حجت‌الاسلام عسکری: تصمیم جدی مسئولان برای ساماندهی نظام بانکداری ضروری است

همایش ملی بانکداری اسلامی با حضور حجت الاسلام علی عسکری معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی در واحد شیروان برگزار شد.
  • دوشنبه 29 آذر 1395 ساعت 5:3

به گزارش خبرنگار آنا، حجت الاسلام علی عسکری در همایش ملی بانکداری اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی شیروان با بیان اینکه عنوان بانک و بانکداری پیش از اسلام و مسیحیت به معنای امانت داری بوده است، گفت: «باید برای ساماندهی این وضعیت تصمیمات جدی از سوی مسئولان نظام گرفته شود زیرا بانک‌ها سود مضاعف می‌گیرند که قطعا این کار حرام است با این گونه ارایه تسهیلات به تولید هیچ کمکی نمی‌شود و تسهیلات باید برای تولید باشد.»

وی اضافه کرد: «بانکداری کشور از منظر نظام، ساختار و شرایط آن طوری پیش رفته است که اکنون دولت، رهبر معظم انقلاب، مراجع و مردم از آن ناراضی هستند و وضعیت بانک‌ها نتوانسته رضایت افراد را به خود جلب کند.»

عسکری علت تحریم ربا را خطر تمایل مردم به سودخواری دانست و ادامه داد: «متاسفانه این تمایل به ربا در بین مردم ایجاد شده است و در بانکداری اسلامی روش‌های آن رعایت نشده است چراکه در بانکداری اسلامی هدف حذف بهره و تنها کارمزد مطرح است.»

معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «نظام غربی اکنون به تولید توجه زیادی دارد و در این راستا آن را با ارایه تسهیلات و سایر موارد حمایت می‌کند اما ما نسبت به این امر مهم بی‌توجه هستیم.»

وی خواستار بازنگری در قوانین و مقررات بانکی، اعمال نظارت و برخورد قاطع با تخلفات شد و افزود: «این گونه اقدامات باید بیش از گذشته باشد تا نظام بانکی ساماندهی شود. در کشور ما رابطه جایگزین ضابطه شده است و مردم هستند که در این رابطه دلسوزی‌های خاص خود را دارند ولی دادشان به جایی نمی‌رسد.»

ایرانی: باید دید بانک‌ها تا چه میزان توانسته‌اند معضل بیکاری و اشتغال و اقتصاد را حل کنند؟ موسساتی با عناوین ائمه ایجاد کرده‌ایم آیا در راستای مسیر ائمه حرکت می‌کنیم؟ کسی که از بانک وام می‌گیرد به جای اینکه مشکلاتش حل شود برعکس مشکلاتش چندین برابر می‌شود

دکتر ابوالفضل فرهادی، رئیس واحد شیروان و رئیس همایش نیز درباره لزوم برگزاری این همایش اظهار کرد: «از آنجایی که در کشور اسلامی زندگی می‌کنیم لزوم وجود بانکداری اسلامی بر کسی پوشیده نیست و امیدواریم این همایش گام نخستی برای سایر همایش‌های مشابه در این زمینه و نیز برقراری بانکداری اسلامی در کشور باشد.»

دکتر محمدتقی ایرانی، معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان شمالی هم درباره موضوع این همایش گفت: «باید دید بانک‌ها تا چه میزان توانسته‌اند معضل بیکاری و اشتغال و اقتصاد را حل کنند؟ موسساتی با عناوین ائمه ایجاد کرده‌ایم آیا در راستای مسیر ائمه حرکت می‌کنیم؟ کسی که از بانک وام می‌گیرد به جای اینکه مشکلاتش حل شود برعکس مشکلاتش چندین برابر می‌شود.»

حجت الاسلام نورالله قدرتی مدیر کل دادگستری خراسان شمالی هم در این همایش اظهار کرد: «در تاریخ بشری بانکداری سه مرحله داشته که بانکداری سنتی و ربوی، بانکداری بدون ربا و بانکداری نو بوده است که بانکداری اسلامی هنوز متولد نشده و دوران انعقاد نطفه این مولود مشروع و پاک را سپری می‌کنیم. اما، هنوز بانکداری اسلامی به معنای واقعی ایجاد نشده و با چالش‌هایی مواجه است.»

دکتر عبدالرضا عزیزی نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی یکی دیگر از سخنرانان مدعو درباره موضوع همایش اظهار کرد: «به فرمایش امام خمینی، در اسلام پول نباید کار کند مفهوم آن همین سودهای بانکی است، انتظار ما از بانکداری اسلامی به مانند ذبح خوک برای بدست آوردن گوشت حلال است، هرچند بانک و بانکداری به معنی دریافت ربا است اما ما امیدواریم چنین همایش‌هایی در تغیر شیوه بانکداری کشورمان کمک حال باشد.»

در ادامه روند همایش، پس از سخنرانی مدعوین، سخنرانان علمی همایش توضیحاتی درباره اصل اقتصاد کشور و شیوع و طرفداری بانکداری اسلامی در بین کشورهای غربی ارائه دادند.

بعد از ظهر روز همایش منتخبان سخنرانی به ارائه مقالات خود پرداخته و در مراسم اختتامیه به سه نفر بر‌تر جوایز اهدا شد.

همایش ملی بانکداری اسلامی با حضور تعدادی از استادان دانشگاه تهران و مسئولان استانی و شهرستانی در محل سالن اجتماعات فردوسی دانشگاه آزاد اسلامی شیروان برگزار شد.

این همایش ملی یک روزه توسط حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان، با مشارکت باشگاه پژوهشگران واحد شیروان و به همت گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، گروه مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی شیروان و با همکاری نهادهای اجرایی با حضور استادان و شخصیت‌های علمی سیاسی کشور بعد از ظهر‌‌ همان روز به کار خود خاتمه داد.

مشارکت بانکی، تسهیلات بانکی بدون ربا، مضاربه بانکی ال سی، فایننس، تاثیر بانکداری بر پیشگیری از جرم و جرایم ناشی از بانکداری ربوی از موضوعات و محورهای این همایش بود.

برای این همایش ۱۰۴ مقاله از کل کشور به دبیرخانه همایش ارسال شده که ۲۲ مقاله مورد پذیرش قطعی قرار گرفته که ۶ عدد بصورت سخنرانی و بقیه به شکل پوس‌تر ارائه شدند و در پایان از سه مقاله بر‌تر تجلیل شد.

یکی از دستاوردهای همایش، کتاب و سی دی مقالات دریافتی همایش بود که عصر آن روز با حضور رئیس همایش و معاون پژوهش و استادان مدعو رونمایی شد.


ثبت نظر

ارسال