به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، در چند روز اخیر قیمت دلار نوسانات بسیاری را به خود دیده است.
قیمت دلار در طی دو هفته برای پنج مرتبه کانال ارزشی خود را تغییر داده است که در این میان تنها یک مرتبه تغییر کانال منجر به کاهش ارزش شده است.
با توجه به ارزش گذاری دلار در بازار آزاد با تغییر کانال از ٣٦٠٠ به کانال ٣٧٠٠، ٣٨٠٠ و ٣٩٠٠ بیشترین قیمت را برای دلار در محدوده ٣٩٤٠ تومان به ثبت رسانید و با دستیابی به قله قیمت دلار در زمان فعلی روند نزولی را در دستور کار خود قرار داد.
اما در حالی که تصور می شد دلار در بازه ٣٨٠٠ تا کمتر از ٣٩٠٠ نوسان داشته باشد بار دیگر با کاهش ارزش یورو روند صعودی به بازار ارزش گذاری دلار بازگشت و بار دیگر دلار به کانال ٣٩٠٠ تومان بازگشت.
همان طور که گفته شد این روند صعودی دلار در پی کاهش ارزش یورو بوده که کاهش قیمت را برای اونس جهانی تا حدودی رقم زده است، این کاهش قیمت یورو اما پشتوانه اقتصادی ندارد و تنها به دلیل یک مسئله اجتماعی و سیاسی در اتحادیه اروپا رخ داده است.
در روزهای اخیر همه پرسی برای اصلاح قانون کشور ایتالیا برگزار شد که نخست وزیر این کشور اعلام کرده بود در صورت پاسخ نه به این همه پرسی از سمت خود استعفا خواهد داد و در پی نه به موضع همه پرسی نخست وزیر ایتالیا که چند ماه پیش میزبان حسن روحانی بود از سمت خود استعفا داد.
این استعفا در روز اخیر ارزش یورو را به شدت کاهش داده و این ماهش قیمت دلار را در بازارهای جهانی تقویت کرده است، تقویتی که ناخواسته ارزش ریال ایران را نیز تضعیف کرده است، حتی باید دید که آیا حسن روحانی و ولی الله سیف برای بار دیگر نسبت به گرانی دلار واکنش نشان می دهند.
تجربه نشان داده که ولی الله سیف در قامت رئیس کل بانک مرکزی از واکنش های عجولانه در رابطه با بازار ارز پرهیز دارد و این رویه رئیس کل عاملی شده تا صحبت های آن بر بازار بسیار تاثیرگذار باشد.
انتهای پیام/