افزایش ۲۵ درصدی ضریب امنیت غذایی

معاون وزیر جهاد کشاورزی از افزایش ۲۵ درصدی ضریب امنیت غذایی طی سه سال گذشته خبر داد و گفت که بخش کشاورزی از کمبود سرمایه رنج تاریخی می‌برد و دولت باید بیش از گذشته به این مساله و دسترسی آسان کشاورزان به تکنولوژی، مساله آب و ضایعات در بخش کشاورزی توجه ویژه کند.
  • دوشنبه 22 آذر 1395 ساعت 23:32

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عباس کشاورز صبح امروز در مراسم جشن شکرگزاری برداشت محصول در مرکز همایش‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران (سالن اجلاس سران)، اظهار کرد: تولید محصولات کشاورزی از ۹۳ میلیون تن در سه سال منتهی به سال ۱۳۹۲ به ۱۱۰ میلیون تن در سال گذشته رسید که ۲۰ درصد رشد را نشان می‌دهد و رشد در بخش کشاورزی طی سال‌های اخیر مستمر بوده است به گونه‌ای که در سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴ به ترتیب ۴.۷ درصد، ۳.۸ درصد و ۵.۴ درصد بخش کشاورزی رشد داشته است و از سوی دیگر وابستگی به واردات طی این سال‌ها کاهش یافته و تراز تجاری منفی در این بخش پنج میلیارد دلار معادل ۶۴ درصد بهبود پیدا کرده است.

به گزارش ایسنا، وی خطاب به رئیس جمهور خاطرنشان کرد که در ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم تعهد کردیم تا ضریب امنیت غذایی را به ۸۰ درصد افزایش دهیم، حال آنکه این عدد در سال ۱۳۹۲، ۵۵ درصد بود و در سال‌های ۱۳۹۳ به ۶۵ درصد و ۱۳۹۴ به ۷۲ درصد رسید.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: ضریب امنیت غذایی در سال جاری و تنها با احتساب افزایش تولید گندم و شکر به ۷۹ درصد رسیده است که نشان می‌دهد وزارت جهاد کشاورزی به تعهد خود در این زمینه عمل کرده، چرا که تجلی هنر و تکنولوژی در بخش کشاورزی، بهبود بهره‌وری است و توسعه سطحی در بخش کشاورزی دیگر امکان‌پذیر نیست.

کشاورز همچنین درخصوص وضعیت بهره‌وری در کشاورزی اعلام کرد که با زحمات خانواده کشاورزی طی سه سال گذشته میزان بهره‌وری ۳۰ درصد افزایش یافته است و باید طی برنامه ششم به ازای هر مترمکعب آب به تولید ۱.۷ کیلوگرمی دست یابیم.

وی به افزایش تولید دیگر محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: کلیه محصولات کشاورزی دارای افزایش‌ تولید قابل توجهی بوده‌اند به گونه‌ای که برنج از ۴.۴ تن در هکتار به ۵.۴ تن در هکتار و گندم آبی از ۲.۸ تن در هکتار به ۴ تن در هکتار افزایش یافت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: دلیل افزایش تولید و بهره‌وری در بخش کشاورزی این بود که طرح‌های اقتصاد مقاومتی تعریف شد و ۹ محصول اساسی با طرح‌های پشتیبان هدف‌گذاری شدند. همچنین تمام ابعاد پایداری در تولید مورد توجه قرار گرفت.

کشاورز گفت: از سوی دیگر وزیر جهاد کشاورزی و همه خانواده کشاورزی پذیرفتند که افزایش سطح در بخش کشاورزی امکان‌پذیر نیست و به عنوان مثال باید سطح زیرکشت برنج محدود شود و امکان توسعه چغندرقند بهاره وجود ندارد.

وی اظهار کرد: گندم به عنوان یک محصول استراتژیک سه ویژگی دارد که ۴۸ تا ۵۰ درصد سهم در کشاورزی آبی و زراعت کشور دارد، بنابراین هرکسی به گندم توجه کند اسکلت کشاورزی را ساخته و هر کس به کلزا بپردازد پایداری در بخش کشاورزی را محقق کرده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: پیش‌بینی ما در سال گذشته این بود که امسال به ۹۱.۵ درصد خودکفایی برسیم، اما عنایت حق‌تعالی و بارندگی سبب شد تا در سال جاری رکورد تولید و خرید تضمینی گندم شکسته شود، در حالی که سطح زیرکشت گندم آبی و دیم ۹۵۰ هزار هکتار کاهش یافت.

کشاورز دلایل موفقیت در بخش کشاورزی به ویژه گندم را جدی‌گرفتن بخش خصوصی و حمایت‌ها و سیاست‌گذاری‌های حمایتی دولت در حوزه قیمت‌گذاری اعلام کرد و افزود: بخش کشاورزی از کمبود سرمایه رنج تاریخی می‌برد، بنابراین دولت باید به این مساله در کنار دسترسی آسان کشاورزان به تکنولوژی، مساله آب و ضایعات در کلیه رفتارهای کشاورزی توجه ویژه کنند.


ثبت نظر

ارسال