به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان، هادی قوامی نماینده مجلس در ابتدا در خصوص کلیات لایحه بودجه گفت: بودجه 970 هزار میلیارد تومان سال 95 به بیش از هزار هزار میلیارد تومان رسیده است. از این مقدار 750 هزار میلیارد تومان مربوط به شرکت های دولتی، بانک ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت است.
وی افزود: علی رغم اینکه در طول این سال ها خصوصی سازی انجام شده است و باید سهم شرکت های دولتی کاهش پیدا می کرد، متاسفانه بودجه شرکت های دولتی رشد پیدا کرده است که این خلاف قوانین واگذاری است.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه قیمت نفت در بودجه 50 دلار دیده شده است، عنوان داشت: سال گذشته قیمت نفت 40 دلار پیش بینی شده بود که امسال با توجه به شرایط پیش بینی افزایش آن دیده شده است. نرخ ارز 2970 تومان در سال 95 بود و امسال به بیش از سه هزار و 300 تومان افزایش پیدا کرده است.
وی تصریح داشت: این افزایش 400 تومانی در حقیقت مالیات تورمی است که داریم از مردم می گیریم. وقتی منابع بودجه ای دولت به افزایش این نرخ ها وابسته شده است، ممکن است سال آینده نرخ ارز افزایش پیدا کند که اینها خلاف منابع حقیقی پیش بینی شده است.
قوامی درباره هماهنگی بودجه سال بعد با برنامه ششم نیز بیان داشت: یکی از مشکلاتی که داریم همراستا نبودن منابع کوتاه مدت و بلند مدت است. بودجه های سالیانه در طول پنج برنامه گذشته و همچنین برنامه ششم، هیچ وقت اهداف کیفی و کمی برنامه های پنج ساله را تامین نکرده اند.
وی درباره لایحه برنامه عنوان داشت: این لایحه نیز خود چالش جدی دارد. در کمیسیون تلفیق 110 ماده به 35 ماده برنامه اضافه شده و به 145 ماده رسیده است که همه مواد اضافه شده بار مالی دارند یعنی حداقل 500 هزار میلیارد تومان دیگر به منابع برنامه اضافه کردند.
انتهای پیام/