روسیه دنبال جذب کشورهای دوست برای همکاری های نوآورانه است

مدیرکل آژانس نوآوری های استراتژیک روسیه گفت: کشور متبوعش به دنبال جذب کشورهای دوست برای همکاری های نوآورانه در زمینه نانو و دیگر فناوری های نوین است.
  • سه شنبه 23 آذر 1395 ساعت 21:51
به گزارش بولتن نیوز، «آندی نیکیتین» روز سه شنبه در همایش تجاری ایران و روسیه در هتل المپیک تهران افزود: ولادمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دو سال پیش خواستار ایجاد تشکیلاتی در این زمینه شد که با تشکیل این آژانس، ما پنج نقشه راه در زمینه های مختلف آماده کرده ایم.
وی اضافه کرد: این نقشه ها در مورد حمل و نقل هوایی، دریایی و زمینی، فناوری های جدید، انرژی، تغذیه، امنیت سیستم مالی و پزشکی است.
به گفته نیکیتین، روش کار به این صورت است که ابتدا شرکت هایی که در این زمینه ها کار می کنند ایده های خود را به این آژانس ارایه می دهند و پس از تصویب، می توانند با روسیه همکاری کنند.
مدیرکل آژانس نوآوری های استراتژیک روسیه گفت: فعالیت های مزبور در کوتاه مدت روی تولید ناخالص داخلی کشورهای همکاری کننده تاثیر چندانی نمی گذارد ،اما برای توسعه اقتصادی در آینده مهم هستند.
وی تاکید کرد: مسکو آگاه است که برخی کشورها علیه روسیه فعالیت دارند، بنابراین در این پروژه به دنبال همکاری با دوستان خود از جمله ایران هستیم.
نیکیتین تصریح کرد: آماده سازی نیروی انسانی برای بخش فناوری های نوین نیز مساله مهم دیگری است که به طور موازی دنبال می شود.
به گفته وی، سازمان ویژه ای با حمایت وزارتخانه های تجارت، علوم و کار روسیه تشکیل شده که روی آموزش متوسطه تخصصی فناوری های نوین کار می کند و هدف آن تربیت نیروی انسانی خوب برای آینده این بخش است.
این مقام مسئول ضمن یادآوری اینکه در همکاری های صنعتی میان دو کشور باید به استانداردسازی های یکسان توجه شود، افزود: روسیه از مدت ها پیش تلاش خود را متوجه بهبود رتبه خود به لحاظ شاخص های کسب و کار ساخته و با کاهش بوروکراسی در تجارت، رتبه خود را در شاخص سهولت کسب و کار که توسط بانک جهانی تعیین می شود از رقم بیش از 50 به 40 رسانده است.
وی اضافه کرد: آمدن هیات عالی رتبه تجاری روسیه به ایران که 300 فعال تجاری در بخش های مختلف در آن حضور دارند، نشانه تمایل این کشور به توسعه همکاری های تجاری با ایران و یک نقطه شروع خوب است.
تراز تجاری میان ایران و روسیه در دوره 94- 1384 همواره منفی بوده در حالی که مناسبات تجاری کشورمان در مدت مورد بررسی با اغلب همسایگان روند رو به رشد و مثبتی داشته است.
برپایه این بررسی، واردات روسیه از جهان در سال هایی که روندی مثبت داشته، از جمهوری اسلامی ایران چندان تغییری نداشته، اما هنگامی که واردات جهانی این کشور کاهش یافته، این افت ایران را نیز در برگرفته است.
روابط تجاری تهران و مسکو تاثیر قابل ملاحظه ای از تحریم های بین المللی نداشته و حجم تجارت دو طرف و به ویژه صادرات ایران به روسیه ناچیز است.

ثبت نظر

ارسال