به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد حسین قائد شرف در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: جنبش دانشجویی دیده بان آرمان ها و انقلابی است اما پیشرو، محرک جامعه و نقد کننده درونی نیست.
وی با بیان اینکه در موضوع برجام جنبش دانشجویی هر چه داشت ارائه کرد افزود: به دلیل دغدغه پس از تحصیل دانشجویان به دولت و منافع مالی وابسته شده اند.
وی گفت : زمانی دانشجو ارزش نخبگی داشت اما به قدری دانشجو تولید شد که این ارزش در جامعه از بین رفت.
وی افزود: به جای رقابت علمی مسابقه مدرک وابسته به پول ایجاد شده است.
قائد شرف اضافه کرد: کرسی های آزاد اندیشی به دلیل اعمال نفوذ در دانشگاه ها اجرایی نشد.
وی با بیان اینکه جنبش دانشجویی نباید پیاده نظام و سیاسی شود افزود: در فضای خفقان جنبش دانشجویی از بین نمی رود.
این فعال دانشجویی آدرس های نادرست را موجب موفق نبودن جنبش دانشجویی دانست در عین حال گفت: جنبش دانشجویی قوی تر از دوران گذشته است.
قائد شرف افزود: نمی توان مرگ بر آمریکا گفت اما عدالت را در جامعه رعایت نکرد.
پیام مرادی دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل نیز در این برنامه گفت: آرمان جنبش دانشجویی آرمان عمومی مردم مانند استقلال، آزادی و رفاه عمومی بوده است.
وی با بیان اینکه هویت جنبش دانشجویی پیگیری این آرمان هاست اضافه کرد: این جنبش باید اقدام ها و تصمیم گیری های کشور را با دقت رصد و نقد کند.
قائد شرفمهمترین آسیب جنبش دانشجویی را قبیله گرایی و نگاه حزبی دانست و افزود: در موضوع رصد و نقد در مقایسه با دوره های پس از انقلاب اسلامی وضع بهتری داریم اما در جهت دادن به جامعه جنبش دانشجویی دچار ضعف است.
وی گفت: در دوره هایی دولت ها خواسته اند دانشجویان تملق گوی آنها باشند اما این با آرمان جنبش دانشجویی تناقض دارد.
قائد شرفافزود: مرز وابستگی دانشجویان برای استقلال در رصد و نقد عملکردها وابسته نبودن آنها به احزاب و گروه های سیاسی است.
وی گفت: اکنون فساد اقتصادی و ناکارآمدی در بخش اقتصاد مردم را آزار می دهد.
این فعال دانشجویی دلیل موفق نبودن کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها را رعایت نکردن اولویت ها در این کرسی ها دانست و افزود: بدنه دانشگاه به این دلیل از این کرسی ها استقبال نکرد.
سید ابوالحسن ریاضی عضو سابق جنبش دانشجویی نیز در این برنامه گفت: جنبش دانشجویی همواره در چارچوب نوسانات سیاسی کشور رفتار خود را تعریف کرده و دچار فراز و فرودهایی بوده است.
وی افزود: به دلیل وابسته نبودن جنبش دانشجویی به منافع سیاسی و اقتصادی این جنبش نقد جدی تری به مسائل جامعه داشته است.
عضو سابق جنبش دانشجوییگفت: جریان دانشجویی اگر آرمان خواه است باید عواقب آنرا بپذیرد.
ریاضی اضافه کرد : اینکه از دانشجویان انتظار داشته باشیم برای هر سوال خود پاسخی داشته باشند به عقب راندن فضای پرسشگری است.
عضو سابق جنبش دانشجویی درباره سرنوشت کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاهها گفت : زمانی که استاد یا دانشجویی در چارچوب قوانین کرسی های آزاد اندیشی دیدگاهی را مطرح می کند و دچار مشکل می شود نشان می دهد اگر طرح مسئله کردی باید هزینه های آن را نیز بپردازی .
ریاضی اضافه کرد : زمانی که مسیری دچار آسیب شود از ابتدا رفتن بهتر از اصلاح مسیر است.
وی افزود: زمینه برای کرسی های آزاد اندیشی فراهم است اما زمانی که اعتماد دانشجویان و اساتید را از بین می بریم جلب اعتماد دوباره برای راه اندازی این کرسی ها مشکل می شود.
ریاضی گفت: جریان دانشجویی فقط در حوزه سیاست تعریف شده و این جنبش به مسائل دیگر جامعه از جمله آسیب های اجتماعی، توجه نکرده است.
مجتبی ابراهیمی دبیر کل اسبق اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان نیز در این برنامه افزود: حرکت جنبش دانشجویی را باید بر اساس مقاطع و شرایط مختلف کشور ارزیابی کرد.
وی با بیان اینکه دیده بانی آرمانهای انقلاب اسلامی از رسالت های جنبش دانشجویی است گفت: نگرانی امروز این جنبش مقاصد اقتصادی کشور است.
ابراهیمی افزود: ورود جنبش دانشجویی به این مسئله ضعیف است.
وی گفت: جنبش دانشجویی در مسائل کشور جدی تر، هماهنگ تر و متحد تر وارد شود و در موضوع برجام نیز باید خیلی جدی تر وارد می شد.
دبیر کل اسبق اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان افزود: سهمی برای موضوع کرسی های آزاد اندیشی در وزارت علوم در نظر گرفته نشد و مسئولان موضوع کرسی های آزاد اندیشی را که رهبر انقلاب بارها برآن تاکید کردند متوجه نشدند.
ابراهیمی گفت: هیچ استاد یا دانشجویی به دلیل اظهار نظر در این کرسی ها مورد پیگرد قرار نگرفت.
وی درباره اینکه جنبش دانشجویی فقط به برخی مسائل جامعه توجه می کند افزود: زمانی که همه مسائل را به یک موضوع ربط می دهیم و عالی ترین مقام اجرایی کشور آمدن باران را به برجام گره می زند چطور انتظار دارید جنبش دانشجویی به برجام توجه نکند.