعیت هلال احمر ایران 270 هزار نفر به طور سالانه فعالیت می کنند، افزود: تولید اقتصادی فعالیت‌های آن‌ها به خدمات عمومی اضافه می شود که مبلغ 150 هزار میلیارد تومان و شامل کمک های مالی و جنسی و فعالیت ها است.

رئیس جمعیت هلال احمر با تأکید بر اینکه اگر فعالیت های داوطلبانه را از بعد اقتصادی ببینیم، متوجه می شویم که این فعالیت ها تأثیر مهمی در اقتصاد کشور دارد، افزود: تأثیر فعالیت های داوطلبانه در اجتماع بسیار مهم‌تر از فعالیت های اقتصادی است اما قابل اندازه گیری نیست و نمی‌توان آن را به عدد و رقم تبدیل کرد و آن را محاسبه کرد.

ضیایی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر در جامعه با مشکلات محیط زیست، کمبود منابع آب و تغییر اقلیم روبه رو هستیم، گفت: تشویق به حفظ محیط زیست از جمله فعالیت های اجتماعی است که می تواند توسط نهادهای اجتماعی شکل گیرد.

ضیایی با تأکید بر اینکه هیچ یک از فعالیت های داوطلبانه از لحاظ اجتماعی قابل محاسبه نیست ولی جامعه به آن‌ها نیاز دارد، گفت: جامعه بدون فعالیت های داوطلبانه جامعه بی روح است، در جمعیت هلال آمادگی گسترش فعالیت های داوطلبانه را داریم همچنین توان آن را داریم که کانون هم گرایی باشیم و مشارکت مثبت داشته باشیم و از ظرفیت های مردمی و سمن ها استفاده کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه فعالیت های داوطلبانه روی خود فرد داوطلب نیز تأثیرات مهمی دارد، گفت: افزایش اعتماد به نفس، جلب حس احترام جامعه به فرد داوطلب، ارتقای مهارت ها و بهبود شرایط شغلی، ایجاد رزومه مثبت در سابقه فرد داوطلب، بهبود شرایط کسب و کار، افزایش طول عمر، افزایش سلامت ذهنی، افزایش سلامت روانی و معنوی از جمله تأثیرات مثبت فعالیت های داوطلبانه روی فرد داوطلب است.

رئیس جمعیت هلال احمر در پایان خاطرنشان کرد: حرکت به سمت دولتی کردن کارها ، آفت ما است برای همین سعی داریم داوطلب محوری را محل تمرکز خود قرار داده و آن را توسعه دهیم تا اثرپذیری ما افزایش یابد.

انتهای پیام/

ثبت نظر

ارسال