انتشار ششمین شماره فصلنامه تخصصی «مطالعات خلیج فارس»

بنیاد ایران شناسی ششمین شماره فصلنامه تخصصی «مطالعات خلیج فارس» ویژه تابستان 1395 را که در آن به مسائل حقوقی، تاریخی و پیوندهای قومی خلیج فارس و کرانه‌های آن پرداخته شده است منتشر کرد.
  • دوشنبه 22 آذر 1395 ساعت 14:17
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی بنیاد ایران شناسی، خلیج فارس کهن آبراهی است که از روزگاران گذشته، همواره پراهمیت بوده و روز به روز بر جایگاه بلند آن، چه از منظر مسائل و مصالح ملی و چه از منظر بین المللی افزوده می شود. امروزه توجه به خلیج فارس و مسائل آن، به عنوان یک منطقة ژئواکونومیک، ژئوپولیتیک و ژئواستراتژیک، برای ما ایرانیان امری است که با مصالح و منافع ملی و نیز هویت ملی، تاریخی و صیانت از ایرانِ فرهنگی، در ارتباط است. 

در این شماره از فصلنامه با توجه به یکی از ضرورت های مطالعاتی و پژوهشی بنیاد ایران شناسی، در ارائه منبعی ارزشمند برای تحقیق و پژوهش در حوزة خلیج فارس، به موضوعاتی همچون: پژوهش ها و مباحث باستان‌شناسی و زبان‌شناسی که حکایتی باستان‌شناسانه از حضور مردمانی با پیشینه تاریخی- فرهنگی و مدنی و معنوی غنی در این منطقه دارد، پرداخته شده است. 

مسئلة آب و هوا و اقلیم و هواشناسی، بویژه پدیدة گرد و غبار، به عنوان یک میهمان ناخوانده که نتیجة عملکرد نامناسب دولت های منطقه است و به بحران اخیر استان های جنوبی کشور و سواحل خلیج فارس تبدیل شده، نیز در این شماره مورد توجه قرار گرفته است. 

مسائل زمین شناختی و زمین شناسی عسلویه و پیامد ساخت و سازهای نامناسب در سواحل خلیج فارس و اهمیت جادة باستانی و تاریخی ابریشم در گذشته و ضرورت احیای دوبارة آن، برای ارتقای سطح همکاری های سیاسی و فرهنگی بین دولت های واقع در مسیر این جاده، و نیز بررسی حضور نامبارک و استعماری امپراتوری بریتانیا در خلیج فارس، نقش بنادر در اقتصاد منطقة خلیج فارس، حضور زنان ساکن در مناطق ساحلی در اقتصاد خلیج فارس، از دیگر مقالات و موضوعات مورد بررسی در این شماره است.

همچنین بخش اکوتوریسم که به گونه های زیستی مختلف گیاهی و جانوری خلیج فارس می پردازد، در این شماره قابل توجه است. اسناد و مدارک و معرفی کتاب که هر کدام در جایگاه ویژة خود، گواهی بر حقانیت و پذیرفته بودن نام خلیج فارس در پهنة تاریخ و مجامع بین المللی دارند، نیز بخش های دیگر این شماره را تشکیل می‌دهند. 

علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره 88212004 و یا دورنمای88608922 و یا رایانامة mags@iranology.ir تماس بگیرند یا به نشانی خیابان شیخ بهایی جنوبی، خیابان ایرانشناسی، بنیاد ایرانشناسی مراجعه کنند.

ثبت نظر

ارسال