واکنش‌های همراه با ترس و نگرانی آلمان به نتایج همه پرسی ایتالیا

مقامات آلمانی واکنش‌های همراه با ترس و نگرانی را به شکست همه پرسی اصلاحات قانون اساسی مد نظر نخست وزیر ایتالیا و اعلام کناره گیری وی نشان دادند.
  • دوشنبه 15 آذر 1395 ساعت 22:58

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ"، "آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان درباره اعلام کناره گیری "متئو رنتسی"، نخست وزیر ایتالیا بعد از شکست در همه پرسی اصلاح قانون اساسی در این کشور که روز گذشته برگزار شد اظهار تاسف کرد.

"استفان زایبرت"، سخنگوی دولت آلمان روز دوشنبه در برلین اعلام کرد که صدر اعظم آلمان با رنتسی همکاری بسیار خوب و مطمئنی را داشت و از روند اصلاحات وی حمایت می کرد. همزمان دولت آلمان احترام زیادی برای این تصمیم دموکراتیک در ایتالیا قائل است.

وی تاکید کرد که همچنین مرکل از دولت بعدی ایتالیا  یک همکاری تنگاتنگ مبتنی بر دوستی و شراکت را درخواست می کند.

روز گذشته اکثر قریب به اتفاق ایتالیایی ها در یک همه پرسی به طرح اصلاح قانون اساسی مد نظر رنتسی رای منفی دادند. حدود 59 درصد از شهروندان ایتالیایی به این طرح رای منفی و 41 درصد نیز به آن رای مثبت دادند. نخست وزیر ایتالیا نیز بعد از این شکست کناره گیری خود را اعلام کرد. به این ترتیب چهارمین اقتصاد ملی بزرگ اتحادیه اروپا حالا در معرض خطر یک بحران دولتی قرار می گیرد.

"زیگمار گابریل"، معاون صدر اعظم آلمان نیز بعد از شکست این همه پرسی در ایتالیا این کشور را به ادامه مسیر اصلاحات فراخواند.

وی با تاکید بر اینکه از وقفه در روند اصلاحات تنها پوپولیست ها سود می برند گفت: نتیجه این همه پرسی برای ایتالیا و رنتسی که کشورش را در سال های اخیر در بسیاری زمینه ها در مسیر پیشرفت هدایت کرده است تلخ است.

وزیردارایی آلمان نیز خروجی همه پرسی ایتالیا را خطری برای منطقه یورو ارزیابی نکرده و امروز دوشنبه در دیدار وزرای دارایی منطقه یورو در بروکسل اعلام کرد که من اعتقاد دارم که هیچ دلیلی وجود ندارد که حالا از یک بحران یورو سخن بگوییم. وی توصیه کرد که اتحادیه اروپا با خونسردی به این مسئله واکنش نشان دهد.

"فرانک والتر اشتاین مایر"، وزیر امور خارجه آلمان نیز با توجه به نه ایتالیایی ها به طرح اصلاح قانون اساسی مد نظر نخست وزیر این کشور در این باره ابراز نگرانی کرده و گفت: این مسئله قطعا سهم مثبتی در یکی از سخت ترین دوران های اروپا نخواهد داشت.

وی که امروز دوشنبه در آتن و در گفتگو با نخست وزیر یونان سخن می گفت تصریح کرد که وی با نگرانی به نتایج این همه پرسی می نگرد. بحران دولتی در ایتالیا باید هر چه سریع تر خاتمه یابد.

اشتاین مایر بر این باور است که نخست وزیر ایتالیا اقدامات درست و ضروری را انجام داده است اما از طرف رای دهندگان ایتالیایی پاداش آن را  دریافت نکرد.

همچنین دیگر سیاستمداران آلمانی هم به نتایج همه پرسی ایتالیا واکنش نشان دادند.

رئیس حزب لیبرال دموکرات آلمان هم امروز (دوشنبه) تاکید کرد که بعد از این همه پرسی شکست خورده مناسبات این کشور با اسپانیا در معرض خطر قرار می گیرد. دولت آلمان باید خود را برای آشوب ها در منطقه یورو آماده کند و همزمان باید این مسئله برای برلین روشن شود که بحران های اقتصادی خانگی با استانداردهای ما قابل حل نیست.

وی در عین حال تاکید کرد که شکست نخست وزیر ایتالیا در این همه پرسی نباید به عنوان پیروزی پوپولیست ها و پیامی علیه اروپا ارزیابی شود.

رئیس حزب سبز آلمان نیز درباره عواقب این همه پرسی برای اتحادیه اروپا هشدار داده و تاکید کرد که نه ایتالیایی ها به این همه پرسی هم ایتالیا و هم اروپا را گرفتار چالش هایی می کند.

"کاتیا کیپینگ"، از سیاستمداران بلند پایه حزب چپ آلمان البته نتایج این همه پرسی را تمجید کرده و گفت: ایتالیایی ها علیه بهترین دوست مرکل در ایتالیا تصمیم گیری کردند و به این ترتیب سیاست بحران اروپایی سال های گذشته را مجازات کردند.

نتایج همه پرسی ایتالیا  با استقبال بسیاری از جنبش های پوپولیستی در سراسر اروپا مواجه شد.

یکی از مقامات حزب افراطی "جایگزینی برای آلمان" نیز ضمن استقبال از نتایج این همه پرسی و انتقاد از سیاست های اقتصادی نخست وزیر ایتالیا خواستار خروج این کشور از اتحادیه اروپا شد.

انتهای پیام/


ثبت نظر

ارسال