به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، بیست و سومین همایش ملی صنعت بیمه در ابتدای هفته جاری در حالی برگزار شد که عبدالناصر همتی رئیس کل بیمه مرکزی درخواست تکراری که سال گذشته از سوی محمد ابراهیم امین مطرح شده بود را بیان کرد.
همتی در این همایش خواستار آن شد تا عوارض و مالیاتهای مرتبط با بیمه شخص ثالث حذف شود زیرا وی معتقد است با کاهش قدرت خرید مردم و افزایش روز افزون هزینههای جاری زندگی در پی رشد نرخ دیه مردم علاقهای به خرید بیمه شخص ثالث ندارند و از سوی دیگر میزان خسارات رانندگی در چند سال اخیر با وجود هزینه کرد عوارض و مالیاتهای دریافتی از بیمههای شخص ثالث تغییر محسوسی نداشته است.
همچنین در این همایش علی طیبنیا وزیر اقتصاد و دارایی خبر از رفع دریافت مالیات از بیمه در اصلاحیه قانون مالیاتی خبر داد و گفت: تا یک ماه آینده اصلاحیه قانون مالیاتی کشور به مجلس ارائه خواهد شد و امید است تا بیمهها همچون بازار سرمایه بتوانند از معافیتهای مالیاتی استفاده کنند.
حال جای سوال دارد که با دریافت نکردن مالیات از بیمهها میزان خرید بیمه شخص ثالث چه تغییری خواهد داشت و از سوی دیگر آیا دریافت نکردن مالیات و عوارض در فعالیت شرکتهای بیمه بازرگانی تأثیر خواهد داشت یا خیر؟
در این رابطه بهروز اسدنژاد کارشناس صنعت بیمه به میزان، گفت: عوارض، مالیات و بیمه شخص ثالث قیمت تمام شده این بیمه را افزایش میدهد و این درحالی است که مکانیزم تعیین قیمت این بیمه اجباری بر عهده شرکتها نبوده و افزایش قیمت آن متناسب با ریسک بیمه نیست.
طبق قانون بیمه شخص ثالث حدود 10درصد عوارض به وزارت بهداشت، هشت درصد به صندوق تامین خسارت و 2.5 درصد به نیروی انتظامی پرداخت میشود که در مجموع میتوان گفت حدود 30 درصد عوارض و مالیات از حق بیمه غیر واقعی شخص ثالث دریافت میشود.
وی خاطر نشان کرد: میزان پرداخت خسارت در شرکتهای بیمه متناسب با دریافتی آنها نیست و برای آنکه شرکتها بتوانند خسارات را پرداخت کنند از سرمایه دیگر رشتههای بیمه هزینه میکنند و در مجموع توان مالی شرکتهای بیمه تحلیل رفته است.
این کارشناس صنعت بیمه بیان کرد: تا به امروز گزارش جامعی از سوی دستگاههای مرتبط در رابطه با هزینه کرد عوارض دریافتی از حق بیمه شخص ثالث به وزارت اقتصاد ارائه نشده است.
اسدنژاد پیش بینی کرد با حذف عوارض و مالیات ارزش افزوده از حق بیمه شخص ثالث طبیعتاَ شرایط بهتری بر صنعت بیمه حاکم خواهد شد زیرا شرکتهای بیمه در پی مشکلات مالی و نبود نقدینگی کافی توان پرداخت خسارات در زمان مقرر را ندارند.
وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه چرا در سالهای اخیر حجم خرید بیمه کاهش یافته است، گفت: سرانه درآمد کاهش یافته و از سوی دیگر افزایش نرخ بیمههای اجباری متناسب با میزان ریسک آن نیست از این رو افراد علاقهای به خرید بیمه ندارند.
اسدنژاد در انتها تاکید کرد: برای آنکه صنعت بیمه رشد کند باید اقتصاد کلان کشور و میزان درآمد مردم رشد یابد و در مجموع میتوان گفت تا زمانی که طبقه متوسط جامعه شکل نگیرد صنعت بیمه رشد نخواهد کرد.
انتهای پیام/